Pietenjacht – I

Pietenjacht – I

Inmiddels is Zwarte Piet zo ongeveer uitgegroeid tot het symbool van alles wat Nederland ooit eens was. Ook ik ben stukje bij beetje gaan inzien dat Zwarte Piet niet zozeer een op zichzelf staand “probleem” is, maar dat Nederland zonder deze coole gast geen Nederland meer is!

Op Pietenjacht dus bij de supermarkt. Met een sierlijke boog reed ik afgelopen zaterdag om de Jumbo heen, en zo kwam ik toevallig bij de Aldi in Hoogland terecht.

Aldi is een Duitse supermarkt. Het is dan ook niet duidelijk in hoeverre de Nederlandse vestigingen zelf mogen uitmaken wat ze aan Sinterklaasspullen in huis halen. In de Hooglandse vestiging trof ik wel een Sinterklaas­schap aan. Dat was leuk aangekleed met de bekende symbolen, maar Zwarte Piet stond er niet bij. Het paard Amerigo had de muts van Piet op z’n hoofd. Daar mochten we het mee doen.

Op het snoepgoed heb ik slechts het silhouet van Sinterklaas op het dak gezien. Jammer! Als Zwarte Piet ook jouw beste vriend is, dan heb je bij de Aldi niks te zoeken.

Vanmiddag (woensdag) trok mijn stuur tegenover de Jumbo ineens naar rechts, en zo kwam ik spontaan uit bij de Lidl in Hoevelaken. Lidl is eigenlijk een kloon van Aldi (of andersom). Goeddeels geldt hier voor de Lidl dus hetzelfde verhaal als voor de Aldi. Je weet dus niet wat het hoofd­kantoor in Duitsland precies heeft besloten over onze Sint en Piet.

Ik trof bij Lidl in Hoevelaken geen echt Sinterklaas­schap aan, maar wel een hoekje met divers suikergoed en marsepein. Ook op deze verpakkingen waren helaas geen Pieten te bekennen. Al met al is Lidl dus ook geen goede zet voor een Pieten­fanaat.

Voorbij is de Pietenjacht nog lang niet.
Ik kan nl. nog naar Boni, Plus, Spar en Hoogvliet.

Wordt vervolgd

Foto: Wikepedia

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

4 thoughts on “Pietenjacht – I

  1. Tja, het toppunt van politiek correct denken: Niemand durft de ander nog de Zwarte Piet toe te spelen! Man man man man… Ik ga er om te beginnen toch maar eens eentje naar Sylvana Simons sturen, EXTRA zwart!

    1. Helemaal goed! 😀 En vermeld er maar bij dat de directeur van de Geuzenpartij! het zich niet meer kan voorstellen dat hij haar 20 jaar geleden wel een lekker wijf vond! :mrgreen:

  2. Het is een schande dat nog zoveel Nederlanders passief blijven. Herleven de oude tijden, vraag ik mezelf af. We hebben meer Vaderlanders nodig! Het is nu of nooit.

    1. Zo werkt dat helaas in Nederland… Er moet wel actie komen, maar zelf hebben ze geen tijd. (Werk, huishouden, kinderen, familie, sportschool, enz.)
      Een ander moet dus het vuile werk opknappen! 🙁

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.