Ouwe meuk

Ouwe meuk

Ergens tussen 1997 en 2004 heb ik een serie websites gemaakt over een aantal interessante onderwerpen. Enerzijds is dat natuurlijk gewoon ouwe meuk, maar anderzijds vind ik het ook een stukje internet­historie en een trosje sentiment. Deze sites waren nl. zeer populair, en dat zijn sommige misschien nog steeds wel. Vrijwel alle gratis tellers hebben inmiddels helaas de geest gegeven, maar de teller op Famous Smokers doet het nog steeds prima: bijna 155 duizend bezoekers in ongeveer 17,5 jaar!

Alle sites hebben ruim 10 jaar geleden een facelift gehad, maar daarna is er nooit meer iets veranderd. Ondanks de verouderde HTML werkten ze toch nog steeds? Dus waarom zou ik er nog aan gaan sleutelen? Maar ja, toen kwam de smartphone. Toen moesten websites ineens responsive worden gemaakt zodat ze niet alleen op de PC, maar ook op de telefoon en alle andere apparaten bekeken konden worden.

Da’s natuurlijk een hele klus als ik dat allemaal volgens de geldende specificaties zou gaan doen. Daar had ik dus echt geen zin in, maar gelukkig bestaat er nog zoiets als de boerenmanier. Een afbeelding of een tabel is nl. instelbaar op een percentage van de beschikbare breedte. Zo kon ik met een aantal betrekkelijk eenvoudige ingrepen mijn sites tot op zekere hoogte responsive maken.

De meeste menu-items en sommige teksten (zoals de melding omtrent privacy) zijn nu nog te klein op de telefoon, dus daar moet ik nog wel wat aan doen, maar de hoofdmoot is in ieder geval leesbaar. Ik moet ook nog met het nieuwe hosting­bedrijf Alphamega zien te regelen dat er altijd een nette url in de browser te zien is. Mijn domein jusonline.nl schakelt nl. door naar geuzenpartij.nl/jusonline. Dat werkt, maar dat geldt (nog) niet voor de websites in de subfolders.

M.a.w.: www.geuzenpartij.nl/jusonline/smokers/ moet bijv. in de browser zichtbaar worden als www.jusonline.nl/smokers/

Maar goed, dat is hopelijk in de zeer nabije toekomst wel te regelen. Het gaat om de onderstaande websites:

Mocht je verder nog vreemde dingen zien op je PC, laptop, tablet of telefoon, laat het me dan effe weten. Alvast bedankt!

Foto: Pixabay / James Osborne

(Nog geen stemmen)
Laden...
Reageren is niet mogelijk.