Grensbewaking in Europa terug!

Grensbewaking in Europa terug!

Heb ik onlangs één of meer politici horen roepen dat grensbewaking slechts een schijnveiligheid zou inhouden? Daar ben ik het helaas niet helemaal mee eens. Ik begrijp dat grensbewaking nooit 100% waterdicht kan zijn, maar toch zal dat Europa een stuk veiliger maken dan nu het geval is.

De afgelopen tijd hebben we al gezien dat iedere vluchteling gelukszoeker met een vals Syrisch paspoort vrolijk via Griekenland rechtstreeks door kon reizen naar Duitsland, Nederland, Zweden of welk ander Europees land dan ook. Dit is belachelijk! Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat een aantal Balkanlanden in navolging van Hongarije een hek hebben geplaatst om de toestroom buiten de deur te kunnen houden.

En nu is gebleken dat de aanslagen in Parijs zijn beraamd vanuit het Brusselse Molenbeek; een wijk die is volgepoot met moskeeën. Ik mag dan ook aannemen dat geen enkele Belgische, Vlaamse of Waalse overheid nog echt veel grip heeft op die wijk.

De terroristen in kwestie konden evenwel zonder enige vorm van contrôle afreizen naar Parijs. Mochten de Fransen dan ook besluiten om morgen een hek om hun land te plaaten, dan kan ik het ze niet kwalijk nemen! Schengen was nl. een leuk initiatief, maar in de praktijk blijkt het helaas niet te werken.

Foto: Koninklijke Marechaussee

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

4 thoughts on “Grensbewaking in Europa terug!

  1. @De Mediator:
    Het geeft een hoop oponthoud. Dat zagen we gisteravond nog bij RTL. Denemarken en Zweden hebben nl. inmiddels ook weer grensbewaking ingesteld. Ik vind het echter geen schande als een land besluit om weer gewoon de grenzen van het eigen territorium te controleren.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.