Alaaf!

Alaaf!

Gisteren kreeg ik een mailtje van Rutger Cranssen van Schijt aan het Rookbeleid waarin hij mij attendeerde op een carnavaleske single die vanaf zijn site te downloaden is. Nou heb ik als halve Noordeling weinig met carnaval en bijbehorende carnavalskrakers, maar deze single is gelukkig beduidend anders dan al die andere carnavalsdeuntjes waarvan er 13 in een dozijn gaan!

Deze Rutger Cranssen heeft nl. samen met Duo Dovemansoren (info), bestaande uit Elco Wareman en Thomas van der Zwan, een superleuk singletje opgenomen met als titel: ‘Ik rook ja!’

Dit is, zoals de titel eigenlijk al aangeeft, een protest tegen het door de overheid ingezette rookbeleid. Initiator Cranssen hoopt op een dikke hit; aangezien er veel gesproken, maar weinig gedaan wordt wat betreft de betutteling in onze ‘vrije’ Nederlandse samenleving. Het plaatje doet het inmiddels al goed in de Brabantse horeca, maar de heren hopen op verdere verspreiding via internet. Daar doe ik graag aan mee. Waarvan akte!

Er wordt overigens nog gewerkt aan een videoclip die binnenkort op YouTube te bewonderen zal zijn.

(Straks leg ik nog een permanente link in de sidebar. Deze links blijken hun werk te doen, want vanochtend kreeg ik een mailtje van schrijfster/publiciste Sivia Videler dat zij onlangs een pagina aan breda-en-alles-daaromheen.nl had toegevoegd met een link naar ‘Het Rookvrije Caféé’ van Vader Abraham die ze hier op Actiefront! had gevonden!)

Jij ook?

10 gedachten over “Alaaf!

  1. Als geboren en getogen (en gedeserteerde) Limburger vind ik dit zeker geen carnavalsnummer. Sterker nog: ik vind dit een uitermate serieus nummer met een een belangrijke boodschap. Wat nou Armand of Boudewijn de Groot… dit wordt mijn nieuwe lijflied!

  2. Carnaval is voor mensen die niets anders te doen hebben en dat hebben die zuiderlingen ook niet echt. Daar noemen ze dat bourgondisch leven. Wij in Amsterdam noemen het klaplopen.

    Carnaval ben ik vergeten na de geweldige hit van de 2 (originele)’Weet je wat ik wel zou willen zijn?’

  3. Ik bedoelde natuurlijk te zeggen 2 pinten. Goh wat leuk een Videler op dit log. Mijn moeder haar achternaam was ook Videler, kom je niet vaak tegen.

  4. Oef, hier wordt mijn naam: “gebruikt”, natuurlijk, grapje. Inderdaad die naam kom je weinig tegen. Mijn dochter heeft een stmaboomonderzoek gedaan, en kwam tot 1706. Als Ren

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.