Woodstock

Woodstock

Iedere computergebruiker kent natuurlijk het probleem… Zo af en toe komt er eens een filmpje aanwaaien. Vorige week was dat hier de film Woodstock (Director’s cut), een ruim 3,5 uur durende docu uit 1970.

Dit was puur genieten! Wat een tijd! Wat een sfeer! Puriteinen en gezondheids­fascisten moesten toen nog geboren worden. Ook vind ik de muziek uit die tijd nog steeds veel beter dan de muziek van nu. Betekende meer vrijheid misschien ook meer muzikale creativiteit? Ik denk van wel.

Ondanks de chaos die is ontstaan door de enorme toeloop, en ondanks het feit dat iedereen van alles dronk, rookte en gebruikte, was er nauwelijks criminaliteit of geweld. Vele bezoekers (en mogelijk ook optredende artiesten) vonden het hele gebeuren zelfs een spirituele ervaring. En ook dat is een heel verschil met tegenwoordig. Het leven in de 21e eeuw lijkt nl. nog slechts te gaan om de nieuwste technische snufjes.

Al die technische snufjes van vandaag zijn in mijn optiek absoluut niet zaligmakend, maar ze zijn natuurlijk wel verdraaid handig. Waar zouden we immers zijn zonder torrents? Enfin, nu alvast heel veel kijk- en luisterplezier!

Foto: Impressie van de sfeer op Woodstock

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...
Reageren is niet mogelijk.