2021 knallend begonnen

2021 knallend begonnen

Iedereen heeft wel gemerkt dat het vuurwerk­verbod weinig nut heeft gehad. En dat is in feite maar goed ook, want zo zoetjesaan wordt alles verboden. Natuurlijk blijf ik me wel ergeren aan lieden die ver voor en na de jaar­wisseling vuurwerk afsteken, maar tijdens de jaar­wisseling hoort dat er gewoon bij!

Ook ik heb voor het eerst in bijna 40 jaar weer eens vuurwerk gekocht. Dat was overigens volkomen legaal, want het ging om vuurwerk van categorie F1. En dat houdt echt veel meer in dan alleen maar sterretjes! Ook voetzoekers, fonteinen, ratellinten, knetter­ballen e.d. vallen nl. onder die categorie.

Vuurpijlen mochten echter niet worden verkocht, en dat vond ik toch wel een gemis. Ik vrees zelfs dat het verbod op vuurpijlen een blijvertje gaat worden, dus lijkt het me wel een goed idee om tijdens mijn eerstvolgende tabaks­reisje naar België ook een paar doosjes vuurpijlen te kopen.

Bij deze wens ik iedereen een knallend 2021!

Foto: Vuurwerk dat ik online had besteld bij Intratuin

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Laden...

4 gedachten over “2021 knallend begonnen

  1. Ook voor jou een gelukkig nieuwjaar!
    (Onze kleindochter had -ook van ons- vuurwerk, dus we hebben genoten. Inderdaad, jammer van de vuurpijlen…).

    1. Dank je.
      En ja, een jaarwisseling zonder vuurwerk is geen echte jaarwisseling!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.