TV De Vrijheid

TV De Vrijheid

Gisteravond is letterlijk en figuurlijk ’s werelds kleinste tv-station van start gegaan. Het heeft zijn plekje gevonden in de sidebar van dit weblog. Aanvankelijk had ik namen als Freedom TV, Freedom Channel e.d. in gedachten, maar een snelle zoektocht leerde mij dat er daar al een aantal van zijn. Vandaar dat het TV De Vrijheid is geworden; met een knipoog naar Kapitein Rob en z’n zeiljacht.

Op dit ogenblik heb ik er vanwege de zeer goede tekst de videoclip ‘Kamervragen’ van Lange Frans en Baas B op gezet, maar dit ‘tv-station’ kan natuurlijk ook gebruikt worden om videoboodschappen te tonen. Heb je dus toevallig nog wat op de virtuele plank liggen, laat het dan ff weten. Ik kan dat altijd gebruiken voor de ‘uitzendingen’. Alles wat is om te zetten naar Flash video (.flv) is bruikbaar. Tussendoor kan ik altijd wel wat leuke clips uit de jaren ’70 en ’80 laten zien. In deze twee decennia was het ook niet altijd koek-en-ei in de wereld, maar met de persoonlijke vrijheden was het echter wel veel beter gesteld dan op dit moment!

In de nabije toekomst probeer ik het zaakje uit te breiden met een menuutje zodat je kunt kiezen welke ‘uitzending’ je wilt zien. Het is en blijft voorlopig niet meer dan een leuk geintje. Voor lange documentaires is het beeldformaat ook al niet echt geschikt, dus het zal hier vrijwel uitsluitend gaan om materiaal van enkele minuten.

Een echt internet-tv-station met uitzendingen op regelmatige tijden is iets dat overigens al wel enige jaren op het verlanglijstje staat, maar zoiets run je natuurlijk niet in je eentje. Er zal dus een team van presentators en verslaggevers (allen m/v) moeten komen, en ook (sponsor)geld mag niet ontbreken om dat allemaal op te zetten. Ideeën hieromtrent zijn dus welkom!

Jij ook?

11 thoughts on “TV De Vrijheid

 1. Het mooiste zou zijn om filmpjes te maken over heikele onderwerpen die worden opgenomen in verschillenden delen van het land en die te combineren in een filmpje van 10 minuten (langer verslapt de aandacht).

  Er zou eigenlijk een database moeten komen voor mensen die die filmpjes maken en dat een paar personen daar compilaties van maken. Dan krijg je ook niet zo een verspreidde overvloed van veel dezelfde filmpjes zoals op Youtube waar soms best wel eens interessante onderwerpen te zien zijn, maar door slecht knip- en plakwerk (of helemaal niet) niet om aan te zien zijn.

 2. Bij Opzij zoeken ze een nieuwe hoofdredacteur.
  Een hoofddoekdrager schijnt opeens geen probleem te zijn, maw: landverraders zitten zelfs binnen de feministische beweging.
  Opvallend, overigens, want de scheidende C.Dresselhuis wou die kopvodden nooit op de redactie zien. Zij zag die kopvodden als het symbool van vrouwenonderdrukking…
  http://tinyurl.com/23m8me
  Zie ook:
  http://www.denieuwecisca.nl
  Oproep: laat me niet alles alleen doen en laat ook eens een berichtje achter!

 3. Ik durf hier te voorspellen dat er een tijd komt dat we bepaalde figuren niet alleen een schop onder de kont zullen geven, ik durf hier te voorspellen
  dat er een tijd komt dat kaalscheren geen effect meer heeft, ik durf hier te voorspellen dat alle
  landverrraders straks linea recta tegen de muur worden gezet!
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=5491
  Toch nog een goed weekend, iedereen.

 4. Misschien een ideetje,plak achter je huidige pagina een zgn.filmpagina met de naam en als je een fimpje hebt hoef je dan alleen maar een tekstlink op de frontsite te plaatsen,dat als mensen de film dan willen zien zij op de link kunnen klikken,plus dat je ook een wat groter beeld hebt,kijk even bij GS
  die hebben ook zoiets
  verder prima idee
  veel succes

 5. @Admin: het artikel “De nieuwe Cisca is al onderweg”
  stond op 22 feb 2008 in de Volkskrant.
  Daarin stond dat Dresselhuys hoofddoeken altijd op de redactie heeft tegengehouden.
  Geen digitale versie te vinden, tenzij iemand anders het wel voor elkaar krijgt.

 6. Morning Joop, nou dat is een interessant project, by the way ik heb geen geluid van je TV Vrijheid.
  Voor zulke korte video’s heb je een versierde hobby-of professional videojournalist nodig denk ik maar, want huis tuin en keuken videootjes is wel niet de bedoeling 😀 Ik kan je hiermee niet helpen helaas.
  Veel succes, have a great day.
  Love Joanna

 7. @Gerrit Dekzijl:
  Ik ben bang dat die hoofdoekenkwestie er stilletjes uit is geknipt. Protestmails hebben m.i. in dit geval geen zin meer.

  @Joanna:
  Ja, videomateriaal moet wel van goede kwaliteit zijn! Wel of geen geluid heeft ongetwijfeld iets te maken met jouw instellingen en/of versies van software.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.