Afnemend enthousiasme over Nexit?

Afnemend enthousiasme over Nexit?

Het nieuws werd de afgelopen dagen overheerst door de sport. Daardoor leek het vrij rustig te zijn in Londen, maar gelukkig zit er toch schot in de zaak! Premier Cameron treedt woensdag al af en zal dan worden opgevolgd door Theresa May die de Brexit-procedure gaat starten.

Gisteren las ik nog dat het enthousiasme over de Nexit was afgenomen. Nou weet je toch nooit zeker uit welke hoge hoed dit nieuws­bericht is getrokken, maar ik wed dat het enthousiasme snel weer zal aantrekken als blijkt dat de economie in Groot-Brittannië helemaal niet definitief is ingestort.

Veel mensen lijken nl. te denken dat er na Brussel geen leven meer is. Een vriend van me bijv. zag het allemaal heel erg somber in. De Pond was nl. gekelderd en de beurs was ingestort. Ja, maar dat was natuurlijk te verwachten. Na een af­scheiding kom je als land niet zomaar weer in rustig vaar­water terecht. Daar gaat echt wel een paar jaar over­heen.

Maar uiteindelijk zullen de Britten het beter doen dan voor­heen. Daar heb ik alle ver­trouwen in. Zo, nu wij nog!

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

2 thoughts on “Afnemend enthousiasme over Nexit?

  1. Weet je, een minuut voordat de Brexit van start ging, gaven ALLE peilingen aan dat de Britten voor een Remain zouden stemmen, en de EU elite droomde die nacht dan ook rustig verder. Tot het moment dat die droom in een nachtmerrie overging in de ochtend.

    En toen begonnen de Brexiteers pas met hun droom. Dus peilingen? De beste peiling is een Nexit referendum, dat is er immers voor uitgevonden.

    1. Bij peilingen weet je natuurlijk nooit uit welke hoge hoed de cijfertjes zijn gekomen. Bovendien zou het bericht over het vermeend afgenomen enthousiasme over de Nexit een trosje ‘mind control’ van de gevestigde media kunnen zijn.

      Als er een referendum komt, dan stem ik uiteraard voor de Nexit. Tenzij ik intussen ben opgepakt als verward persoon of ben opgegeten door een Pokémon. 😀

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.