Sigaartje?

Sigaartje?

Sigaren worden anders belast dan sigaretten. Daarmee zou het op de één of andere manier mogelijk moeten zijn om een goedkoper alternatief te vinden voor de sigaret, maar daar was ik tot voor kort niet echt in geslaagd. Twee maanden geleden bijv. kocht ik in Poppel-Grens een piepklein pakje met 10 filtersigaartjes van het merk Al Capone voor 2,50. Qua prijs begon dat er wel een beetje op te lijken, want omgerekend naar 19 stuks is dat 4,75.

Ter vergelijking: een pakje JPS Rood met 19 sigaretten kost in België op dit moment 4,90 en in Nederland 5,60. Toch gaat deze vergelijking mank, want die sigaartjes zijn met slechts 7 cm toch wel heel erg pietepeuterig. Ze zijn nou ook weer niet in twee trekjes op, maar met een sigaret doe je toch wel iets langer.

Afgelopen zaterdag werd ik door een vriend uitgenodigd voor de verjaardag van zijn schoonzus. Eigenlijk heb ik een schurfthekel aan verjaardagen, maar ik heb m’n uiterste best gedaan om dat niet te laten blijken. Ik wist nl. vrijwel zeker dat dit een feestje zou worden waar nog gewoon ouderwets gerookt kon worden.

En dat bleek ook helemaal te kloppen, want bij binnenkomst werd ik door de jarige meteen getrakteerd op een biertje, een blokje kaas en… een filtersigaartje met dezelfde afmetingen als een filtersigaret. Het bleek te gaan om het merk Break dat wordt verkocht in doosjes van 17 stuks voor slechts 2,80.

Slechts 2,80 voor 17 stuks??? Ik viel zowat van mijn stoel! Sigaren worden dus wel degelijk anders belast dan sigaretten, en je kunt t.o.v. de Nederlandse sigarettenprijzen dus wel degelijk zo’n 45% uitsparen als je de filtersigaret inruilt voor de filtersigaar van Break.

Break is een product van Scandinavian Tobacco. Ik heb het merk kunnen terugvinden op de site van Jumbo. Daarmee mag ik aannemen dat het bij de meeste supermarkten met een uitgebreide rookwarenafdeling wel te krijgen zal zijn.

Sla dus je slag voordat Den Haag of Brussel hier een stokje voor steekt!

P.S.: De Geuzenpartij! (v.h. Actiefront!) is een geheel onafhankelijk weblog. Hier worden dus geen producten aangeprezen omdat daar iets voor is betaald door een fabrikant of importeur.

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 4,50 van 5)
Laden...
Reageren is niet mogelijk.