Wet boven reden

Wet boven reden

Laatst heb ik de video van een zeer interessante lezing gevolgd over de Mayakalender en het jaar 2012 (of 2011). Je moet er ff een tijdje vrij voor maken, want deze lezing van dhr. Ian Xel Lungold, initiator van de website MayanMajix, duurt in totaal ongeveer 3 uur (deel 1, deel 2).

Niemand zal mij horen roepen dat alles wat er wordt beweerd over de Mayakalender automatisch waar is, maar het is toch op z’n zachtst gezegd interessante materie te noemen.

Tijdens zo’n lezing komt er natuurlijk erg veel informatie op je af, en je kunt onmogelijk alles onthouden. Slechts de grove hoofdlijnen zijn me bijgebleven. Er is echter één kort zinnetje in mijn hoofd blijven hangen, en dat bestond uit de woorden: ‘Law over reason’ (wet boven reden).

In deze periode, kort voor het aflopen van de Mayakalender, zou de nadruk komen te liggen op het principe ‘wet boven reden’.

In zijn voorbeeld haalde Lungold naar mijn beste weten de flitspaal en/of het bijv. één minuut te lang parkeren aan. Het gaat er volgens Lungold in deze ‘eindtijd’ dan ook niet meer om dat wetten nog enig nut hebben; het gaat er gewoon om dat mensen zich er domweg aan houden!

Hij had bijv. ook de ID-plicht kunnen aanhalen (zie ook de discussie bij de vorige log), of de videocamera’s, of de wetgevingen i.v.m. het klimaat. Enig bewezen nut hebben deze wetten niet, maar dat is dan ook totaal niet belangrijk!

Nog zo’n wet van gelijke orde is het rookverbod voor de horeca per 1 juli a.s.: Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft onlangs een brochure uitgebracht met uitleg en implementatie ervan. (Met dank aan Forces Nederland voor de link.)

Je wordt gillend gek als je de folder leest, dus je bent gewaarschuwd! Laat ik de barman maar even Bert noemen zodat ik een paar voorbeelden kan geven.

Zo mag Bert straks desnoods zijn hele café uitroepen tot rookruimte, maar dan moet Bert wel een glazen wand op de bar plaatsen om zichzelf te beschermen tegen de rook. Bert rookt, net als vele collega’s in de branche, zelf ook, maar hij mag tijdens zijn werk niet roken om zichzelf tegen… ehhh… zichzelf te beschermen. Ook al heeft Bert geen personeel.

Als Bert geen rokersruimte wil creëren, dan mag er nog steeds onder de luifel van zijn café worden gerookt. Ja, het terras mag zelfs nog aan de zijden worden afgeschermd zolang het maar aan minimaal één kant open is. Nou heeft Bert toevallig een café waarvan de gehele pui kan worden verwijderd. Wat is dan het probleem? Dat is er ook helemaal niet, want daar gaat het ook niet om. Het wordt niet eens beargumenteerd in de wet. Het mag gewoon niet, en dáárom niet. Het gaat dan ook doodeenvoudig om:

WET BOVEN REDEN!

Zal onze maatschappij het nog tot 2011 of 2012 uitzingen??? Of zal de pleuris nog vóór die tijd uitbreken??? Ik hoop op het laatste!

Zie ook: ‘Debilisering van de kiezer’ op de Vrijheidsstrijder!

Foto: De Mayakalender

Jij ook?

15 thoughts on “Wet boven reden

 1. Eigenlijk is het vreemd, zoals iedereen gewoon maar de wet aan alle kanten volgt?
  Dat burgerlijke ongehoorzaamheid niet eens meer merkbaar is?
  Hoorde op het journaal, dat er zoveel zaden op de pool bewaard/verzameld worden nu.
  De eindtijd; volgens mij wordt er wel degelijk rekening mee gehouden!

 2. @Geertje:
  Ja, verdraaid, nou je het noemt… Ik had deze ‘Operatie Noach’ nog niet eens direct gekoppeld aan mijn eige loggie over de eindtijd!
  En wat betreft het verzet: Nederland hoeft zich alleen maar zorgen te maken om boze moslims. De rest is wel volgzaam…

 3. @Gerrit Dekzijl:
  Dank voor je interessante links weer!

  @Huub:
  Voor mij hoeft die pleuris ook niet, maar als deze nodig is om van Nederland weer een leefbaar land te maken…???

  @Dog:
  Welkom hier!
  Het ligt misschien aan mij, maar je standpunt is niet geheel duidelijk.

 4. Ja, en deze is nog interessanter, veel interessanter dan een zgn “vrijstaat…” binnen onze landsgrenzen, want ben je vergeten wat er in dit land aan de hand is, Admin..???
  http://tinyurl.com/2ez6wv

 5. @Gerrit Dekzijl:
  Ik ga zeerzeker over de film van Wilders schrijven, maar niet voordat ik ‘m heb gezien!

  @Dog:
  Ik dacht al dat Nederlands niet je eerste taal was. Dat lijkt ook wel te kloppen, want je bent volgens je info op http://miraclesofgod.wordpress.com/about/ Turks. Hoş geldiniz!
  Verder beweer je enerzijds een deel van God te zijn en anderzijds humanist. Ik vind dit moeilijk te rijmen. Dus ook ik zeg: “Verklaar eens!?”

 6. @Dog:
  Je mag van mij in het Turks posten, maar de kans is klein dat er iets van begrepen wordt. Laat staan dat je er een reactie op krijgt.
  Ik spreek slechts een paar woordjes Turks. Dat stelt dus echt niks voor. Ik heb met mijn beperkte kennis echter wel de Turkse taal verrijkt heeft met begrippen als “süpergün” en “süperakşam” (superdag en superavond i.p.v. goedendag en goedenavond). En het heeft gewerkt, want zo herinner ik me nog een Turkse cafébaas die zijn nieuwe verlaagde plafondje toch wel “süpergüzel” (supermooi) vond! 😀
  Ten slotte nog dit: als ik je goed begrijp, dan zijn Idealist en Dog eigenlijk twee afzonderlijke persoonlijkheden verenigd in één persoon?

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.