Holle filters

Holle filters

Als je de kosten buiten beschouwing laat, dan is dit dé oplossing voor alle menthol­rokers en -rooksters: Elixyr Plus. Dit is een sigaret die er op het eerste gezicht gewoon uitziet als een ouder­wetsche menthol­sigaret, maar toch is er een heel groot verschil. Het filter is nl. hol!

En in die holle ruimte douw je een menthol­filtertje van 6 mm. Elixyr verkoopt uiteraard ook bij­behorende filtertjes (100 stuks voor een euro), maar het is goed om te weten dat de Slim Filters van Mascotte er ook perfect in passen.

Elixyr Plus is verkrijgbaar bij Primera en ongetwijfeld bij de tabakszaak. Online kun je bijv. hier terecht. De prijs voor een pakje van 26 stuks is momenteel 9 euro. En da’s niet echt goedkoop! Elixyr maakt nl. best wel aardige sigaretten, maar het is geen A-merk, terwijl de prijs daar wel heel erg dicht bij in de buurt komt! De prijs voor de filtertjes komt er nog bovenop, dus per pakje ben je 9,26 kwijt!

Uiteindelijk ben je dus veel goedkoper uit met een elektrische sigaretten­maker, filter­hulzen en tabak. Maar ja, daar moet je wel wat voor investeren en daar moet je wel wat voor doen. Gelukkig hebben we nog een heel klein beetje keuze­vrijheid in dit land, dus aan jou de keuze!

De zoektocht is hiermee overigens nog niet ten einde, want via Facebook kreeg ik nog een tip omtrent menthol­pijptabak die zo dun is versneden dat je er ook sjekkies van kunt draaien. Enfin, daar gaat de volgende log over.

Foto: Pakje Elixyr Plus met een sigaret waar het filtertje al voor de helft in zit.

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Laden...

4 gedachten over “Holle filters

 1. Als menthol rookster ben ik ook inmiddels van alles aan het proberen om een goede menthol smaak aan of in m’n sigaretten te krijgen, maar dat valt niet mee! Die Elixyr sigaretten met los menthol filter vind ik tegenvallen, maar bedankt voor de tip betreffende de losse Mascotte tips, die ga ik eens proberen.
  Ik moet en zal m’n menthol peukie gaan roken, hoe dan ook!

  1. Welkom hier!
   Zelf rookte ik voorheen maar zeer zelden een mentholletje, maar ik vond dat mentholverbod zo achterlijk, dat ik al enige maanden bezig ben om alle manieren te vinden om dat verbod te omzeilen. Zie ook eerdere logs vanaf eind januari.
   Zelf heb ik bijv. mentholshag gemaakt met een paar druppels pepermuntolie. Ik vind dat prima te roken. Daar ga ik dus ook lekker mee door! Laat Blokhuis het maar bekijken!

 2. Dank! Ik heb je eerdere blogs gelezen en ook van alles geprobeerd, gisteren heb ik Menthol Stones binnen gekregen. Dat zijn lange slanke steentjes die menthol afgeven en in een pakje sigaretten passen. Na minimaal 4 uur moet je menthol in je sigaret proeven, ook dit valt tegen (net als de Frisc cards). Ik ga van het weekend eens die olie proberen op/in mijn filters…alleen wat beter verdunt 😀

  1. Die Menthol Stones kende ik nog niet, maar het is idd. wel duidelijk dat zoiets nooit een heel pakje gelijkmatig van smaak kan voorzien. Ik zag dat ze bij Sigaren.Shop te koop waren: 5 stuks voor 2,95 oftewel 59 cent per stuk. Dat is, net als de Flavor Card, dus te duur!
   Voor 20 sigaretten heb je naar schatting genoeg aan 4 druppels muntolie. Voeg dus 16 druppels alcohol of jonge jenever toe. Succes!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.