Woord van het jaar 2008

Woord van het jaar 2008

Bankendomino, horroropa, swaffelen en zweef-tv… Het is zomaar een greep uit de tien genomineerde woorden voor dit jaar. Ik vind de lijst toch weer veel te kort, want juist in deze tijd van nieuwe technieken, maar vooral ook van betutteling, verboden en contrôles, worden de woorden ook steeds maffer. Hieronder een opsomming van nieuwe woorden die ik het afgelopen jaar vond in diverse media en op weblogs:

Wildersposter, nepkaas, bel-me-niet-register, snackbarverbod, Obamamoe, pafjas, twitteren, verbodscultuur, rokerscafé, saunacamera, plasvrij, Bosbank, Icesave-gedupeerde, prostitutiegezondheidscentrum, vuurwerkbril, 8tot8-coach, Rokerskerk, OV-chipkaarthacker en schaamhaarpolitie.

Wat is jouw woord van het jaar? Ik ben benieuwd, want ik denk nl. dat ik minimaal 100 woorden ben vergeten!

Foto: Rouvoet van de schaamhaarpolitie. Stuur hem eens een leuke foto! :mrgreen:

6 gedachten over “Woord van het jaar 2008

  1. Je vergeet rokersruimte.

    Sorry, vandaag even een plakberichtje.
    Glibber loopt zich rot te rennen vanavond en gisteravond ook al.
    Waarom ik me rot ren, ach dat zie je wel op mijn log na 21:30 uur.

  2. De lijst met 10 genomineerde woorden vind ik zwak; dan is schaamhaarpolitie 100 x leuker (en triester). Maar mijn woord van het jaar is en blijft ROOKVERBOD 😥

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.