Budshit Energie – II

Budshit Energie – II

Ja, wat bleek nou? Bij Budget Energie hebben ze zich niets aangetrokken van het foute of ongeldige mailadres, en hebben gewoon zomaar op de gok ergens heen zitten mailen totdat ze beet hadden. Althans dat dachten ze. Er zijn dus de nodige mailtjes terechtgekomen bij een naamgenoot, maar niet bij mij.

Nadat ik dan uiteindelijk met vele weken vertraging alsnog de beloofde mail met het voorstel had gekregen, heb ik daaromtrent (persoonsgegevens!) een hele hoop stennis gemaakt, maar dat was allemaal zinloos. Bij Budget Energie doen ze nl. noooooit iets fout. Uit die mail bleek ook nog eens dat ze helemaal niet goedkoper waren dan Eneco (die inmiddels weer mijn leverancier is). Goed, de producten gas en stroom waren goedkoper, maar het vastrecht was veel duurder. Overstappen had dus sowieso al geen zin, maar ja, inmiddels was de overstap al helemaal in kannen en kruiken.

Natuurlijk kon ik wel de inmiddels afgeboekte bedragen laten terugstorten, en de machtiging opzeggen, maar daarmee was ik nog niet zomaar van ze af. Op ieder adres moet er immers een leverancier bekend zijn? Ik kon dan ook niets anders doen dan de zaak uitleggen aan Eneco. Ik werd daar gelukkig direct begrepen, en ik hoefde me ook geen zorgen te maken over de te betalen boete wegens contractbreuk bij Budget Energie.

Daarmee verviel voor mij de noodzaak om aan te kloppen bij de Consumentenbond of Tros Radar. Ik heb Budget Energie echter wel duidelijk gemaakt dat ik mij verplicht voelde om deze wanparaktijken aan de grote klok te hangen. Lees bijv. ook de verhalen van medeweblogger Leidse Glibber over zijn akkefietje met telecomprovider Simpel. En met deze grote klok, bestaande uit Facebook en Twitter, worden de meeste dubieuze bedrijfjes toch niet echt enthousiast.

Tot slot meld ik nog dat Budget Energie helemaal geen leverancier is. Budget Energie is nl. één van de vele bedrijfjes die onder de paraplu van Nutsservices de hele dag niets anders doen dan factuurtjes opmaken en versturen. En dat doen ze daar waarschijnlijk met een laptopje vanuit een strandtent op de Bahama’s. Ze factureren je graag groene, gele, bruine, blauwe, grijze, witte of paarse energie, maar dat is allemaal flauwekul. Er is nl. niemand die precies weet waar je stroom vandaan komt!

Blijf dus lekker zitten waar je zit, en stap niet over. Niet voor de prijs en ook niet voor de kleur energie. En kijk vooral uit voor ‘energie-adviseurs’!

Foto: Bruine energie

EINDE

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Laden...

4 gedachten over “Budshit Energie – II

 1. Weet je wat het is? Als je echt nergens meer tereht kunt voor een baan, maar dan ook werkelijk nergens niet, dan word je nog steeds met open armen ontvangen bij de energiemaatschappijen als energiecolporteur. Dat zegt genoeg, toch?

  Het staat bij mij in de buurt in elke geval soms zwart van die lui, lijken wel Yehova getuigen. Allemaal met een vraag “U wilt toch ook goedkoper”? Ik antwoord steevast “Nee joh, hoe kom je erbij. Ik verzuip van het geld en straal dat ook graag uit”!

  Moet je die benepen koppies dan eens zien met de bek vol tanden. 😈

 2. @Sander:
  Het gros van die verkopers is idd,. nogal opdringerig. En die poeier ik ook graag af! De knaap die ik aan de deur kreeg was echter een zeer beleefde en bescheiden figuur, En het komt dan ook heel zelden voor dat ik een verkoper vraag om ff binnen te komen.
  Ik ben dan ook niet het slachtoffer van die verkoper, maar wel van zijn opdrachtgever Budget Energie. Gelukkig heeft het me allemaal niets gekost, want Eneco wilde heel graag de boete betalen.

 3. Er was hier ook een verkoper aan de deur en wist me te overtuigen dat ze goedkoper waren als de nuon dus heb ik het contract getekent. Ik heb het nu nagerekent en kom met de stroom al € 200 duurder uit dus het gas heb ik maar overgeslagen ga nu het ontbindings contract invullen en opsturen in de hoop dat ze dat dan ook aanvaarden, want ik zit nog binnen de 14 dagen afkoelperiode zoals hun dat zo mooi noemen hoop er dan vanaf te zijn. Ik laat nog weten hoe dit afloopt.

 4. @Stef Boer:
  Welkom hier. Nuon zal je graag terug willen hebben, dus ik hoop dat ze de evt. boete geheel voor hun rekening willen nemen. Succes!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.