Stiekem

Stiekem

Ja, ook ik ben eigenlijk best wel stiekem. Ik probeer nl. zo stilletjes mogelijk te surfen. Helaas had ik laatst pech, want ik kreeg onder Ubuntu 12.04 geen Tor-browser aan de praat. Die bleef nl. maar zaniken over mijn proxy-instellingen terwijl ik toch expliciet had aangegeven dat ik gewoon zonder proxy rechtstreeks op het Tor-netwerk wilde komen.

Gelukkig doet de nieuwste versie het onder Ubuntu 14.04 weer wel. Ik kan dus weer anoniem surfen over het gewone zichtbare web, maar het onzichtbare web (ook wel deep, hidden of dark web genoemd) blijkt nog steeds moeilijk begaanbaar terrein te zijn. Het gaat hier om domeinen die op .onion eindigen, en die alleen via het Tor-netwerk te bereiken zijn.

Het is weliswaar een koud kunstje om een paar pagina’s met Tor links, deep web links of .onion links te vinden, maar telkens blijkt er maar een paar procent van alle aangeboden links te werken.

Je snapt natuurlijk wel dat je op het onzichtbare web andere zaken aantreft dan op het gewone zichtbare web. Zo ben ik al eens gestuit op een wapenhandel, een huurmoordenaar, een drugs­dealer en een valsemunter. Het moge hopelijk wel duidelijk zijn dat ik in geen van deze zaken werkelijk geïnteresseerd ben. Het gaat me puur om de curiositeit.

P.S.: Lees evt. ook deze logs over het onzichtbare web.

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

2 gedachten over “Stiekem

 1. Joop deze boodschap uitsluitend privé houden! Voorzichtigheid is absoluut geboden.
  Als pc specialist liet je op vrijdag 13 november 2015 weten hoe je op het TOR NET belande! Ik denk dat de autoriteiten dit niet zullen waarderen. Je liet mij eerder weten helemaal te zullen stoppen maar dit item bewijst helaas het tegendeel..

  Joop een machtig instituut als de overheid wint altijd. Nu heb je overal bekend gemaakt hoe je op het TOR NET kwam, en is er geen weg meer terug. Dit levert mijns inziens rotzooi op waar niemand op zit te wachten. Wees voorzichtig en hou dit onder ons. :mrgreen:

 2. [privémodus aan] 😉
  @Rene van Spanje:
  Een TOR Browser is door iedereen via torproject.org te installeren. Technische kennis is niet nodig. Er is ook niets illegaals aan. Er zijn dan ook ongetwijfeld vele miljoenen gebruikers.
  Ik ben idd. gestopt met actievoeren. De kring met andere websites is momenteel ook wel heel erg klein geworden. Ik schrijf wat ik wil, en als ik ‘ns nul lezers krijg, dan vind ik dat ook helemaal niet erg.
  [privémodus uit]

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.