Poppel of Elten?

Poppel of Elten?

Een hele dag op de snorscooter? Een groot deel van de dag in de bus? Of toch maar snelste en meest efficiënte manier per trein en bus? Helaas heb ik moeten kiezen voor de laatste optie. Blij ben ik er niet mee, want de NS is en blijft gewoon een klantvijandig @#*bedrijf. Ik voel me eigenlijk al jaren­lang geen klant meer, maar nog slechts een betalende eenheid die nergens recht meer op heeft.

Binnenkort vertrek ik dus weer eens met een goedkoop treinkaartje naar Tilburg, en dan verder met de bus naar Poppel-Grens om mijn shag in te slaan. Maar ondertussen probeer ik me ook eens te oriënteren op Duitsland. Niet omdat ik nou zo gek ben op Duitsers of de Duitse taal, maar qua afstand is het allemaal veel gunstiger dan Poppel (102 km).

Van hier naar Elten (bij Zevenaar immer gerade aus) is het bijv. slechts 72 km. Dat is met de snorscooter in 3 uur te doen! Maar… Dan moet ik vantevoren wel een aantal adresjes hebben, en ook moet ik weten welke merken shag ik daar het beste kan kopen. Het prijsverschil met Nederland is op het ogenblik nl. niet al te groot, en sommige merken zijn zelfs duurder. Zie bijv. de Feinschnitt (shag) van deze webwinkel.

Vreemd genoeg heeft het zoeken naar tabakszaken in Elten tot op heden nog niets concreets opgeleverd. Geen websites dus van tabakszaken met een overzicht van het assortiment. Natuurlijk zou ik gewoon op de bonnefooi naar Elten kunnen afreizen. Ik kan er vast wel ergens een paar pakjes, tonnetjes of emmertjes shag kopen, maar toch hoop ik op een aantal waardevolle tips van rokers m/v die al vaker in Elten zijn geweest.

Op dit moment weet ik dus nog betrekkelijk weinig over Elten, maar ik heb wel begrepen dat ze ook in Elten heel erg blij zijn met het doorgeschoten Nederlandse accijnsbeleid. Ieder dubbeltje extra accijnsverhoging op brandstof, bier, wijn, sterke drank of tabak in Nederland levert nl. meer omzet op voor de Eltense middenstand!

Foto: St. Martinus-Kirche, Elten

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 4,00 van 5)
Laden...

3 gedachten over “Poppel of Elten?

  1. In Elten heb je een klein Marktplein, vlakbij dat marktplein heb je een Duitse Tabakszaak, ook kun je gewoon sigaretten en shag bij de Aral kopen, groot tankstation vlakbij de afrit van de A12/A3

  2. @Melissa:
    Welkom hier!
    Dank voor je tips. De vraag blijft of het voor mij (Amersfoort) wel lonend is om naar Elten af te reizen gezien het feit dat de prijsverschillen op het ogenblik niet echt groot zijn.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.