Weer een nieuw woord! – II

Weer een nieuw woord! – II

En zo heeft Nederland er in korte tijd alwéér een nieuw woord bij: Rookgat. Eigenlijk vind ik dit maar een vies woord, maar ja, dat zal mijn probleem wel zijn.

De immer zeer -ahum- innovatieve organisatie ProRail denkt nl. rokers op het perron meer ruimte te kunnen geven door ze te trakteren op een rookgat. Nou dacht ik aanvankelijk aan een gat bóven de rokers. Zeg maar een gat met een afzuiginstallatie erin, maar dat had ik dus mis, want het blijkt niet veel méér te zijn dan een put met bijbehorend deksel. Ik verwacht dan ook binnen de kortste keren een grote klerezooi rondom dat rookgat. Goed mikken is en blijft nl. een kunst! De heren wisten daar al van, maar nu zullen ook de rokende dames moeten leren mikken…

@ProRail: Die rookpaal die soms harder rookte dan de rokers eromheen was al een fiasco, en dat rookgat zal dat hoogstwaarschijnlijk ook gaan worden. Geef de rokers m/v dan ook hun asbak terug! Een tevreden roker is immers geen onruststoker!?

@Treinreizend Nederland: Teken de verklaring op De Vrijheid!

Meer over het rookgat (met links) bij Momera.

Foto: Ook dit is een rookgat…

(Nog geen stemmen)
Loading...

3 gedachten over “Weer een nieuw woord! – II

  1. De tijd is nu, eindelijk na meer dan 50 jaar aan de niet-rokers. Accepteer het en leer er mee te leven zoals ook niet-rokers dat ooit gedaan hebben.

  2. @René:
    Deze variant kende ik nog niet. Da’s dus het zoveelste nieuwe woord van 2009!

    @Duff:
    Welkom hier!
    Kom eens wat vaker hier lezen, want ik krijg de indruk dat je de insteek van deze log niet begrepen hebt.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.