Welkom in het Wilde Westen

Welkom in het Wilde Westen

Na de schiet­partij in Helmond begin ik mij toch wel zorgen te maken over de veilig­heid op straat. Schiet- en steek­partijen komen ook in Nederland natuur­lijk al een tijdje voor, maar het lijkt er toch wel op dat we sinds vorig jaar te maken hebben met een nieuwe trend.

En met die nieuwe trend bedoel ik dus schiet- en steek­partijen op straat, in een winkel­centrum, bij een school, in een woon­wijk, op een station, bij een parkeer­garage, enzovoort.

Bij der­gelijke berichten denk ik al snel dat het wel weer om een verwarde haat­baard zal gaan, maar dat blijkt niet altijd te kloppen. Ook bij buren­ruzies en relatie­perikelen is het al vrij normaal dat er vroeg of laat een pistool of een mes wordt getrokken. En afreke­ningen in het criminele circuit vinden tegen­woordig gewoon plaats in een woon­wijk…

Nee, er is iets goed mis in dit land. Het begint hier nl. steeds meer op het Wilde Westen te lijken! Terwijl de politiek gewoon lekker door­keuvelt over de klimaat­doelen en het kinder­pardon lijkt er hele­maal niemand te zijn die dit probleem onder­kent. Laat staan dat er iemand is die hier iets aan wil doen!

O Nederland, let op uw zaak!

Foto: Pixabay

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 4,67 van 5)
Loading...

4 gedachten over “Welkom in het Wilde Westen

 1. Meer blauw op straat helpt ook niet. Al zou er meer blauw te zien zijn op straat, dan durven en mogen ze toch niets doen (zie het filmpje over de “verwarde” jongeman en drie agenten). Ik denk dat afstevenen op een wereld waarin we te maken hebben met burgerwachten en dat we onszelf moeten bewapenen.

  1. In de politie heb ik geen vertrouwen meer. Die pakt de gewone burger en een enkel klein boefje op, maar met echte raddraaiers en criminelen kunnen ze niet veel.
   We stevenen dus idd. af op een anarchie: degene met het grootste wapen is de baas. En ook dat is geen ideale situatie…

 2. Anarchie en chaos is de enige mogelijkheid om de zittende elite omver te werpen. Maar dat wisten we 15 jaar geleden al. Kijk maar naar de demonstraties die we hebben gedaan. Het zal zonder internet moeten gebeuren.

  1. Jij hebt al vaker geschreven dat het zonder internet moet. En de andere M heb ik meer dan eens horen zeggen dat de straatstenen er eigenlijk uit zouden moeten.

   Ik heb altijd gehoopt op een (enigszins) vreedzame verandering, maar ook ik vrees dat dat inderdaad niet haalbaar is. Een geel hesje dragen is dus leuk, maar er moet idd. iets meer gebeuren om de elite omver te werpen… Aux armes, citoyens!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.