Oproep aan caféeigenaren

Oproep aan caféeigenaren

Beter laat dan nooit! Hieronder met enige vertraging het perspericht van Forces Nederland, Stichting Rokersbelangen en de Partij tegen Betutteling d.d. 17 april jl.:

P E R S B E R I C H T

Rokersorganisaties roepen cafééeigenaren op voor rechtzaak tegen staat

De drie Nederlandse organisaties die zich inzetten voor de rechten van rokers roepen cafééeigenaren zonder personeel op om zich centraal bij deze organisaties te melden, om gezamenlijk een rechtzaak tegen de staat te voeren.
Kleine caféé’s worden onevenredig hard geraakt door het rookverbod dat op 1 juli moet ingaan, omdat zij nauwelijks mogelijkheden hebben om aparte rookruimtes in te richten. Bovendien is het uitgangspunt dat in de tabakswet als rechtvaardiging voor een rookverbod geformuleerd is – dat het rookverbod er is voor bescherming van de werknemer – op deze bedrijven niet van toepassing.
In de Duitse deelstaat Saksen leidde eenzelfde rechtzaak tot een afzwakking van het rookverbod, waarbij deze soort caféé’s en restaurants van een rookverbod werden uitgesloten.
Cafééeigenaren die mee willen doen kunnen zich melden via telefoon 06-15941282, 06-53594863, 020-6936519 of via een e-mail aan deze organisaties.
De drie organisaties, Stichting Forces Nederland, de Stichting Rokersbelangen en de Partij tegen Betutteling, voerden afgelopen zomer ook al gezamenlijk actie tegen het rookverbod en haalden daarbij 100.000 handtekeningen op die aan Minister Klink en de Tweede Kamer werden aangeboden.

Contactpersonen:

Stichting Forces Nederland
Wiel Maessen
06 15941282

Stichting Rokersbelangen
Ton Wurtz
06 53594863

Partij tegen Betutteling, voorheen Rokerspartij
Kees Uitenbroek
020 6936519

Reageren is niet mogelijk.