Nieuws uit België

Nieuws uit België

Hoewel we ons mogen afvragen of België volgende maand nog wel bestaat, kwam er toch -misschien op de valreep- nog interessant nieuws uit dat land. Bij de Vrijheidstrijder las ik nl. dat de Belgische partij Lijst Dedecker (LDD) het ongeoorloofd vindt dat de rokers, die 30% van de Belgische bevolking uitmaken, worden behandeld als paria’s. De partij is de betutteling beu, en wil dan ook dat de eindbeslissing omtrent wel of niet roken weer moet worden overgelaten aan de caféhouders zelf.

Een interessante ontwikkeling die wij hier in Nederland nog moeten doormaken. Hulde dus aan Lijst Dedecker! Mochten de Vlamingen zich binnenkort willen afscheiden van de Walen, dan stel ik voor dat Nederland zich aansluit bij Vlaanderen (i.p.v. andersom). Vlamingen zijn nl. gewend aan de Bourgondische levensstijl, en gezondheidsfascisme laat zich daar nu eenmaal zéér moeilijk mee verenigen.

De Vrijheidsstrijder zelf is in feite ook een halve Belg (en dat is een compliment) met zijn politieke ambities. Eén van de motto’s van zijn partij of beweging i.o. is nl.: “Het leven moet de moeite waard zijn om geleefd te worden.” Ik sluit mij dan ook graag aan bij deze Bourgondische visie, want ook ik heb geen zin om 110 te worden op een blaadje sla en een kopje kruidenthee. Als ik de 85 haal op een biertje, patatje en sigaretje, dan vind ik dat prima. Mijn laatste jaren zullen toch niet mijn beste jaren zijn!

We kunnen dan ook alleen maar hopen dat België snel uiteen valt. Tot die tijd kunnen we proberen om subsidiespons Stivoro nog ff snel van z’n geld af te helpen door onze lege pakjes shag en sigaretten op te sturen naar hun antwoordnummer. Dit idee werd onlangs nieuw leven ingeblazen door Hyvester Ish. Zij had dit oude bericht op het forum van Forces gelezen. Leuk dat zo’n oud bericht ineens weer een nieuw leven kan gaan leiden! De eerste lege pakjes staan klaar voor verzending!!!

Stuur je lege pakjes op naar:

Stivoro
T.a.v. Mw. T. Prins L. van Gennip
Antwoordnummer 1915
2508 WB Den Haag

Jij ook?

25 gedachten over “Nieuws uit België

 1. En zeg nou zelf, een pakje ontvangen vind iedereen “leuk”toch?

  Ish.

  P.S Hyves is voor mij alleen een manier om veel mensen te bereiken, web-log is mijn ding. Web-logger Ish dus.

 2. Hahaa, gerooide, humor 🙂
  We moeten blijven sturen, ik wil graag dat het in het nieuws verschijnt. Is voor Ish ware erkenning of niet dan?

  Mijn laatste loggie gelezen? De tabaksplant als medicijn tegen kanker, oh ironie!

 3. Bedankt voor de tip! Enveloppen heb ik genoeg. Vooral smoezelige :grin:. Eindelijk een goede bestemming!

 4. @Ish:
  Pakjes krijgen is idd altijd leuk. Bovendien is het met een beetje fantasie z

 5. Helaas maak je wel een flinke rekenfout in je stukje, Ish. Om aan een scahdepost van 440.000 euro te komen zullen geen 10.000 maar 1.000.000 pakjes opgestuurd moeten worden… Maar ach, dat paffen we wel even bij elkaar!

  Ik ga deze actie op onze site ook aandacht geven. Alle beetjes helpen, zelfs die 3.5 lezer van ons… 😉

 6. Ik heb ook op onze site een oproep geplaatst, en vond zonder al te hard te hoeven zoeken nog een paar andere sites die deze aktie overgenomen hebben. Mijn eerste enveloppen zijn ook onderweg. Eentje met alleen maar as overigens. Straks gaan ze nog denken dat het anthrax is :grin:. Maar goed, het begint dus z’n vruchten af te werpen. En nu volhouden!

 7. Het was meer een tiepvout dan een rekenfout” zei het blondjuh, een nul ontbrak:)
  Tof dat het zo goed uitpakt, zelf heb ik vanmorgen het 84 ste pakje op de bus gedaan, ik raap het op van straat, ik lobby bij mijn collega’s en mijn zoon’s vriendenclub hoeft de pakkies niet meer weg te moffelen maar leveren het allemaal hier in. Er liggen inmiddels weer 50 van adres voorziene enveloppen klaar dus komt u maar:)

 8. Wat past een leeg pakje shag toch mooi in een envelop… Als heb ik nu een pakje in tienen geknipt. Voor tien keer 44 cent hebben ze een mooie legpuzzel 😆

 9. Wat dacht je van die geweldige teksten die je in je pakje kunt stoppen ipv de anti teksten die er op gedrukt staan. Ik kan me voorstellen dat de medewerkers daar wel stiekum om moeten lachen 🙂

 10. @ Monique
  Jouw website, http://www.rookgordijn.nl/ , geeft de volgende melding:
  Titel: Site niet gevonden
  U bent op zoek naar:

  http://www.rookgordijn.nl

  Dit domein is eigendom van een klant.

  Dat u dit bericht krijgt kan verschillende oorzaken hebben:

  * De hosting voor domein is (nog) niet geregeld
  * Het domein is geparkeerd
  * Er is een technisch probleem met de webserver waarop de site gehost is

  Excusses voor het ongemak.

  Voor informatie mail: info@cvhi.nl

  Het is nu 28 juli, terwijl jij op 22 juli een commentaar plaatste hier met dat domein als jouw website. Waarnaar je ook refereert in je commentaar. Is dit een censuur actie, zoals bij Gregorius Nekschot? Of is er gewoon niets aan de hand, en heb je zelf je weblog gestopt?

  Britstalig alternatief.

 11. hallo allemaal
  Ook wij doen driftig mee met de lege pakjes, inmiddels zijn er van deze kant 300 opgestuurd (de brievenbus puilde overigens uit).
  Ook gaan wij het as :sick: 😆 op sturen, zo heb je ook elke keer lege asbakken. Onze mensen komen zelfs lege pakjes brengen en er zijn een paar die ons de eneveloppe brengen. Maar ik heb nog ff een vraag wij doen het in grote enveloppe is dat dan 2×0,44 eurocent? Ook hopen wij gauw wat uit Den Haag te horen. Want zoals de smaak goeroe altijd zegt daar word ik niet vrolijk van. Mijn kleinzoon geeft me nu een briefje dat ook op de post gaat. Lees dit.
  Hallo ik ben nu 15 jaar mag ik de rest van mijn leven LEVEN.of word ik GELEEFD.
  met vriendelijke groet een trotse oma

 12. Hallo Momus,
  Dat van die teksten was een goed idee.Daarom de daad bij het woord gevoerd,een klant van ons was erg creatief gisteravond in de kroeg.Ik zal hierbij gelijk vertellen wat hij ervan gemaakt heeft.

  >Het rookverbod is voor de kleine ondernemer dodelijk.
  >0900-9390 of raadpleeg uw minister in de tweede kamer.
  >Zoek hulp om te stoppen met roken ga in nederland wonen.
  >Roken brengt u en anderen rondom u veel gezelligheid toe.
  >Roken veroorzaakt winstvolle avonden.
  >Het rookverbod is voor de kleine ondernemer dodelijk.
  >Onze regering brengt het horeca leven ernstige schade toe 😯

  Groetjes Sylvia

 13. Admin,
  Bedankt voor de aanvulling van de lijst zou het een mogelijkheid zijn om daar posters van te maken.Ik vind ze supergaaf.

  Groetjes Sylvia

 14. @Sylvia,
  Van alle kreten is natuurlijk een poster te maken. Je hoeft daat m.i. geen grafisch ontwerper voor te zijn. Mogelijk ga ik jouw kreten en die van mij ook wel omvormen naar posters.
  Overigens had ik er nog eentje:
  *Foto Pim* Sommige rokers sterven onfortuynlijk

 15. Hallo Ish.Ik ben blij dat ze gaan klagen want dit verdient een heleboel media.Zij klagen dat het hun geld kost,jammer dan,als wij in onze kroegen niet meer mogen roken kost het ons geld,maar de post moet meer mensen aannemen nou dan helpen we de werkloze toch ook weer.Ik hoop dat nu iedereen dat gaat doen de pakjes,zelf die ik er ook spreuken bij,en dan allemaal.Maar daar in tegen hebben ze nu zelf de media opgezocht en dat het nu bingo is voor mij prima ik ga voor de hoofdprijs en die is GEWOON ROKEN IN HET CAFE.
  GROETJES HET KEERPUNT UIT GIESSENBURG

 16. Iedereen heeft vrijheid van denken omtrent deze versmelting van 3 gewesten en een gemeenschap. Het minste wat wij met dit project willen realiseren is dat wij als 4 afzonderlijke entiteiten kunnen streven naar een betere samenwerking tussen de overheden, evenwichtiger zonder gewestgrenzen en zonder verdeeldheid opnieuw naar elkaar toegroeien.

  Huidige toestand,
  België is een federale staat, samengesteld uit de gewesten en gemeenschappen.
  België word momenteel gestuurd door zes regeringen, een federale, een Vlaamse, een Waalse, een Brusselse, een Duitstalige en een regering voor de Franse gemeenschap.
  Een kaakslag voor het federale systeem is dat de regionale regeringen niet langer symmetrisch lopen met die van de federale bestuursploeg. Een politiek immobilisme versterkt een constitutionele verlamming voor de federale staat tot gevolg. Dit systeem is goed op weg naar een confederale staat waar deelgebieden boven de federale regering beslissen wat zij samen nog willen ondernemen. Waar is de solidariteit onder de Belgische bevolking gebleven? Is het waarheid dat de toenemende macht van politieke partijen verantwoordelijk met gedrevenheid een verscheuring van een kleine natie willen bewerkstelligen?

  Mijn persoonlijke reden tot actie,
  Een jaar geleden was ik met vrouw en dochterlief naar Spanje. Tijdens onze terugreis was er op de Franse nationale zender een debat aan de gang betreffende België en de toenadering van Wallonië tot Frankrijk. De debatterende Franse politici mochten hun visie weergeven over de twee toekomstige Franstalige gewesten. Brussel als Europese hoofdstad was hun trofee, maar wat moesten zij met Wallonië?
  Hun idee was om het separatisme in het Waalse en Brusselse gewest evenals het separatisme aan Vlaamse zijde fel aan te wakkeren met als doelstelling de splitsing van België. Op deze manier zou Frankrijk de Europese hoofdstad Brussel als financieel centrum van het land kunnen claimen en tja hun idee was Wallonië koloniseren met al het uitschot uit hun voorsteden. Magnifiek idee riep de presentatrice, we beginnen alvast met een affiche-campagne “Libérer Brussel”. Ik stond perplex, moest even met de auto aan de kant. De uitzending van dit debat had mij diep getroffen. Dit mag alvast NIET gebeuren.
  Als wij de huidige politieke impasse in dit land evalueren vandaag met haar 100 jaar oude communautaire discussies over de kloof tussen Vlaanderen en Wallonië betreffende transfergelden, dan staat een confederaal systeem aan de voordeur van België. Vlaanderen overleeft niet in een confederatie met als gevolg dat wij opnieuw de armen openen voor een verenigd koninkrijk der Nederlandstaligen.

  Tegenreactie,”Versmelting 4 gewesten”

  Laat ons beginnen met 4 entiteiten samen tegen alle vormen van geweld te zijn, een statement die onze gewesten en gemeenschappen op gelijk niveau brengen zonder communautaire discusies. 4 gewesthanden (3 en een duitstalige gemeenschap), worden door kunstenaars ontworpen en omgezet in chocolade. De doelstelling van deze 4 chocoladehanden betreft het samenbrengen van de chocoladen handen te hoofdstad Brussel om te versmelten tot een éénheid tegen alle vormen van geweld.
  De 4 kunstenaars van de 4 entiteiten ontwerpen een Belgisch symbool tegen alle vormen van geweld, maken een mal van het nieuw symbool en plaatsen die onder de versmelting van de gewesthanden teneinde de kracht van de 4 versmolten entiteiten op te vangen en te bundelen in een krachtig Belgisch symbool. Met dit statement gaan wij de wereld niet veranderen maar elke kleine stap tot verbondenheid is een grote stap tegen verdeeldheid. Laat dit alvast een positief voorbeeldsignaal zijn in de goede richting voor België als toekomstig voorzitter van de Europese unie.

  In dit belangrijk initiatief die van iedereen is om dat het iedereen aanbelangt te leven in een geweldloze samenleving, hoop ik toch zo veel mogelijk Belgen achter dit initiatief te scharen om het opkomende separatisme de kop in te drukken.

  De peters, meters en Ambassadeurs zijn volledig vrij in samenwerking, zonder enige vorm van verplichting. Het enige dat ik hen vraag is dat wij allen samen een goede communicatie uitbouwen zodoende het welslagen van het initiatief in belang van ons land en de bevolking te bekomen.
  De financiële bijdrage voor het maken van de chocoladen handen en de realisatie van het eigenlijke doel, “het proces van versmelting” is in dit initiatief bijzonder klein voor een geëngageerd Belgisch chocoladebedrijf dat streeft net als wij voor het behoud van ons land.

  Bij deze nog mijn mededeling dat de gipsen hand van Vlaanderen tegen het Belgisch voorzitterschap van volgend jaar zal worden herbewerkt met de Belgische driekleur in synergie met het symbool van de Europese unie.

  In bijlage een foto van de gipsen hand van Vlaanderen tegen alle vormen van geweld.

  Met vriendelijke groeten Enca Caen,
  Ambassadeur vredesgemeente Merelbeke.

 17. ROYALTY – Leopold II – “Ketens der hebzucht”, SIKITIKO?

  Dit kunstwerk “ketens der hebzucht”,wil getuigen van een symbolische teruggave van alle door Belgen onterechte gestolen rijkdom en vermoorde levens in Kongo. Het is tevens eens aanklacht tegen de monarchie en Belgische staat, 2010 hoog tijd voor België om haar historische verantwoordelijkheid te erkennen met excuses gewenst.
  De monarchie en haar kolonialen, allemaal weten zij dat ze bepaalde zaken beter niet hadden begaan: de vele slagen met de chicotte, het afhakken van handen der onwillige slaven, hun grote openheid voor de zwarte vernedering. Een blank ras, de brute macht, de vele doden, de geile blikken gericht op bloedgeld en rijkdom waarop zij verliefd waren.
  Congo!!!, hun nostalische herinnering aan een kolonie waarop België zo fier is en grotendeels haar huidige bestaansvorm aan te danken heeft.
  Zonder Congo, de vele doden en het vele leed der congolese bevolking had België al lang opgehouden te bestaan.
  Wij spreken hier over een ZWARTE HOLOCAUST met 10 miljoen doden kortom één van de belangrijkste misdaden in de geschiedenis van de mensheid. Over het monster zelf, de” zwarte prins” die zijn eigen land het onbeduidende koninkrijk België diep minachtte zijn dochters verstootte en wiens hebzucht geen grenzen kende. Alle paleizen die hij bouwde, een groot deel van het monumentale Brussel dat we nu kennen en zijn plannen voor een oprijlaan van Laken naar zijn pompeuze badstad Oostende, het bouwen van Franse kastelen om zijn hoertjes in onder te brengen. Dat alles op de rug van miljoenen rubberslaven die als kannonenvlees figureerden in deze zwarte holocaust van Congo. De Belgische regering was en is zijn medeplichtige,
  Na de canvas-collectie wil ik dit kunstwerk overhandigen aan de Republiek Congo en zal dan ook vragen dat onze Koning Alberthet meeneemt n.a.v. zijn bezoek aan Congo bij de feestelijkheden rond de 50 jarige onafhanklijkheid. Laat dit kunstwerk een spiegelbeeld zijn voor president Kabila die moet stoppen met zijn bevolking te verkrachten en te vermoorden. Succes verder toegewenst aan alle kunstenaars. (Bron: Enca Caen)
  Kunstwerk te bezichtigen op http://www.canvascollectie.be/ doorklikken op “ketens der hebzucht”.

  Met vriendelijke groeten Enca Caen,
  Ambassadeur vredesgemeente Merelbeke.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.