Actiefront! en de dikke vinger

Actiefront! en de dikke vinger

Toeval of geen toeval? Medeweblogger Vrije Volk liet vanavond een reactie achter over het wetsvoorstel m.b.t. de vingerafdruk, terwijl ik het al in mijn hoofd had om er een kort logje over te schrijven!

Hoe dan ook, ik maak me met de dag meer zorgen om de komst van Big Brother en de totale contrôle (666). Het fundament onder onze wetgeving wordt met de plannen voor een database met vingerafrukken definitief in gruzelementen gehakt! Ging de wetgeving tot voor kort nog uit van het principe van de zgn. praesumptio innocentiae (vermeende onschuld, m.a.w.: niemand is schuldig totdat het tegendeel is bewezen); straks is dat voltooid verleden tijd! Met ‘dank’ aan de Wet Mulder, die als eerste de vermeende onschuld liet waaien!

Als de database er eenmaal is, dan kun je ervan uitgaan dat je dus onder verdenking staat totdat is bewezen dat jouw vingerafdrukken niet op de plaats delict zijn aangetroffen!

Onze regeringslijers leiders krijgen van Actiefront! dan ook de dikke vinger! Laat ze er maar zo snel mogelijk voor zorgen dat er nog eens ergens een paar torentjes omdonderen. Dan hebben ze tenminste weer een zeer goede reden om óók deze wet er per gisteren nog doorheen te drukken! Uiteraard voor onze eigen veiligheid en voor ons eigen bestwil… 👿

Jij ook?

24 thoughts on “Actiefront! en de dikke vinger

 1. De tyfus voor dat tuig daar in den haag.
  Als ze mijn vingerafdrukken willen zal dat niet in inkt zijn maar in bloed.
  Ik weiger om aan dergelijke fascistische maatregelen mee te werken. Er loopt nu al een procedure wegens weigering om me te laten fouilleren zonder opgaaf van reden. Een keer is het genoeg geweest en dat punt heb ik jaren geleden al bereikt.

 2. Hahaha, ben ik net bezig met een stukje hierover, zie ik dat mijn geplande uitsmijter hier al gebruikt is. Back to the writing board I guess… Maar het is natuurlijk schandalig dat alleen al het idee voor een dergelijke database geopperd wordt. Big Brother neemt opeens wel reuzenstappen. Tackelen die hap! Vingers der Lage Landen, verenigt U!!!

 3. @A. Bos:
  Welkom hier!
  Nederland heeft meer mensen nodig zoals jij!

  @Momus:
  Het verbaast me niets dat jij en ik (en vele andere Nederlanders!) dezelfde mening hebben. Plaats dan ook gerust een gelijksoortige uitsmijter!

 4. Ik denk er net zo over: Bijleveld kan m’n rug op en m’n buik af als ze schone voeten heeft, met haar SNUFFEL-voorstel.
  Laat ze eerst maar eens de bekende criminelen van de straat halen(Slotervaart, Kanaleneiland, etc)en de belastingbetalers met rust laten.
  Tip: acties lopen op deze site dood.
  Mailtjes naar http://www.cbpweb.nl en pluchezitters is veel effectiever.

 5. En dat blijft je dus de rest van je leven achtervolgen, Roel. Het staat geregistreerd. Het mag misschien niet meer ‘tegen’ je gebruikt worden, maar het staat er. Ik weet waar ik het over heb, ik heb voor mijn 18 een winkeldiefstalletje gepleegd dat mij ruim na mijn 22e, toen ik (terecht) voor de rechter stond werd aangewreven. Als ik bedenk wat er tegenwoordig allemaal van iedereen geregistreerd staat, dan kan ik alleen maar huiveren.

 6. @Allemaal:

  Geen idee of het helpt, maar zojuist heb ik een mailtje verstuurd naar info@cbpweb.nl:

  Geachte heer, mevrouw,

  Elke dag weer maak ik mij meer en meer zorgen om onze privacy: flitspalen, beveiligingscamera’s, irisscan, sofi eh… burgerservicenummer, contrôle op surfgedrag en e-mail, aftappen van telefoon en ga zo maar door!

  Nu gaat er hoogstwaarschijnlijk ook nog eens een database komen met vingerafdrukken. Waar houdt deze waanzin op???

  Wat kan ik eraan doen om dit te stoppen? Is het bijv. zinvol om aangifte te doen tegen minister Hirsch Ballin wegens ernstige schending van privacy en mensenrechten? Hebt u ook andere tips?

  Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

  Met vriendelijke groeten,
  Joop van Dijk
  http://www.actiefront.nl

 7. Beste Joop!
  Het begin is er, ga dus door. Blijf emails sturen.
  Tip: directeur CBP = Jacob Kohnstamm.
  Dan nog dit: A. Bijleveld, de initiator van deze waanzinnige gedachtekronkel woont in GOOR(leuk hè, die beeldspraak?), ze staat gewoon in het boek!
  Echter, zelf denk ik dat zo’n database er nooit komt, enkel en alleen al de praktische uitvoering zal gigantische problemen geven. Want iedereen vanaf 6 jaar en ouder zal moeten komen opdraven om zijn wijsvinger te laten scannen.
  Bovendien zijn met een dergelijke database grove fouten mogelijk, zoals b.v. persoonsverwisselingen.
  Mensen die dus geregistreerd staan en een blanco strafblad hebben worden meteen gecriminaliseerd. Dat moeten we dus niet hebben.
  Ik vind dat Bijleveld (die overigens nooit gewerkt schijnt te hebben) en consorten maar eens snel de ECHTE criminelen van de straat moeten halen en dan bedoel ik de criminele allahschreeuwers in een paar van Vogelaars “prachtwijken” Kanaleneiland, Slotervaart, De Baarsjes en nog een paar buitenplaatsen waarvan ik geen namen weet, maar waar de aanwas van het allochtone tuig dagelijks zichtbaarder wordt!
  Verder vraag je je af wanneer de waanzin ophoudt?
  Kan ik je vertellen. Alles heeft te maken met de macht van het getal, maw: als iedereen op dit moment b.v. de auto zou laten staan (dus alle 6 miljoen autobezitters, hè?) en dat 2 weken zou volhouden, zou de brandstofprijs snel KELDEREN.
  Nu weet ik ook wel dat het lang duurt voordat je in dit politiek correcte landje een hand op elkaar krijgt en een aangifte tegen Hirsch-Ballin is ook zinloos.
  Andere tip is: zoveel mogelijk druk uitoefenen op Den Haag en dat volhouden, iets dat we met z’n allen moeten doen.
  Mailen naar http://www.id-nee.nl is ook een optie.
  Tot slot vond ik vanmorgen een zeer wijze opmerking inzake dat boerkaverbod op het net.
  Er is sprake van slechts 200 idioten die zo’n tent dragen.
  Reactie was: het Derde Rijk is ook klein begonnen.
  Kortom: het wordt tijd voor ACTIE.
  Zie nogmaals link 1 van 5.
  Goeie zondag. GD

 8. @ Gerrit Dekzijl. Je geeft zeer terecht aan dat b.v. het 3e rijk ook maar klein is begonnen en dat er nu a; 200 idioten in een tent rond lopen. Eigenlijk geloof ik dat helemaal niet. Ik kom zo af en toe weleens voor mijn werk in de grote steden zoals dat heet. Elke keer zie ik er dan een aantal, zelf woon ik in een kleinere stad, maar ook hier in mijn woonplaats lopen er een paar van die exemplaren rond. Vorige maand was ik even in Breda en Tilburg en ook daar zag ik enkele verpakte figuren en dan ga je je bedenken dat het maar moment opnames zijn. Je bent maar op

 9. Naar mijn mening mag iedereen zijn geloof belijden zoals hij of zij dat wil. Voorwaarde is wat mij betreft dat de samenleving er geen last van heeft en dat het een functioneren in de maatschappij niet belemmert. Voor de rest moet iedereen zelf weten wat hij of zij wil doen.

  Mijn vingerafdruk krijgen ze niet, al komen ze mij halen met een wagen en vier bewakers. Als iedereen geen gehoor geeft aan dit soort zaken bloed het vanzelf weer dood. Verder stel ik voor dat mensen eens gewoon een verkiezingsprogramma lezen voor ze op de partij van hun keuze stemmen, dan hebben ze achteraf niet zoveel te zeiken.

 10. @Sylvia: de opmerking over het Derde Rijk is NIET van mij, ik kwam e.e.a. vanochtend op het net tegen, vandaar.
  Dan het aantal van 200 tentendragers: dat aantal is door T. Joustra(die mislukte terroristenzoeker van de NTCb), de AIVD en Balkenende IV in het leven geroepen, zgn om de zaak te bagatelliseren.
  Let op: ik heb het hier over de aantoonbare expansiedrift van de politieke islam, het zullen er geheid veel meer worden.
  @Rene: natuurlijk mag iedereen zijn geloof belijden zoals hij/zij dat wil. Er is alleen één restrictie: NIET in het openbaar en al helemaal niet zoals alle aangangers van Allah en Mohammed dat de laatste 1400 jaar doen!
  Ergo: de islamitische modeshow is VERZONNEN en heeft dus niks met de islam te maken, het gaat hier over politieke symbolen, zoals b.v. de roos in de vuist van de Partij v.d. Allahschreeuwers, snap je?
  Alle info op: http://tinyurl.com/2whlun
  Dat je voorstelt dat mensen verkiezingsprogramma’s moeten lezen voordat ze het bekende hokje rood maken, is begrijpelijk maar een regelrechte UTOPIE, dit omdat generaties er niet over peinzen ergens anders op te moeten stemmen dan wel dat ze gewoon te LUI zijn om de hersens te gebruiken.
  Zelf zit ik te azen op de volgende kabinetscrisis en reken er maar op dattie komt, alleen al de mot tussen de woningbouwcorporaties annex verhuurders en Vogelaar cs is voedingsbodem genoeg voor een frisse crisis.
  Ik zal straks(als ’t zover is) GRAAG opnieuw ter stembus gaan!

 11. Dat “azen” op een kabinetscrisis 😀 daarin sta je niet alleen. Ik verheig me nu al op een desatreuze uitslag voor de huidige coalitiepartijen en dan vooral die verneukte smoelen als ze hun nederlaag moeten toegeven. Dat wordt dé avond van m’n leven.
  Alleen met de huidige stand van zaken, gezien de velerlei opiniepeilingen is het land, nogmaals conform de opinieleilingen volledg onbestuurbaar daar er absoluut geen meerderheid van welke samenstelling dan ook te behalen is.

 12. Ik zit helemaal niet te wachten op nieuwe verkiezingen, want van een andere coalitie/combinatie valt echt niets anders te verwachten. Dat is ijdele hoop.

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet weet hoe het anders zou moeten, maar mijn vertrouwen in de politiek als onderdeel van onze democratie is zo minimaal, dat is soms wel eens denk dat een lichte vorm van dictatuur ook wel eens het proberen waard zou kunnen zijn.

 13. Ik ben doodziek van de zoveelste maatregel waarbij de privacy van de burger wordt ingeperkt.
  Met het invoeren van de id-kaart had ik al de grootste moeite en nu dit weer.
  Wanneer houdt het op?
  Ik maak me ernstig zorgen over de toekomst en mocht dit niet te stoppen zijn, dan ben ik bereid desnoods bij het gewapend verzet te gaan als die zou worden opgericht.

 14. @GT: hopelijk heb je geleerd van de fouten die in een grijs verleden werden gemaakt.
  Het is heel eenvoudig om dat soort fouten te voorkomen ❗ ❗

 15. 😈 Geloof het of niet, het is echt waar. Vanmiddag ging ik naar mijn dochter en schoonzoon, die hadden een leuk feestje met nogal wat volk. Ik ontmoette daar een beroepschauffeur die me wist te vertellen dat roken in de cabine van een vrachtwagen in België al verboden is, want het is een WERKPLEK! En die dienen rookvrij te zijn. Boete/sanctie… 2.000 (twee duizend euro !!!) Ok kon het amper geloven, maar een der bezoekers v.h. feestje was een persoon die werkzaam was bij de politie en die bevestigde dit verhaal. Dat hieruit een felle discussie is ontstaan moge duidelijk zijn, waarbij ik me niet onbetuigd heb gelaten. Maar zover zijn we al gekomen! Normaliter is Nederland het eerste met verordeningen e.d. Maar nu is België het. Hoelang nog en wij hebben het hier idem dito?
  Ik ben nu broodje nuchter terwijl ik dit schrjf, maar zit nog na te koken van woede en pure frustratie. Hoelang slikken wij, ik jullie dit nog allemaal? Wanneer is de grens bereikt? IK vraag het mij echt af. Zijn we al zo murw geslagen dat we al deze overheidsregels accepteren? Welke partij, dus voorlopig nog via democratische weg, neemt het op voor mensen die zo gekapitteld worden?

 16. Als het gaat om veiligheid tegen terrorisme, dan helpen die afdrukken niet. Want de meeste aanslagen zijn inwoners van betreffende landen geweest of legaal aanwezig in het land van de aanslag.

 17. @G. Tuinier:
  Welkom hier!
  Van gewapend verszet ben ik geen voorstander, maar geef wel toe dat dat mogelijk nog de enige manier is!!!

  @Allen:
  Zie mijn log van vanavond. Een petitie tekenen is vooralsnog één van de manieren om op z’n minst je ongenoegen kenbaar te maken.

 18. “Een petitie tekenen is vooralsnog één van de manieren om op z’n minst je ongenoegen kenbaar te maken.”

  Dat is dan wel het minste, maar voor om zaken werkelijk tot stand te brengen zullen wel minimaal met een miljoen mensen een mars naar Den Haag moeten ondernemen.

  Ik stel dan ook voor om dat te doen. een mars van Utrecht naar Den Haag. Dan zullen ze wel luisteren.

 19. Weet René hoeveel kilometer dat is van Utrecht naar Den Haag? Dat is voor gezonde. jonge mensen ruim 10 uur lopen! Blijf eens een beetje reëel!
  Als je al 1 miljoen onteveredenen op de been kunt brengen laten ze dan gewoon naar Den Haag komen en geen onverantwoorde tochten organiseren. Maar met zoveel mogelijk mensen op één dag, demonstreren in op en rond het regeringscentrum en er zoveel mogelijk publiciteit aan geven. O.a. te beginnen met al die tientallen, zoniet honderden websites bundelen die terecht ageren tegen deze betuttelende en naar fascisme neigende overheid.

 20. Silvia,

  Ik ben zelf niet al te best ter been, dus ik weet waar het over gaat en ik over praat. het gaat om de impact die zoiets heeft. In het buitenland zal men dan eerder geneigd zijn om er aandacht aan te besteden en dat doen ze niet als mensen op het plein komen demonstreren.

  Ook de link naar de marsen van M.L King zullen de aandacht trekken. De regering zal zich dan wel bedenken door te komen met valse beloftes en andere leugens als er veel media aandacht in het buitenland is. Als Nederlandse regeringen ergens een hekel aan hebben is het wel slecht in het nieuws komen in het buitenland.

  Deze onvrede die ik nu al meer dan een jaar of tien bespeur bij mij zelf maar ook bij andere kun je niet doen door digitale bundeling van krachten.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.