Budshit Energie – I

Budshit Energie – I

Ongetwijfeld zullen ze er bij Budget Energie heel anders over denken, maar ik vind dat ik goed door die lui ben genaaid.

Half juli dit jaar stond er een ‘energie-adviseur’ op de stoep. Al snel bleek natuurlijk dat het wel degelijk om een verkoper ging, maar het gesprek aan de deur was goed, en heb die ‘adviseur’ dan ook gevraagd om ff binnen te komen zodat ik hem het e.e.a. zou kunnen uitleggen.

Ik heb hem vervolgens verteld dat er in Huize Geuzenpartij! eigenlijk niets te bezuinigen valt. Het licht gaat hier nl. uit op plekken waar ik niet hoef te zijn, en ook apparatuur gaat uit als ik die niet nodig heb. Ja, zelfs de PC.

Het was voor mij dus vooral een uitdaging. Ik heb het tijdelijke contract door de ‘adviseur’ laten invullen, en heb dit ondertekend in de wetenschap dat ik sowieso 14 dagen bedenktijd had. Mij werd na ondertekening nog eens duidelijk gemaakt dat Budget Energie binnen een week via e-mail met een voorstel zou komen dat ik kon vergelijken met mijn huidige leverancier Eneco.

Na een week had ik echter nog steeds geen mail ontvangen, maar ik kreeg wel een belletje van één of andere tante van Budget Energie met de vraag of ik nog steeds wilde overstappen. Ik vertelde haar dat ik de beloofde mail nog niet had ontvangen. Dat zou ze nog voor me uitzoeken…

Na dat belletje heb ik het contract nog eens opgezocht, en zag toen dat mijn e-mailadres verkeerd was ingevuld. Ik had nl. misschien wel iets te snel mijn handtekening gezet onder de hanepoten van een ander. Er stond gelukkig wel heel duidelijk vermeld op het contract dat de overstap niet door zou gaan bij een ongeldig mailadres.

Er was dan volgens mij ook eigenlijk niets aan de hand, en heb toen ook besloten om het contract gewoon te verscheuren en weg te gooien. Dat leek de juiste zet te zijn geweest, want Budget Energie heeft nadien ook niets meer van zich laten horen. Totdat… Totdat ik eind augustus ineens werd opgeschrikt door een sms’je op mijn vaste lijn.

En als je iets niet wilt, dan is dat een bericht dat bestaat uit een hoop losse woorden. Zo’n sms’je wordt voor de vaste telefoon nl. voorgelezen door een computer. Na drie keer luisteren begreep ik dan eindelijk dat het bericht afkomstig was van Budget Energie, en dat de overstap was gelukt. Wat!?

Wordt vervolgd

(Nog geen stemmen)
Laden...

4 gedachten over “Budshit Energie – I

 1. Mijn zonnePanelen liggen er nu! Nu word ik niet genaaid, maar ik hen !
  Kom een keer kijken man, welkom. Ik beantwoord je event. vragen wel.
  BTW ga ik terug vragen, belastingDienst blafde me af, zo blij waren ze!

 2. @Alex:
  Tja, met een trosje zonnepanelen kun je heel wat(t) opwekken, maar de aanschaf heb je er bij mijn beste weten pas over 10 jaar uit. Mocht je de BTW nog terug kunnen krijgen, dan is dat uiteraard een paar jaar minder.
  Ik kom zeker nog ’s bij je kijken, maar je weet dat je niet echt meer in de buurt woont.

 3. Ik heb voor 150Euro meer, topSegment: terugVerdienTijd; 4-6 jaar.
  Echter, in mijn situatie al na 2-3 jaar. Zelfs December leveren ze nog terug! Gratis stroom!
  Ik kom geregelt nog in jouw buurt. En wil best een middagje komen hoor.
  Een vouwFietsje, voor een beter Nederland, gezien jouw statement bovenaan.
  Velen praten maar doen niet: ik DOE ook, zou dus wellicht je beste clubLid zijn??

  Geen geseik ieder rijk, hoe gaat het je zo? Ik heb nu spit…

 4. @Alex:
  Je bent hier natuurlijk welkom, maar wel eerst ff mailen of bellen. Hier gaat alles redelijk goed. Jij beterschap gewenst met je spit!
  Een terugverdientijd van 2-3 jaar klinkt haast te mooi om waar te zijn. Ik hoor er graag meer over!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.