Groene shit

Groene shit

Nederland loopt natuurlijk weer eens voorop als het gaat om zgn. klimaat­neutrale oplossingen voor de vermeende opwarming van de aarde. De nieuwste hype in deze gekte is de deelscooter die sinds kort ook in Amersfoort beschikbaar is. Leuk initiatief van de dames en heren van Go-Sharing, maar ik blijf me afvragen waarom die krengen steevast zomaar ergens op een asociale manier worden achtergelaten.

Regelmatig zie ik er wel eentje dwars of schuin op de stoep staan. Beseft er dan helemaal niemand dat zoiets een ernstige hindernis kan zijn voor gehandicapten en moeders met kinderwagen? Ook vraag ik me af waarom iemand bijv. zomaar een scooter achterlaat op een viaduct of zomaar ergens in het buitengebied van de stad. Zulke plekken kunnen toch geen eindpunt van een rit zijn?

Al met al vind ik die hele deelscooter­gekte dus gewoon een bak groene shit! En gelukkig ben ik niet de enige, want o.a. Haags Allerlei schreef er ook al eens over.

Foto: Dit exemplaar van Go-sharing op de Heideweg in Amersfoort staat er nog wel redelijk netjes bij. Bovendien staat de scooter naast een bushalte, en dat is voor de verandering eens een logische plek. Deze foto is dan ook werkelijk een unicum! Binnenkort ga ik maar eens een ritje maken op mijn eigen scooter voor een absurde fotoserie.

Update 6-12-2020 @00:10: Foto en bijschrift gewijzigd.

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Laden...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *