Een ander domein en een andere naam

Een ander domein en een andere naam

Zo, na een weekje klojowitsen met een nieuwe versie van WordPress en een ander thema, wordt het nu eens tijd om na te denken over een andere naam voor dit weblog.

Ik schreef al eerder dat de naam Actiefront! niet gaat verdwijnen. Het domein actiefront.nl blijft van mij, en er zal vanaf daar worden doorgelinkt naar dit weblog dat dus (binnenkort?) gaat verhuizen naar een ander domein.

De reden zal naar alle waarschijnlijkheid wel duidelijk zijn: zo’n zes jaar geleden dacht ik dat het toch wel mogelijk zou moeten zijn om met een aantal andere webloggers een actiegroep op te zetten. Dat is helaas niet gelukt. Nederland is wel ontevreden, maar kennelijk moet het nog veel slechter worden voordat het volk daadwerkelijk in beweging komt. Actiefront! is daarom misschien wel meer dan een decennium te vroeg opgericht.

De vlagdag op 14 juli (quatorze juillet) blijft gewoon bestaan, want dat is en blijft de oprichtingsdatum van Actiefront! Dit jaar wordt dus de zesde verjaardag gevierd. De nieuwe naam wordt dan ook geen vervanging of voortzetting van Actiefront!, maar een kindje!

Bij een kindje hoort natuurlijk een naam en een bijpassend domein! Zelf dacht ik aan NEEderland! of simpelweg Geusvlag!, maar daar ben ik nog niet helemaal uit. Medelogster Momera stelde mij via de mail voor om haar oude domein Rookgordijn.nl te gaan gebruiken. Dit is natuurlijk een uitstekende naam, maar ik wil toch graag met iets nieuws komen. Suggesties zijn natuurlijk altijd welkom! Alvast bedankt voor het meedenken.

Er moet overigens nog wel e.e.a. aan het uiterlijk, de functionaliteit en de vertaling van dit weblog worden gesleuteld, maar het begin is er! Zo heb je vast wel gezien dat het reactieveld nog niet helemaal in orde is, dat het contactformulier nog ontbreekt, etc.

Ook zal er d.m.v. een aantal plug-ins nog wat extra functionaliteit worden ingebouwd. Maar goed, dat is toekomstmuziek. Eerst dus een naam voor het kindje van Actiefront! Wie-o-wie?

UPDATE – 16-2-10 – 00:02: Het reactieveld is inmiddels in orde!

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 1,00 van 5)
Loading...

12 gedachten over “Een ander domein en een andere naam

 1. Algemene oproep: op 3 maart a.s. zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Totaan 3 juni 2009 kon iedere stemgerechtigde Nederlander ANONIEM stemmen, je leverde je stemkaart in en je kon het vakje van je keuze rood maken. Da’s sedert 4 juni 2009 (verkiezingen/EP-parlement) niet meer het geval, want nu moet je je ID laten zien. Stemmen is dus niet meer anoniem. Maar let op! Personeel van stembureaux is geen beëdigd opsporingsambtenaar, ze zijn NIET bevoegd naar je ID te vragen, stemmen is GEEN aanleiding om naar een ID te vragen. Meer hierover op http://www.vrijbit.nl
  http://www.privacyfirst.nl en http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8619
  Want wie afstand doet van privacy voor meer veiligheid verdient geen van beide.

 2. @Monique:
  Het komt in de buurt…

  @Tedje van Es:
  Je hebt dit al eerder aangehaald. Ik wil natuurlijk best weigeren, maar ja, dan ben ik weer de enige. Het hele volk zou moeten weigeren. Pas dan maken we een statement!

 3. Misschien “het kleine verzet” een idee voor je naam ?
  De ID kaart is toch alleen maar als je in een ander stembureau stemt of zit ik daar fout in. Volgens mij heb ik hem vorige keer niet laten zien, eigenlijk vrijwel zeker want heb hem meestal niet bij me. (klein protest hahah)
  Off topic, ja gelukkig valt er bij ons iets te stemmen en zijn ook de lijnen erg kort.
  Met korte lijnen bedoel ik o.a. dat ik bv zaterdag op de markt door (politieke) vriend en vijand werd aangesproken over de politieke logs van dit moment.

 4. @Leidse Glibber:
  ‘Het kleine protest’ of ‘het kleine verzet’ geeft wel goed weer hoe de zaken ervoor staan in Nederland: het blijft bij wat kleine acties van een enkeling. Eén van deze termen zou wat mij betreft de omschrijving kunnen worden!
  Je ID moet je bij het stemmen volgens mij gewoon altijd laten zien; ongeacht welk stembureau!
  Het kleine voordeel van de plaatselijke politiek is natuurlijk dat je degene op wie je evt. wilt stemmen, zou kunnen tegenkomen in het wijkcentrum. Fantastich overigens dat jouw weblog zo goed wordt gelezen door de politiek! 😎

  @JanR:
  ‘Kritisch Nederland’ komt al in de buurt! Het is idd. niet eenvoudig om een pakkende naam te verzinnen.

  @Allemaal:
  Dank voor het meedenken!

 5. @Monique: ja, ik weet heel goed dat ik dat onderwerp eerder heb aangesneden. Nu is de situatie zo, dat je je ID in IEDER stembureau moet laten zien, inclusief het stembureau dat op je oproepkaart staat vermeld. Vorig jaar werd mij het stemrecht GEWEIGERD, nota bene in m’n eigen stembureau dat op m’n oproepkaart stond.
  En dat terwijl zwart op wit op de website van Bijleveld & Co(kuch)te lezen stond dat legitimatie in het eigen stembureau niet hoefde…
  Update: ene Aaron Boudewijn uit Utrecht heeft een proces aangespannen omdat hij zonder afgifte van zijn vingerafdrukken geen paspoort krijgt.
  Zie ook HVV 8619 hierboven.
  Zie ook het Pim Fortuyn Forum en http://www.hetverzet.nl
  Ik roep iedereen op tot VERZET tegen deze snuffelpraktijken van politiek Den Haag.

 6. Ik vind je vlagdagen heel bijzonder. Vlagdag.nl is nog vrij! Klinkt vriendelijk, is toepasselijk voor wat je o.a. doet, is voor iedereen die het rood-wit-blauw van de vlag nog als bindend ervaart, etcetera.

 7. @Ikke:
  Welkom! Dank voor het meedenken. Het komt in de buurt…

  @Quillem:
  Dank voor je suggestie. Uiteindelijk zal het toch wel iets worden met Geuzen en vlaggen.

 8. Waarom niet je id laten zien, kunnen ze ook niet zo gauw sjoemelen, heb niets te verbergen dus ik vind het best. Je kunt nu wel overal zakken zout op leggen.

 9. @Alidas:
  Waarom zou je juist je ID moeten laten zien als je niets te verbergen hebt??? Nee, we zijn in een contrôlestaat terechtgekomen waar Erich Honecker trots op zou zijn geweest! 😈

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.