Een nieuwe koers

Een nieuwe koers

Politiek blijft politiek. Het is dus maar zozeer de vraag of een afgedwongen verandering ook daad­werkelijk een verandering zal zijn. Zichtbare leiders zijn nl. niet echt aan de macht. Op de achtergrond zullen o.a. Big Pharma, Big Oil en Big Bank nog steeds voor een groot deel de dienst blijven uitmaken.

Toch mag ik wel stellen dat er in 2016 een paar inte­ressante dingen zijn gebeurd. De EU met z’n achterlijke expansie­drift heeft het moeten accepteren dat het Verenigd Koninkrijk afgelopen zomer met een nipte meerder­heid koos voor de Brexit. Met dank aan o.a. Nigel Farage. Wat een spreker is die man!

En in de VS werd een aardschok gevoeld toen Donald Trump geheel onverwachts met een nipte meerder­heid aan kies­mannen de verkiezingen won. Ook aan de overkant van de oceaan heeft dus minstens de helft van het volk de buik vol van de politieke elite.

Daarmee houdt de vergelijking overigens niet op! In de weken vóór het referendum over de Brexit bleef men in de reguliere media maar roepen dat het net geen Brexit zou worden. En in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen bleef men maar roepen dat Trump het net niet zou halen. Zelfs de beste opinie­peilers zaten er in beide gevallen goed naast.

Daags na de Brexit ging ineens bijna half Engeland de straat op met kreten als ‘We Love EU’ en ‘Never Gonna give EU Up’ (Rick Astley Alert!). In Amerika gaat men nu de straat op met kreten als ‘Dump Trump’ en ‘Trump Not My President’. De polarisatie is dus weer geheel compleet aan beide kanten van de oceaan!

En dan hebben we nog GeenPeil en het referendum over de Oekraïne. Dat was een over­winning die uiteindelijk geen over­winning zal worden door de kramp­achtige pogingen van Mark Rutte om dat verdag er toch doorheen te drukken zonder dat het al te veel opvalt dat hij doodleuk over de bevolking heen zit te schijten!

Toch heeft GeenPeil m.i. goed werk geleverd, want vroeg of laat zal ook de vader­landse politiek moeten inzien dat het volk de politieke elite spuugzat is. We verlangen nl. ook hier een nieuwe koers! Het zal mij dan ook niet verbazen als Wilders straks de verkiezingen gaat winnen.

Wilders zal het volgens mij overigens niet gaan redden als hij ineens premier wordt. Trump lijkt mij hetzelfde lot te zijn beschoren nu hij zomaar uit het niets president van de VS is geworden. Maar toch hebben beide mannen dan laten zien dat de politiek aan vernieuwing toe is.

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

2 thoughts on “Een nieuwe koers

  1. Trump die gaat het wel redden hoor! Tenminste als hij niet wordt geliquideerd. Hij heeft immers ook het congres aan zijn kant. (1e en 2e kamer)

    1. Met een paar miljard op de bank kun je natuurlijk een paar wolkenkrabbers laten neerpoten met je naam erop, Ook kun je een leuk Sloveens fotomodelletje in je nest krijgen, maar presidentschap is toch wel wat ingewikkelder…

      Obama riep ook dat ie Guantanamo wel effe zou sluiten, Da’s dus niet echt helemaal gelukt. Die muur van Trump komt er dus waarschijnlijk ook niet.

      Maar goed, ik geef die knaap mijn vertrouwen. We zien wel.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.