Jaaroverzicht 2014

Jaaroverzicht 2014

Acties
Nee, van echte acties is helaas geen sprake meer. Het is dan ook gebleven bij speldeprikjes die Nederland beslist niet zullen veranderen.

Zo heb ik bijv. flink lopen zaniken bij Budget Energie (zie recente logs) over het feit dat ze me besodemieterd hebben. Ze houden echter voet bij stuk: ze zijn nl. altijd zeer klantvriendelijk bezig en doen echt helemaal nooit iets fout. Zucht.

Ook de NS heeft weer wat gezeik over zich heen gekregen. Dit keer n.a.v. een Canadese vriend die het maar vreemd vond dat er bij station Amersfoort-Schothorst geen plasplek aanwezig was. Eigenlijk wilde ik daar niet meer over beginnen, maar ja, die vriend had wel gelijk. Bovendien weet ik ook uit eigen ervaring dat je daar nergens op een fatsoenlijke manier een plas kunt doen. De NS vindt een volle blaas echter alleen maar heel vervelend. Verwacht dus wederom geen wonderen, en al helemaal niet op korte termijn!

Tevens ben ik vriendjes geworden met de vele Zwarte Pieten op Facebook. Zwarte Piet is nl. een onderdeel van onze cultuur, en daar hoort iedereen van af te blijven! Daarom blijf ik de HEMA en de Albert Heijn boycotten. Deze twee Oerhollandse winkels dachten nl. dat ze zich moesten laten leiden door de schreeuwende minderheid. Foei!

Shag
De enige vorm van actie is en blijft dan ook eigenlijk de shag die ik in België ga halen. Dit jaar ben ik behalve in Baarle-Hertog ook eens wezen kijken in Essen (bij Roosendaal) en in Poppel.

Van de twee laatstgenoemde plaatsen is Poppel me het beste bevallen. Ook qua reistijd is het -als de NS tenminste meewerkt- net iets gunstiger dan Baarle-Hertog. Goed, Poppel is in feite niet veel méér dan een winkelstraat van nog geen 200 meter lang, maar je kunt er wel prima je rookwaren (en evt. ook je drank) inslaan. Dus als je echt ergens op wilt bezuinigen, dan weet je nu waar je moet zijn.

Bier
Dit jaar heb ik de laatste lichting van mijn eigen Geuzenlander opgedronken. Ik denk niet dat ik ooit nog opnieuw zal beginnen aan het brouwen van eigen bier. Jammer dat ik geen auto heb die ik eens in de zoveel tijd vol zou kunnen laden met kratten bier, sloffen shag en andere producten die in België goedkoper zijn dan in Nederland.

Computer en internet
Ik blijf Ubuntu een prima gratis product vinden, maar helaas kan ik nog niet helemaal zonder Windows. Programma’s als PageMaker, Paint Shop Pro en GoldWave kan ik simpelweg niet missen. Ook wil ik de boel fysiek gescheiden houden, dus geen Windows in een venster onder Ubuntu of andersom. Er moeten dus twee nieuwe PC’s komen om de overjarige HP (Ubuntu) en Compaq (XP) te vervangen.

E-sigaretten
Sinds de SuperSmoker, die zo rond 2008 enorm populair was, is er gelukkig een hoop veranderd. E-sigaretten die je zelf kunt opladen en bijvullen bestaan nog steeds, maar ik ben toch vooral enthousiast geworden over de zgn. disposables die je gewoon rechtstreeks vanuit de verpakking in je mond kunt steken. Zo’n e-sigaret blijft evenwel een leuk speeltje voor in de trein. Ik geef er mijn echte sjekkie in ieder geval niet voor op!

Nieuwe woorden
Het woord dagobertducktaks is er met de officiële titel vandoor gegaan, maar wat mij betreft had polderjihadist het woord van 2014 mogen worden. Bij Onze Taal kun je nog kiezen tot 26 december a.s., maar polderjihadist valt ook daar niet te kiezen. Je kunt nog wel kiezen voor jihadganger. Dat woord komt in de buurt, maar heeft het m.i. helaas nèt niet.

Het nieuwe jaar
Ondanks het feit dat de toekomst van Nederland er bepaald niet rooskleurig uitziet, wens ik al mijn bezoekers nu alvast alle goeds toe voor 2015!

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

3 thoughts on “Jaaroverzicht 2014

  1. @Sander:
    Ook jij alle goeds voor 2015. En idd, we zullen allemaal veel geluk moeten hebben met de strijd!

  2. Echte actie lijkt inderdaad wel over te zijn in Nederland. mensen zijn niet meer uit hun stoel te krijgen om voor zichzelf en hun medemens op te komen. Beste wensen voor 2015 Joop

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.