Een nieuw jaar, nieuwe kansen?

Een nieuw jaar, nieuwe kansen?

Zo, de kunst­kerstboom staat weer in de berging, en ook het elkaar ‘de beste wensen’ wensen is inmiddels ouwe koek. Dat betekent dat 2019 echt is begonnen.

Mijn eerste grote zorg is de gas­prijs. We worden nl. allemaal gestraft omdat we gas ver­bruiken. Gas is een redelijk schone energie­bron, maar daar trekt de regering zich uiter­aard niets van aan. In Den Haag en Brussel zit er echt niemand te wachten op experts die dat komen uit­leggen. Ook is er niemand geïnter­esseerd in andere innovaties die veel beter zijn dan die gekke warmte­pomp.

In feite zijn we dan ook terecht­gekomen in de oude Sovjet-Unie. Vele projecten werden daar nl. geleid door mensen die trouw bleven aan de partij, maar die niet over de juiste kennis en ervaring beschikten. En onder­tussen zaten de juiste mensen opgesloten in straf­kampen omdat die kritiek hadden op de partij en de regering…

Oké, hier worden kritische experts nog net niet opgesloten, maar ze worden wel vak­kundig buiten de deur gehouden als de regering besluiten neemt. Ik sluit me dan ook graag aan bij Thierry Baudet. Die heeft nl. ooit eens gezegd dat er op ieder ministerie iemand zou moeten zitten met de juiste praktijk­ervaring i.p.v. iemand die toevallig een porte­feuille krijgt toe­geschoven.

Om mij te wapenen tegen die krank­zinnige plannen van de regering denk ik dat het misschien wel verstandig is om elektrisch te gaan bij­verwarmen. Een grote investering is dat niet, want voor ongeveer 60 euro heb je al een leuke elektrische olie­gevulde radiator. Maar ja, zo’n ding gebruikt natuur­lijk wel wat(t), dus daar moet ik nog wel een paar reken­sommetjes op loslaten.

Andere ideeën zijn uiteraard ook welkom!

UPDATE 5-1-2019 @23:30: Voor de duidelijk­heid is het woord ‘olie­radiator’ vervangen door ‘elektrische olie­gevulde radiator’.

Foto: Pixabay

(Nog geen stemmen)
Laden...

4 gedachten over “Een nieuw jaar, nieuwe kansen?

 1. Olie kost ook nogal wat. Ligt er geen plan van de woningbouwvereniging om zonnepanelen te plaatsen? Wellicht ook geen goed plan daar de kosten wellicht doorberekend worden in de huur.
  Haha, je kan ook wachten tot op voldoende opwarming van de aarde :).

  1. Er liggen al zonnepanelen op dit appartementencomplex, maar heb me nog niet laten aansluiten. De buurvrouw heeft dat al wel gedaan, dus ik wacht haar verhalen wel af. Je kunt er, na aftrek van extra servicekosten, een tientje per maand mee verdienen, maar dan moet de zon uiteraard wel lekker schijnen.

   De kreet ‘olieradiator’ is niet helemaal correct. Dat verander ik straks misschien nog. Het is een elektrische oliegevulde radiator. De olie in zo’n ding wordt opgewarmd waardoor die olie gaat circuleren.

   En dan die opwarming van de aarde… Met die extra 0,0003 graden is het straks het hele jaar zwembroekenweer! 🙂

   1. Heb er al meerdere verhalen over gehoord. Voor een normal woning en/of appartement kan het amper uit wanneer je de zonnepanelen zelf moet betalen. In jouw geval heb je daar geen last van. Maar, het moet natuurlijk wel rendabel zijn. Dat aansluiten, dat brengt natuurlijk weer een verhoging in de kosten elders met zich mee. Dan schiet je er weinig mee op.
    Ik ken iemand uit de Achterhoek die stroom opving d.m.v. een aantal accu’s en hij had een kleine windmolen in de tuin. Hij had dus genoeg stroom voor een paar lampen en zijn laptop. Op gespaste uren draaide hij de wasmachine. Het is me echter nooit duidelijk geworden welke stroom hij gebruikte of van wie 🙂

 2. Met een kleine windmolen kun je idd stroom opwekken voor een paar lampen en een laptop, maar zeerzeker geen wasmachine. Iets soortgelijks geldt voor bijv. een paar flexibele zonnepanelen die je gewoon voor het raam kunt hangen.

  Meer hierover in de log ‘Zonnekolder’.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.