Groeten uit Poppel (GUP) – II

Groeten uit Poppel (GUP) – II

De volgende was Duoshop ’t Schrijverke (foto). Er stonden vele emmers shag in de etalage, dus ook dit moest een goed adres zijn. Ik heb er wat losse pakjes gekocht om wat lege hoekjes van mijn tas op te vullen, en uiteindelijk heb ik er ook nog een pakje tabak voor de waterpijp weten te bemachtigen.

Toen ik naar die tabak voor de waterpijp vroeg, heb ik de vrouw van de eigenaar horen roepen dat er nog ergens een paar pakjes moesten liggen, maar ze wist zo gauw niet meer waar ze die gelaten had.

Inmiddels was ik vertrokken naar Drankenhandel Verheyen aan de overkant van de straat. Verheyen is eigenlijk niet zozeer een winkel, maar gewoon een grote loods waar allerhande soorten bier, wijn en andere alcoholica worden verkocht. De rookwarenafdeling bij de kassa is in verhouding dan ook zeer klein. Je kunt er echter van alles vantevoren bestellen, zolang het maar per slof gaat. Ik heb er nog een paar pakjes Zilver gescoord, die ik nog net ergens in mijn tas weg kon douwen.

Nadat ik Verheyen had verlaten, keek ik ’s op mijn horloge, en zag dat het zo zoetjesaan weer eens tijd werd om naar de bushalte te lopen. Terwijl ik de straat overstak, werd ik gesignaleerd door de eigenaar van ’t Schrijverke die net met z’n auto wilde wegrijden. Hij zei tegen me dat zijn vrouw alsnog wat tabak voor de waterpijp had gevonden. Ik bedankte hem uiteraard voor de service, en kon nog net voor het vertrek van de bus een pakje met aardbeiensmaak in het allerlaatste hoekje van mijn tas wegstoppen.

(Duoshop ’t Schrijverke heeft sinds kort ook een zaak aan de Kapelstraat in Essen. Misschien een leuke tip voor als je in Roosendaal woont of als je daar toevallig in de buurt bent.)

Wordt vervolgd

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

3 thoughts on “Groeten uit Poppel (GUP) – II

  1. Misschien kun je die reizen ook nog in commercieel georganiseerd verband uitvoeren? Bijvoorbeeld als busreis? TOBACCO ROAD TRAIL lijkt me wel een pakkende ondernemingsnaam!:-)

  2. @Leidse Glibber:
    Jij bent al een tijdje aan het vapen, dus jij hoeft niet de grens over omdat de prijzen voor e-cigs in België niet lager zijn dan hier. Voor mij blijft het interessant omdat ik uitkom op een gemiddelde prijs van ongeveer 1,04 per 10 gram.

    @Sander:
    Nederlanders zijn lui: ze willen het voordeel wel pakken, maar ze willen er geen moeite voor doen. 10 jaar geleden waren er al busondernemingen die dachten dat er wel interesse zou zijn in tabaksreizen naar Luxemburg. Helaas is dit nooit van de grond gekomen i.v.m. te weinig animo.
    ‘Tobacco Road Trail’ is natuurlijk wel een uitstekende naam voor een docu of film!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.