‘De laatste roker’

‘De laatste roker’

Nederland, 2021… Engels is de officiële landstaal, zelfs politiemannen en -vrouwen snuiven af en toe een lijntje, en om alcoholdoden in het verkeer maakt niemand zich druk.

In dit totalitaire en absurde Nederland maken we kennis met de laatste roker en zijn laatste zonde. Een zeer beklemmend profetisch verhaal over onze nabije toekomst!

Een absolute aanrader! Niet alleen voor de roker m/v, maar voor iedereen die inziet dat rookverboden een onderdeel zijn van een veel groter plaatje. De mensheid wordt nl. heel zachtjes klaargestoomd voor de totalitaire staat waar je verrader nooit slaapt!

Natuurlijk had ik al eerder gehoord van de verhalenbundel ‘De laatste roker’ van W.F. Hermans, maar het was er nooit van gekomen om het te lezen. Dank dus aan medeweblogger Rimshot van De Rokersrevolutie voor het feit dat hij mij heeft weten over te halen om de bundel aan te schaffen.

Ik word niet gesponsord door uitgeverijen, boekhandels of bibliotheken, maar desondanks kan ik alleen nog maar roepen: “Koop of leen die bundel!”

Jij ook?

17 thoughts on “‘De laatste roker’

 1. Een totalitair systeem? Ach wat een toeval ik schreef er net even iets over op mijn website. Helaas kunnen we onderling niet trackbacken(niet te verwarren met bekken trekken).

  Maar de Britten maken het wel erg bond. Niet tekenen? ook niet naar de Olympische spelen.

 2. @DOL, Leidse:
  Het is de aanschaf of het gebruik van de boekenbon meeer dan waard!

  @Gerrit Dekzijl:
  ‘De 5e Colonne’ staat ook hier nog op de planlijst!

  @Ren

 3. Ik heb zojuist die film “thank you for smoking” in huis gekregen. 😛 Ik weet niet of die door de EU gesubsidieerd is geworden…

 4. Sorry dat ik niet rook :mrgreen:
  Dit vind ik veel belangrijker:
  http://tinyurl.com/2j3qjm
  (ongelofeloos: dat denkt ook dat die islamitische brievenbussen iets met religie te maken hebben)
  Lees ook de EERSTE opmerking van Y.Azghari:
  http://www.trouw.nl/deverdieping/dossiers/article915080.ece
  Degenen die misselijk worden van deze nieuwe vorm van APPEASEMENT, worden verzocht een protestmailtje naar http://www.connexxion.nl te sturen.
  Brandbrieven mogen wat mij betreft ook:
  Connexxion, Marathon 6 Hilversum
  Degenen die niet weten wat appeasement betekent, moeten hier maar eens gaan kijken:
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=1975

 5. Een absolute aanrader! Niet alleen voor de roker m/v, maar voor iedereen die inziet dat een rookverbod volkomen normaal is en dat roken de afwijking is en niet roken de norm.

  Leuk boek, geschreven in een iets andere tijdsgeest. Met een cynische boodschap. En zeer lezenswaardig voor iedereen met een beetje relativeringsvermogen. Maar haal dat roken er toch niet steeds bij. Waarom blijven doen of kankerverwekkende stoffen verspreiden onder andere mensen, normaal is? GHB in je drankje doen vinden we toch ook niet acceptabel.

 6. @Rimshot:
  Goeie actie! Ik heb me reeds aangemeld, en hoop natuurlijk dat het een succes wordt! Wat zou ik kunnen doen???

 7. Joop (en anderen): Het concept van de site is vrij nieuw, dus even een stoomcursusje. Je kunt je aanmelden bij alle filmprojecten die je interesseren en dan meedoen aan de ontwikkeling ervan. Dat gebeurt via de Tasks. Daar geven de filmmakers (in dit geval Renko Koppe en ik dus) ‘opdrachten’ die de leden kunnen doen. Dat kan van alles zijn, van meedenken over het scenario tot research doen of aanmelden voor een rol. De voertaal is Engels, maar als we bij De Laatste Roker een beetje een stevig Nederlandstalig ledennetwerk hebben opgebouwd stappen we over op het Nederlands.

  We zitten nu nog in de scenariofase en werken aan de eerste versie. Zoals je kunt zien hebben we twee Tasks: Nederlands(talige) leden werven en meedenken over een klein probleempje met het script. Ik ben benieuwd naar je/jullie bijdragen!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.