Pixelneutraal

Pixelneutraal

Het leven van een weblogger wordt steeds moei­lijker. Een paar weken geleden was ik nl. nog best gelukkig met het thema Twenty Fourteen. Het zag er op 19″ met 1280 x 1024 pixels nl. prima uit. Goed, naast de scrollbar hield ik een paar pixels over. Maar ja, met al dat responsive geleuter (passend op ieder scherm) van tegen­woordig kan het natuur­lijk niet altijd tot op de laatste pixel kloppen…

Vorige week kocht ik echter een andere monitor. Met 20″ is ie dus nauwe­lijks groter. Ik ver­wachtte dan ook dat ik wel kon door­gaan met een vergelijk­bare resolutie, maar daar dacht Ubuntu anders over. De enige geschikte reso­lutie onder Ubuntu bleek nl. 1600 x 1200 te zijn. Het was (en is) gestoken scherp, maar de menu’s en titel­balken waren nu toch wel heel erg klein.

Het bijstellen van de fonts voor de interface en de appli­caties was snel gepiept. Met zo hier en daar één of twee pixels meer was de zaak weer prima leesbaar. Voor de browser gelden natuur­lijk andere regels omdat er geen twee web­sites gelijk zijn. Sommige sites passen zich overigens prima aan, maar meestal moet ik de tekst inzoomen naar 110 of 120%.

Maar dan de Geuzenpartij… Ach! Die stond zielig en verlegen aan de linker­kant met een zee van ruimte rechts! En dat voor een offi­cieel thema van WordPress!? Oké, met een paar regel­tjes extra CSS stond de zaak in het midden, maar voor verdere aan­passing is er voor elk geintje telkens weer een meter CSS nodig. Verder sleutelen aan het huidige thema heeft dan ook geen zin.

Graag had ik een logje willen schrijven over Air France-KLM. De Staat inves­teert immers in ver­vuilende lucht­vaart terwijl wij elek­trisch moeten gaan rijden om het klimaat te redden? Ook had ik nog wat in mijn hoofd over de houtkap in Amersfoort. Natuur­lijk ben ik niet tegen door­stroming van het verkeer, maar kunnen ze nou zomaar bomen blijven kappen voor een strook asfalt terwijl wij ons blauw betalen i.v.m. de CO2?

Helaas! Die logjes gaan niet meer lukken. De komende tijd ben ik nl. druk met een nieuw thema. Vroeger deed ik onge­veer vier jaar met een thema, maar tegen­woordig lijkt dat nog slechts een maand te zijn! Enfin, hope­lijk ben ik straks weer terug met een fraai pixel­neutraal, mileu­vriendelijk en houtkap­vrij jasje!

Foto: Noorderlicht in pixels
Bron: Pixabay

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

4 gedachten over “Pixelneutraal

 1. Het ziet er prima uit hier op mijn scherm. De kopafbeelding zou wellicht scherper kunnen door een andere afmeting te proberen?

  Tja, het bloggen anno 2019. Het is niet meer zoals het was en dat is niet erg, tijden veranderen. Echter, het is jammer dat het om geld draait zoals het tegenwoordig gaat met alles. Geld en commercie.

  Ach ja, het klimaatverhaal. De meeste mensen zijn tegenwoordig geneigd om klimaat en natuur te verwisselen of in één adem te noemen. Verandering van klimaat is altijd al aan de orde geweest, niets nieuws onder de zon. De mens is arrogant bezig. Wie zijn wij om tegen de natuurwetten in te gaan? Nog erger: de bomenkap onder het mom dat het klimaatneutraal zou werken.

  1. Voor de kopfoto wil ik nog iets anders, maar weet nog niet wat. Deze foto is vergroot en uitgerekt, dus daar is weinig aan te doen.

   Het nieuwe bloggen went ook wel. Ik heb hier al vele veranderingen doorgevoerd zonder ook maar iets te veranderen aan de broncode. Het is wel een dure hobby. Ik weet echter dat ik ruim 150 euro per jaar betaal voor de hosting; jij bent goedkoop begonnen, maar moet nu voor elk geintje extra dokken… 🙁

   Maar goed. Ik heb nu de gelegenheid om het klimaatgeleuter aan de kaak te stellen. Het zal wel niet helpen, maar toch!

 2. Vevida schijnt goedkoper te zijn. Ik kijk dit jaar hoeveel plezier ik eraan beleef. Nog steeds heeft het mijn voorkeur om een gastenboek o.d. om extra te reageren buiten de artikelen om, op mijn site te hebben i.p.v. extern. Wellicht is het via Vevida mogelijk om zonder extra kosten een thema te uploaden incl. alle plugins die nodig zijn. Wellicht zal ik dan iets anders moeten proberen dan WordPress.

  Ik gebruik mijn site natuurlijk deels als veredelde foto-album en derhalve is het voor mij persoonlijk wel leuk. Echter, ik mis de tijd van bloggers onder elkaar. Voor het facebook tijdperk dus. Ervoor kiezen om iets te lezen bij een ander, het willen lezen bij een andere blogger omdat je hoopt weer iets leuks te kunnen lezen was vele malen leuker om te doen dan nu het geval is met facebook. Dat domme achteloze scrollen en liken begint me echt tegen te staan.

  1. Vevida.com oogt professioneel. Het is het proberen waard. Dit is volgens mij gewone WordPress-hosting met de mogelijkheid om een gastenboek-plugin te installeren.

   Ook ik mis de tijd van bloggers onder elkaar, maar toch blijf ik bloggen omdat (a)sociale media te vluchtig is. Ook het risico dat je bericht (of desnoods je hele account) zonder pardon kan worden verwijderd staat mij niet aan.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.