Het ware gezicht van de politiek

Het ware gezicht van de politiek

Vandaag publiceer ik een uitstekend artikel van Silvia Videler over de hetze tegen rokers en mensen met overgewicht:

WAAROM IS DE POLITIEK TEGEN ROKEN EN OVERGEWICHT?

Al eens nagedacht wat de WARE reden zou kunnen zijn van de hetze, aangevoerd door de overheid, tegen het roken en het z.g. overgewicht? De overheid, of voor sommigen nog ‘vadertje staat’ was en is eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in het innen van gelden en tegelijkertijd in het zoeken naar wegen om zo min mogelijk geld uit te hoeven geven, aan de burgers dan wel te verstaan.

Gezien de accijnzen, de belastingdruk, de vele regeltjes en wetten die de burger vaak onnodig veel geld kosten is hier schijnbaar nog geen verandering in gekomen in deze typerende inhalige houding van de overheid. Om het even of we nu spreken over de Italiaanse, Duitse, Amerikaanse dan wel Nederlandse overheid. Wat financiën aangaat leggen ze allemaal dezelfde inhaligheid aan de dag, hooguit zijn de manieren waarop, per land ietsjes verschillend.

En nu worden we, de laatste jaren in het bijzonder, eigenlijk mondiaal geconfronteerd met een zo op het eerste oog tegenovergestelde move van de overheden. Namelijk; de soms op een hetze gelijkende jacht die geopend is op rokers en in vooralsnog mindere, maar steeds toenemende mate, ook op hen die niet de ‘juiste voeding’ consumeren.
Zoals het met zoveel van dergelijke zaken betreft is de oorsprong van dit alles ook weer te vinden in de Verenigde Staten, het gedoodverfde land van de onbegrensde mogelijkheden, maar tegelijkertijd een land wat heden ten dage, meer dan ooit, de meest bizarre fascistische trekjes begint te ontwikkelen.

Neem de hetze tegen de rokers, het Ned. Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft vastgesteld dat de kosten ruimschoots de baten overstijgen. En laten we eerlijk zijn; dat is niet: ‘Des Rijks’.

Gezonde mensen, die dus niet roken in die optiek, leven statistisch gezien een stuk langer en… dat is veel duurder dan mensen die ongezond leven en dus eerder overlijden. Mensen die langer leven kosten de overheid één de gezondheidszorg nou eenmaal meer geld. Denk alleen maar aan de AOW en de pensioenen!

Er is terdege onderzoek verricht en men heeft een drietal groepen van duizend mensen onderzocht en bekeken wat de medische kosten van elk van die groepen bedroeg. Het ging om een niet-rokende, slank en gezond levende groep, een groep van dikke en niet gezond etende mensen en een groep rokers. De dikke mensen kosten tussen hun twintigste en vijfenzestigste het meest, omdat zij echter net zoals de rokers wat eerder komen te overlijden dan gezonde mensen kosten zij uiteindelijk een stuk minder.

De gemiddelde levensverwachting van gezonde mensen is nu al 84 jaar, die van de dikkere mensen 80 jaar en die van rokers ligt op 77 jaar. Rokers en dikkerds krijgen vaker last van hun hart dan gezond levende mensen. Kanker, behalve longkanker, komt bij alle drie de groepen evenveel voor. Dikkerds hebben weer het meest last van suikerziekte en de gezonde mensen krijgen het vaakst een beroerte.

Gezonde mensen kosten vanaf hun 20ste jaar 281.000 euro, dikkerds kosten een ruime 250.000 euro en rokers nog geen 220.000 euro! (Bron: HLN.be)

Dus:… de staat, de overheid, de overheden, internationaal gezien, doen zichzelf schade zo is gebleken om het roken zo fel tegen te gaan als zij nu doen. Idem met het hameren op gezonder eten. Er wordt zelfs een sfeer gecreëerd van dat als je rookt dat je a-sociaal bezig bent, dat je een gevaar voor anderen bent, dat je zelfs een outcast dreigt te gaan worden. Iemand die niet behandeld kan en mag worden als een vrij en fatsoenlijk burger. Maar als iemand die gepatroniseerd moet en mag worden, die terecht gewezen moet worden en publiekelijk ten schande gezet mag en kan worden.

En tóch, en toch kost het de overheid alleen maar geld. En die opstelling van diezelfde overheid is geheel tegen haar, laten we zeggen: tegen haar ‘eigenheid’, tegen haar ‘normale’ manier van doen.

WAT ZIT HIER WERKELIJK ACHTER? WAT IS DE WARE REDEN VAN HUN ‘BEZORGDHEID’? WELKE DUBBELE AGENDA IS HIER AAN DE ORDE?
Of zou het zijn dat de bevolking gekneed en ‘gebrainwashed’ moet worden om te ‘leren’ en ervan overtuigd te raken dat de overheid het beste met ons voorheeft, EN DAT WIJ HEN MOETEN VOLGEN EN GEHOORZAMEN. Zodat ze na eenmaal het ‘vertrouwen’ zeker te hebben gesteld in deze, bij de meeste mensen kan toeslaan en haar ware gezicht (aard) kan laten zien?

Silvia Videler

Jij ook?

13 gedachten over “Het ware gezicht van de politiek

 1. Een ernstig geval van paranoia.

  Ook ik ben het niet altijd eens met de politiek. Maar brainwashen e.d. zijn termen die ik erg vergezocht vindt. Als dit stuk van Silvia als representatief voor deze site gaat gelden denk ik niet dat iemand deze site nog serieus neemt maar het meer als een soort persiflage gaat beschouwen. Even voor het slapen gaan de bijdrage van Sylvia lezen, gezond lachen en met een big smile de oogjes toe.

 2. Aan jack, moet je doen joh, is in ieder geval een stuk gezonder dan die semi-fascistische indoctrinatie van de overheid, de EU en daarachter de komende Wereldregering.
  Maar ook voor jou: Oogjes dicht en snaveltjes (dat vooral) toe en slaap lekker. De regering heeft alles onder controle (citaat)

 3. Alles wat met pensioen is wordt door de overheid als potverteerder gezien. Het zal dan ook niet lang meer duren eer de pensioengerechtigde leeftijd omhoog gaat.

  @Jack- Dat “Brainwashen” zie ik dagelijks op de basisschool waar ik werk. Wie de jugend heeft, heeft de toekomst.

 4. Inderdaad Gerooide, gezonde, langer levende mensen kunnen ook langer werken. Als de gemiddelde levensverwachting stijgt is het voor de overheid gemakkelijker om de gemiddelde werkduur oftewel de pensioengerechtigde leeftijd omhoog te krikken. Want 10 jaar ‘niks doen’ tot je dood is aanvaardbaar, maar 20 jaar ‘niks doen’ tot je dood, dat is natuurlijk eeuwig zonde. Van 65 naar 67 naar 70, daar gaat het naartoe met de pensioengerechtigde leeftijd. Vijf jaar langer dat mensen geen poen/pensioen kosten, maar werken en belasting opbrengen. Samen werken, samen leven is het motto van dit kabinet. Straks wordt het Langer leven, langer werken.

 5. Genoeg geluld over die DURE stinkstokken(sorry, liefhebbers, ik rook namelijk niet)en die paar kilo overgewicht.
  Men vindt mij gezellig en ad rem met m’n 110 kilo, dus dahouw’k nog effe zo, toch?
  Maar wel wakker blijven, h

 6. Het zou wel eens een gevalletje van omgekeerde psychologie kunnen zijn. Maar je moet niet in complotten denken…denk ik

 7. @Jack D:
  Hersenspoelen gebeurt helaas wel op lagere scholen. Zo wist het zoontje van een vriend van mij (toen 6 jaar) al dat je van roken spontaan dood zou gaan. Lezen en schrijven moest hij toen nog leren… Een eigen mening vormen ook!!!

  @Leidse:
  Mooie woordspeling!

  @Vrije Volk:
  Ik wilde er vanavond nog een logje over schrijven!!! Toeval of geen toeval???

  @Allen:
  Dank voor jullie reacties en links!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.