Veranderingen

Veranderingen

Dit weblog draait al sinds augustus 2005 op dezelfde software (WordPress) en met hetzelfde thema. Upgraden of veranderen van thema is op zich niet zo’n punt, maar dan zit ik wel elke keer met het probleem dat het geheel (of een groot gedeelte) opnieuw vertaald moet worden. De echte WordPress-fanaten zullen het klappen van de zweep wel kennen: de vertaling behelst slechts een aantal zinnen en losse woorden, maar die zitten wel verspreid over tientallen bestanden van WordPress zelf, van het gebruikte thema en van de plug-ins.

En dan heb je nog het probleem van de datum- en getalsnotatie… Het is echt geweldig dat er in het contrôlepaneel van dit weblog opties voor deze zaken aanwezig zijn, maar als er in de bestanden van het thema of van de plug-in staat dat het op de gewone (Amerikaanse) manier moet worden weergegeven, dan helpen die opties natuurlijk geen ene -excusez le mot- reet! Pas vorige week is het me (met number_format) gelukt om de getalsnotatie juist weer te geven!

En nu? Tja, mijn weblog is voor 99,9% vertaald, maar ik zit ondertussen wel te werken met weblogsoftware uit de tijd van de bronto! Tijd voor verandering dus…

Natuurlijk heb ik helemaal geen zin om me bezig te gaan houden met nieuwe weblogsoftware, een nieuw thema en een bestaande database, maar ja, je kunt niet achterblijven, want de ontwikkelingen staan niet stil. Uiteindelijk was het Momera die me heeft doen besluiten om de overstap naar WordPress 2.9.1 toch maar te wagen.

Zometeen ga ik dan ook de reacties van de laatste 10 à 15 logs uitschakelen, en ga ik mij één dezer dagen storten op de installatie van de nieuwe software.

Ook denk ik heel zachtjes na over een naamsverandering. Rond 14 juli 2004 (de oprichtingsdatum van Actiefront!) ging ik er nog van uit dat het me wel zou lukken om een aantal actieve medestrijders m/v te vinden die er niet voor zouden terugdeinzen om bijv. ’s nachts ergens een spandoek boven de weg te hangen. Helaas was dat een verkeerde inschatting, want het gros blijft ook vandaag de dag nog steeds klagen, maar is daarentegen nog steeds niet achter de pc weg te slaan.

Na de eventuele naamsverandering zal het domein actiefront.nl overigens wel in mijn bezit blijven. Ik zou er bijv. een pagina kunnen neerzetten met enige informatie omtrent het hoe en waarom. Een link naar het nieuwe domein zal dan ook niet ontbreken. Daarmee zal de naam Actiefront! nooit helemaal verdwijnen!

Op deze log kan weer worden gereageerd!

Foto: bronto’s

11 gedachten over “Veranderingen

 1. Gerooide:
  Bedankt! Het aanpassen van dit thema is nog een hele hoop werk. Als dat allemaal achter de rug is, dan ga ik eens nadenken over een andere naam. Suggesties zijn welkom.

 2. Even tussen het werk door vandaag: Jouw site ziet er top uit Joop! Ik vind het een verbetering.
  Vanavond beantwoord ik je mail en ik zal intussen nadenken over een goede naam voor jouw site.

 3. Er is nog steeds iets mis met het reactieveld. Dat bewaar ik tot morgen.Een ander thema is volgens WordPress een fluitje van een cent. Ik denk daar toch iets genuanceerder over… 🙄

 4. Succes met de omschakeling. Ik moet er ook aan, maar zie er zo tegenop dat ik het nu al maanden uitstel. Wat het in beweging brengen van potentiële actievoerders betreft zit je denk ik in de verkeerde tijd/het verkeerde land. Tis inderdaad veel klagen met veel woorden maar weinig daden. Nou ja, het idee is sympathiek 😉

 5. @Jo:
  Dank je! Het is idd allemaal erg veel werk. Zoals je hebt gemerkt is het reactieveld nog niet in orde, en zo is er na bijna 4 dagen klojowitsen nog een hele waslijst aan dingetjes die nog gedaan moeten worden! De naam Actiefront! gaat op zich niet verdwijnen, maar er zal een andere scherpe naam bij moeten komen om dit weblog onder te brengen. Iets dat te maken heeft met kritiek ofzo… Meedenken is altijd leuk!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.