Zal de Goede Sint wel komen?

Zal de Goede Sint wel komen?

Van het Nederland waar ik ooit van heb gehouden, zijn eigenlijk alleen Sinterklaas en Zwarte Piet nog over. Uit pure nostalgie kijk ik dan ook al sinds de vroege jaren ’90 ieder jaar weer naar de officiële intocht.

De laatste paar jaar bekroop mij echter steeds vaker het gevoel dat er ooit weleens één of andere gek zou opstaan die een aanslag pleegt op Sint en Piet om dat ‘racistische’ feest voor eens en voor altijd uit te roeien.

Dat gevoel bleek niet geheel ongegrond, want ik lees nu dat er bescherming moet komen van een trosje Undercoverpieten met een heuse blaffer op zak. En da’s dan weer iets geheel anders dan de roe die hij enige decennia geleden al heeft ingeleverd!

Het is schandalig dat een onschuldig kinderfeest en een stukje Hollandse folklore om zeep moet worden geholpen door een jankende minderheid die denkt het hier voor het zeggen te hebben!

Ik vraag me zelfs af of de Goede Sint eigenlijk nog wel wil komen nu hij ’t politieke klimaat hier zo lelijk vindt. Zal ik ginds de stoomboot nog wel zien? Ik weet het niet. Vol verwachting klopt mijn hart.

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

6 thoughts on “Zal de Goede Sint wel komen?

 1. Zwarte piet staat ter discussie, hoe maak je een leuk kinderfeest kapot. Sinterklaas de goedheilig man volgt snel. Mensen die de katholieke kerk niet aanhangen gaan Sinterklaas afbreken want ook zij voelen zich gepasseerd. Zo zijn er tal van groeperingen die van oorsprong een leuk ongecompliceerd kinderfeest voorgoed verpesten. Hollandse folklore is bij deze voorgoed om zeep geholpen. De goede Sint gaat dus ook voor de bijl, zwarte Piet en de Sint allebei weg. Ik krijg last van braakneigingen lange leve Sint en Piet! :mrgreen:

 2. @René:
  De overheid breekt alles af, en het volk doet vrolijk mee… Islamieten vinden het kruis op de mijter onverdraaglijk, protestanten en niet-gelovigen vinden de Sint te paaps, en dan ten slotte vinden de Surinamers Zwarte Piet te… ehhh… zwart.
  Zo blijven er van onze cultuur en onze feestdagen straks niets meer over. Gelukkig bestaat de kotsemmer nog wel, dus om met Jacobse en Van Es te spreken: “Mogen wij eeeeve overgeven?”

 3. Je wordt er inderdaad onpasselijk van. Alles moet kapot, alles moet vernietigt worden. Alles dat klinkt als leuk, moet weg. ALLES weten ze vandaag vakkundig te verknallen. Mistroostige multicul waanzin. Nu heb ik overigens op expirimentele wijze de meest geschikte kleur voor Zwarte Piet ontdekt! Heb een doos viltstiften gepakt en alle beschikbare kleurtjes over elkaar gekliederd. En weet je welke kleur die vermenging opleverde? Zeer donkerbruin tot zwart! 🙂

 4. @Sander:
  Droevig dat onze samenleving dermate gepolariseerd is, dat we elkaar het licht in de ogen niet meer gunnen. 😥
  Met viltstiften kom je idd. uiteindelijk dicht bij heel donkerbruin of zwart uit. Vergelijkbaar met 4-kleurendruk. Vroeger was dat voor een drukkerij zo ongeveer bedrijfsgeheim; tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een kleurenprinter, en het is inmiddels dan ook geen geheim meer dat je met 3 vrij lichte kleuren (cyaan, magenta en geel) al bijna zwart hebt. De laatste kleur (zwart) is dan ook alleen maar voor wat extra scherpte, diepte en contrast.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.