Zeurpieten, zielepieten en antirookpieten – I

Zeurpieten, zielepieten en antirookpieten – I

Het zal niemand zijn ontgaan dat zeer kleine groepjes pieten in Nederland de laatste jaren enorm veel media-aandacht krijgen zolang ze maar blijven roepen dat ze zo vreselijk zielig zijn. Uiteraard denken we meteen aan het Zeurpietengilde o.l.v. Graaipiet Gario. Het is volslagen absurd dat er nu een rechter aan te pas moet komen om uit te maken hoe het zit met de status van Zwarte Piet.

Voor Graaipiet Gario heb ik dan ook een simpel advies om het probleem op te lossen: Ga lekker terug naar Curaçao! Ga daar maar ’s op je gemak via internet op zoek naar Zwarte Piet. Houd er rekening mee dat al onze feesten een mengelmoes zijn van Christelijke en heidense elementen. Omdat die heidense elementen veelal Germaans zijn, moet je dan ook op zoek gaan naar sinterklaasvieringen in Duitstalig Europa, alwaar de goedheiligman vele ‘illustere’ knechten heeft.

Andere pieten zijn bijv. de zielepieten, oftewel de nabestaanden van de Molukse treinkapers. Da’s verdikkeme 37 jaar geleden! Het is echt heel erg jammer voor de nabestaanden dat die kaping moest eindigen met een bestorming, en dat er daardoor een paar lieve onschuldige Molukse treinkapertjes zijn overleden.

Ik geloof zondermeer dat die belofte omtrent een eigen Zuid-Molukse Republiek (RMS) een wassen neus is geweest, en ik geloof ook zondermeer dat er bij de bestorming van de trein bij De Punt zo hier en daar best wel een paar foutjes zijn gemaakt. Maar snappen die nabestaanden nou nog steeds niet dat het kapen van een trein niet echt de meest aangewezen manier is om je standpunten duidelijk te maken!?

Enfin, heel Nederland gaat het de komende tijd weer druk krijgen met het aanspannen van procedures tegen elkaar, en de rechtbanken gaan weer overuren draaien. Voor de rest gaat alles prima hier in Nederland BV.

Wordt vervolgd

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

2 thoughts on “Zeurpieten, zielepieten en antirookpieten – I

  1. Dit land gaat inderdaad steeds meer bevolkt worden door Zeurpieten. Het vervelende is alleen dat alle leuke Pieten na 5 december weer vertrekken en de Zeurpieten overblijven.
    Off topic, natuurlijk mag je de foto van de kachel gebruiken, maar netjes datje het even vroeg. Heb je een goede of moet ik hem nog even voor je opzoeken.

  2. @Leidse Glibber:
    Idd jammer dat de leuke Zwarte Pieten maar een week of 3 in ons land zijn. De overige 49 weken moeten we het doen met zeurpieten die hier alles proberen te verknallen.

    De foto heb ik al ergens van leidseglibber.nl geplukt. De beveiliging tegen copyright stelt nl. weinig voor. Het tweede deel (met jouw foto van De Kachel) gaat zometeen online.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.