Demonstratie VOOR vrijheid van meningsuiting (25-02-06)

Demonstratie VOOR vrijheid van meningsuiting (25-02-06)


Jammer dat Blikopnieuws.nl een omgekeerd beeld schetste van de situatie. De relschoppers en leuzenroepers hebben helaas de aandacht voor zich opgeëist.
De jongens van PdK zijn geen relschoppers, maar zijn helaas wel aanhangers van Vlaams Blok (Belang). Ik distantieer mij bij deze dan ook gaarne van de club van Filip de Winter!


Ook Indymedia.nl kon er wat wat van! Daar werden we uitgemaakt voor fascisten en islamofoben terwijl wij juist opkwamen voor de vrijheid van meningsuiting voor iedereen! (Inclusief de mening van Indymedia dus.)


Hier test ik of de vlag nog wil wapperen. Initiator Michiel Mans van Nekklachten en Befana kijken of het goed gaat.


Michiel Mans wilde zelf ook graag een statement maken met mijn vlag. Dat is dus helemaal goed gelukt!


Om 1 uur is het is nog rustig op de Dam.


Nadat de in het zwart geklede leuzenroepers arriveerden, werd de sfeer wat grimmiger. Ze riepen onzinnige dingen tegen ons zoals: “Fascisme, nu niet, nooit niet!” Alsof WIJ, Vrijheidsstrijders, fascisten zijn!


Ook mijn vriendje Bert was voor een proportioneel protest.


Michiel Mans, de intiator, wordt geïnterviewd door AT5. Helaas werd het nieuws ook door deze omroep vertekend weergegeven.


Nou mag ik graag afgeven op bonnetjesschrijvers en flitspaaldienders, maar tijdens de demonstratie hebben deze politiemensen uitstekend werk verricht door relschoppers direct uiteen te drijven! We hadden immers te maken met lieden die zich antifascisten noemen en met rechts-extremististische groeperingen als Stormfront.


We hadden afgesproken dat we om 2 uur onze demonstratie zouden beëindigen, en dat we zo onopvallend mogelijk zouden verdwijnen. Rookgordijn, haar partner en ik werden door Befana en haar man Hans uitgenodigd om mee te komen naar ‘Huize Befana’. Daar werden we getrakteerd op koffie, ‘wat sterkers’ en een bord overheerlijke spaghetti. Rond 7 uur zijn we weer teruggebracht naar de noordkant van het IJ alwaar we het pontje konden nemen naar Amsterdam CS.

Befana en Hans, bedankt voor jullie gastvrijheid!