What’s Nex(i)t?

What’s Nex(i)t?

O, o, o, wat is die 48% van de Britten toch ineens hopeloos verliefd op de EU! We hebben afgelopen zaterdag de beelden van de March for Europe wel gezien op tv en internet. Ik vind het toch wel wat pathetisch als duizenden mensen ineens met bordjes gaan lopen met teksten als ‘Never gonna give EU up’ (Rick Astley alert!) en ‘We ♥ EU’.

Zelf ken ik ook een aantal mensen die pro-EU zijn, maar toch heb ik ze nog steeds niet horen roepen dat ze hopeloos verliefd waren op de EU. Zelfs zij moesten toegeven dat ook zij niet wisten wie er nou eigen­lijk de president van de EU was en hoe al die pop­petjes aan hun functie waren gekomen.

Nee, ik denk dat heel het Verenigd Koninkrijk een beetje de weg kwijt is. Op dit moment is het een koninkrijk dat uit elkaar dreigt te vallen. En dat wil geen enkele premier op zijn geweten hebben. Cameron niet en zijn nog immer onbekende opvolger ook niet. Het is dan ook wel begrijpelijk dat de altijd zo kalme David Cameron tijdens een debat met Labour­leider Jeremy Corbyn per ongeluk eens uit zijn slof schoot met de (wat mij betreft nu al his­torische) woorden: “For Heaven’s sake, man, go!”

Wat Groot-Brittannië c.q. het VK dus nodig heeft om uit deze malaise te komen is simpel­weg een Nexit en daarna een Frexit, Dexit, enzovoorts. Daarmee heft de EU zich nl. stukje bij beetje vanzelf op. Probleem opgelost!

Foto: Daily Mail – Mag worden gedeeld.

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

2 thoughts on “What’s Nex(i)t?

  1. Het is niet voor niets dat Johnson en Farage zich uit de Europese politiek hebben teruggetrokken. Die weten tot in de haarvaten wat er staat te gebeuren in de EU. En ik denk, dat ik dat nog geeneens wil weten. ALLES is denkbaar.

    1. Het is idd. lichtelijk verdacht dat beide kopstukken ineens zijn afgehaakt. Het is dan ook -zoals je al aangeeft- goed mogelijk dat zij van dingen op de hoogte zijn die jij en ik (nog) niet mogen weten. (En misschien zelfs niet eens willen weten.)

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.