‘Raucherkneipe’ terug in delen van Duitsland

‘Raucherkneipe’ terug in delen van Duitsland

Goed, je zult mij nog steeds geen ‘halleluja’ horen roepen, want ik blijf bij het standpunt dat de politiek zich niet moet bemoeien met zaken als roken en niet-roken. Edoch is het een gunstige ontwikkeling dat het rookverbod in delen van Duitsland sinds vandaag wederom iets is afgezwakt. Het betreft in dit geval de vrijstelling voor kleine (eet)cafés tot 75 vierkante meter. Daarmee is er tenminste weer een heel klein beetje keuzevrijheid terug!

Tezamen met de uitspraken van de Belgische partij Lijst Dedecker (LDD) omtrent de behandeling van ongeveer 1/3 deel van de bevolking (zie de log van 22 juli jl.) betekent het toch dat de gezondheidsfascisten hier in Europa niet zomaar zonder slag of stoot altijd hun zin krijgen!

In ons eigen Nederland moet het bewustzijn hieromtrent nog groeien, denk ik, want hier laten we ons nog van het terras verjagen door een stelletje “nog erger dan ayatollahs” van Clean Air Nederland.

We zullen hier dan ook eerst het slechte herfst- of winterweer moeten afwachten, want dan gaan de klappen pas echt vallen. En pas dan voelt de nationale horeca dat er stappen moeten worden ondernomen tegen de antirookterreur. Ondertussen blijf ik de acties van Stichting Red de Kleine Horeca-ondernemer steunen. Ik gok, gezien de ontwikkelingen in de ons omringende landen, nl. op een toekomstig succes waardoor er een situatie ontstaat zoals op dit ogenblik in delen van de ‘Heimat’.

Jij ook?


UPDATE – 31-07-08: Stem vandaag nog ff snel op METRONIEUWS.NL. Zie de poll rechtsboven. (Met dank aan Yvon voor de tip!)

10 gedachten over “‘Raucherkneipe’ terug in delen van Duitsland

 1. Hmmm…’Iets afgezwakt’? Ik denk wel meer als ‘iets’ mijn beste joop. Kwestie van ff de goede (en complete) bron zoeken. 😛

  http://www.vrijheidsstrijder.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=1154

  “…Nog nooit was er zoveel belangstelling voor een uitspraak van het Duitse grondwettelijk hof. De zaal in Karslruhe zat tjokvol en vier Duitse televisiezenders waren er live bij. En de opwinding was niets voor niets. De Duitse rechter maakte korte metten met de rookverboden in twee Duitse deelstaten, waarmee het rookverbod in heel Duitsland op losse schroeven staat…”

  😆

 2. Zo zie je maar weer, het gaat toch… Duitsland heeft net als wij ook de winter meegemaakt en die kunnen lang zijn.
  Ik ben benieuwd hoe het verder gaat in Nederland 😉
  Love Joanna

 3. Ik zat net heerlijk op een terras en de rokers en niet rokers zaten door elkaar heen. Niets aan de hand.

  Alleen die klote gsm-etjes die de hele tijd afgaan en waarmee mensen gaan zitten bellen alsof ze vis op de markt staan aan te prijzen.

  Nee we zijn er nog lang niet. Een publiek gsmverbod zie ik wel zitten, want die troep is nog kankerverwekkend ook!

 4. Yeah! Keep up the good news:)”Ons”( werkelijk NIET het mijne ) zijn giga meelopers, meestal als ene hondje achter Busch aan maar hey… Duitsland ook niet mis. heeeeeeeeeel misschien lopen ze nu ook mee. ( Als usa en france dat maar goed vinden, dadelijk mag die bal(kenende) niet mee komen opdraven om met een domme grijns op zijn porum net te doen alsof we tellen in de wereld want hey… ik ben op tv en schud de hand van “grote jongens”, en dat kan natuurlijk niet)

 5. @Sander:
  Ik blijf voorzichtig, en roep dan ook nog steeds geen ‘halleluja’. Zie ook http://kleinehoreca.info/modules.php?name=News&file=article&sid=28

  @Momus:
  Toch wel weer een paar pluspuntjes, maar ik blijf voorzichtig. Zie ook het bericht aan Sander.

  @Joanna:
  Onze winters stellen weinig meer voor, maar toch… Rokers zullen echt wel iets anders gaan regelen, en dan gaan de klappen wel vallen. Afwachten dus!

  @Ren

 6. Het is maar hoe je er tegenaan kijkt Joop. Ik vind dat je alles wat ook maar ‘ruikt’ naar overwinning breed uit moet etaleren en moet koesteren. Overwinningen zijn in deze doorrotte politieke wereld immers schaars. Daarbij denk ik dat je overwinningen ook een beetje moet afdwingen. Met twijfel is nog nimmer een veldslag gewonnen. Toch? 😉 (b.t.w. voorlopig zijn we weer even (gedeeltelijk) gehacked door de zoveelste frustraat uit het tegenkamp. Voor mij is dit echter een overwinning: kennelijk schrijven we dus stukkies die bijzonder pijn doen. Heerlijk toch?! 😛

 7. En wat nou… als ze het als bestuurders in hun hoofd halen om een regel door te drukken wat ze perse willen. Je dwingt dan 3 regels af… laat de burgers mopperen en protesteren en geeft dan in 2 dingen toe, zwakt ze af.

  “overwinnings”gevoel bij de mopperende burger, jubelstemming want we hebben gewonnen. “ze vallen wel mee in Den Haag, ze luisteren toch wel”

  Dan is het toch zo dat het ene regeltje wat ze wilden opeens vergeten wordt in de overwinningsroes en het wel mooi een feit is,en balk ellende lacht in zijn christelijke vuistje.

 8. de overheid MAG zich zorgen maken maar MAG NOOIT mij gaan verplichten om bijvoorbeeld bruin brood te gaan eten… wat ik trouwens al doe hoor haha…

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.