De Europese Duivelsverzen

De Europese Duivelsverzen

Het onderstaande bericht, geschreven door Momus op 12 januari jl., trof ik aan op de site van Stichting De Andere K(r)ant. Ik vond het interessant genoeg om het ook hier te plaatsen:

Stop de Europese Duivelsverzen!

Afgelopen november publiceerden wij een artikel van de Deense Europarlementariër Jens-Peter Bonde, waarin hij genadeloos aantoonde dat het Europees Verdrag gewoon een gecamoufleerde Europese Grondwet is, een bijzonder slechte grondwet nog wel. Hoewel de politiek u graag anders wil laten denken is het nog lang geen vaststaand feit dat Nederland meedoet met de nieuwe Europese superstaat. Het Verdrag van Lissabon moet voor de Europese verkiezingen van 2009 immers nog goedgekeurd worden door de parlementen van alle lidstaten! Ook door ons parlement!

Toch hoor je nu bijna niemand meer over de volksverlakkerij. Over het totale gebrek aan respect voor de mening van de burger van BakEllende & Co. En dat is precies wat ze willen: straks even snel een handtekeningetje zetten en hup: we zitten er aan vast. Trap er niet in! Slaap niet in! De site X-09 van Bonde en andere initiatiefnemers is opgericht om over heel de EU handtekeningen te verzamelen om vóór het komende verdrag een referendum te eisen. Ga naar die site, en onderteken die petitie!

Of doe niets, en hou dan voortaan ook gewoon uw kop. Want heel Nederland zeurt, maar bijna niemand doet iets. Wat dat betreft is het aantal Nederlandse handtekeningen op X-09 een schrijnend bewijs: frutlandjes als Oostenrijk en Denemarken scoren maar liefst tien maal zoveel handtekeningen! Zijn wij schreeuwers, of zijn wij doeners? Stop het Europese Gedrocht, grijp de kans om nee te zeggen tegen de Europese Duivelsverzen!

Momus

Nationale alternatieven – Toegevoegd door Actiefront!:
www.wijwillenreferendum.eu / www.referendumnu.nl

5 gedachten over “De Europese Duivelsverzen

 1. @Roel Pot:
  Helemaal juis. Heb ik ook niets aan toe te voegen!

  @Gerrit Dekzijl:
  Dank voor de link naar Geweta. Interessante site die ik mogelijk wel een linkje gun.

  @Huub:
  Niet geschoten is altijd mis… Dus…

 2. Wie dat nog niet door had/heefty, sliep de afgelopen 20 jaar comfortabel onder zijn/haar steen.

  Afgesproken is dat:
  A) wij het meest mogen betalen
  B) andere landen dus extra subsidie mee kunnen enmen naar huis
  C) wij het schrobputje van de EU worden en
  D) wij alleen uitgerangeerde polticie tijdelijk even daar onder brengen voor dat zij burgemeester of CvdK worden tot zij hun rijkelijk gevuld pensioen kunnen ophalen.

  Ergo, wij als grootste onder de kleinste hebben geen moer in te brengen en mogen daar goed voor betalen. Neem liever eens een voorbeeld aan Luxemburg. Alles is goedkoper dan hier en de EU resideert daar per jaar een half jaar zodat hun burgers amper belasting hoeven te betalen, dat doen wij wel voor ze.

  En zij maar lachen……..

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.