Lang leve het broodje aap!

Lang leve het broodje aap!

Stel je eens voor dat er geen wetten gebaseerd mochten worden op een broodje aap. We zouden dan wetten krijgen die volledig zijn gebaseerd op deugdelijk onafhankelijk onderzoek. Nou, dat willen we natuurlijk niet!

Ben je gek! Dan zouden de brandstofprijzen omlaag gaan omdat de auto niet de grootste vervuiler is, de meeste flitspalen zouden verdwijnen omdat het gros van die dingen er alleen maar staat om de staatskas te spekken, rookverboden zouden worden opgeheven omdat roken en meeroken bij lange na niet zo gevaarlijk zijn als tegenwoordig wordt verondersteld, en Zwarte Piet zou gewoon Zwarte Piet kunnen blijven omdat hij helemaal geen neger is.

Goed, nou heb ik er maar een geintje van gemaakt door ‘lang leve het broodje aap’ te roepen, maar het is natuurlijk wel duidelijk dat we vandaag de dag zijn ingesloten door een oerwoud aan wetjes en regeltjes die helemaal nergens op slaan. En het einde is nog lang niet in zicht.

Zwarte Piet is nog net niet gevangen in een wet met bijbehorende contrôles door de StaSi, maar dat zal helaas niet lang meer duren. Ook vrees ik dat het woord picknick binnenkort uit het woordenboek moet verdwijnen omdat één of andere idioot heeft geroepen dat dat pluk een neger zou betekenen. En zo hobbelen we met z’n allen weer lekker door in het immer gezellige Nederland.

De afgelopen dagen werd ik via FB meermaals geattendeerd op een bericht op Gezondheidsnet over de zegeningen van de rookverboden. Als je het leest, dan krijg je zowaar het idee dat er nooit meer iemand zou sterven als iedereen zou stoppen met roken. Uit het bericht blijkt ook al dat dit onderzoek geheid gebruikt gaat worden om rookverboden te rechtvaardigen voor o.a. terrassen, parken, stranden en de eigen auto.

En tóch is het onderzoek het zoveelste broodje aap! Ik kan nog niet eens zeggen dat er is gesjoemeld met de cijfers, maar er is wel overduidelijk verzwegen dat de daling van het aantal kindersterftes simpelweg een voorzetting is van de gestage daling die zich vanaf 1992 heeft ingezet. (Met dank aan alle FB-ers die deze links hebben doorgegeven.)

In 1992 had nog niemand van antirokers gehoord. Rookverboden waren in die tijd dan ook ondenkbaar. Ook valt het op dat de meeste winst werd behaald in de jaren vóór 1992. In die periode rookte het overgrote deel van de bevolking! De al eerder genoemde gestage daling vanaf 1992 duidt er volgens mij dan ook gewoon op dat de medische wetenschap de afgelopen 23 jaar zo ongeveer het maximaal haalbare heeft bereikt wat betreft beperking van kindersterfte.

Tsja, en wat krijgen we na de uitbreiding van het rookverbod? Ik gok op een verbod op romantiek op de camping met bijbehorende contrôles door de Wehrmacht!

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

3 gedachten over “Lang leve het broodje aap!

  1. Tja roken en gezondheid… We hebben er boekwerken over vol gescheven. Maar weet je wat het allergrootste probleem is? Verreweg de meeste mensen zijn verslaafd aan broodje aap! Ze kunnen er maar niet genoeg van krijgen, obesitas alom. Dat de gezondheidsschade door broodje aap verslaving die van het roken duizendvoudig ovestijgt, daar hoor je gezondheidsnet & vrinden dan weer wat minder over. 😉

  2. @Sander:
    De insteek van het artikel is idd. het feit dat de hele wereld verslaafd is aan het broodje aap. Voor al deze lieden geldt dan ook de waarschuwing:

    Broodjes aap brengen u en anderen rondom u ernstige schade toe.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.