Verkiezingen 22 mei

Verkiezingen 22 mei

Vaste bezoekers weten al wel dat ik geen fan ben van de EU, en dat stemmen ook al niet mijn grootste hobby is.

Een uitzondering heb ik willen maken voor Willem Jongkind, die met zijn partij Aanklacht mee wilde doen aan de verkiezingen. Na de oprichting van zijn partij in 2006 (toen nog Aanklacht Jongkind geheten) heb ik niet veel meer van hem gehoord, maar begin dit jaar stond hij ineens weer op de stoep met de vraag of ik hem zou kunnen helpen met een paar handtekeningen voor het partijbestuur, de kiesraad, etc.

Die heeft hij uiteraard van mij gehad, maar om een lang verhaal kort te maken: hij heeft het financieel duidelijk niet rond kunnen krijgen, en ik kan dus ook niet op hem stemmen.

Op de kandidatenlijst kwam ik wel de naam Wiel Maessen van Forces Nederland tegen als kandidaat voor de Piratenpartij. Tja, heel rokend Nederland kent hem natuurlijk. En als we daar alle libertariërs en alle tegenstanders van Stivoro en CAN bij optellen, dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat het halve land Wiel Maessen kent!

Geen slechte score dus! Bovendien is die man een wandelende database. Je kunt hem dan ook ’s nachts wakker maken met de vraag of hij nog ‘ns één keer wil vertellen over bijv. het Helena Wonder. Je krijgt dan meteen zowel de gemanipuleerde als de ware feiten en cijfers te horen.

Jammer genoeg gaat het bij de Piratenpartij helemaal niet zozeer om gezondheidsfascisme. Hun motto lijkt toch vooral ‘lang leve de torrent’ te zijn. Vrij internet is uiteraard zeer belangrijk, maar toch vind ik het partijprogramma niet breed genoeg. Europeanen willen toch vooral minder Brussel en simpelweg meer persoonlijke vrijheden.

En wat de meeste Europeanen willen, wil ik dus ook! Ik wil gewoon die megakwallen van een Barroso, Schulz en Van Rompuy weg kunnen stemmen. Maar ja, zo simpel werkt het natuurlijk niet, want zo democratisch is de EU nou eenmaal niet. Ik heb nl. ook nooit op die misbaksels kunnen stemmen, dus hoe zou het dan in godsnaam ooit mogelijk kunnen zijn om ze weg te stemmen?

En dan al die mannetjes en vrouwtjes die constant bezig zijn met het opstellen wan wetjes… Hoe krijg ik die weg? Ik weet niet eens wie dat zijn. Laat staan dat ik dan weet hoe ik ze weg moet krijgen! Eén ding weet ik echter wel, en dat is dat we vroeg of laat een wetje krijgen dat precies bepaalt hoeveel scheten jij en ik mag per dag mogen laten.

Daarom kan ik eigenlijk alleen maar iedereen oproepen om toch vooral thuis te blijven op 22 mei. Laten we hopen dat het opkomstpercentage ruimschoots onder de 25% uitkomt. Hopelijk is dat het enig juiste signaal dat we kunnen afgeven richting Brussel!

Stem wijs, stem wijzer, stem niet!

Foto: Is de EU het nieuwe Babylon?

(Nog geen stemmen)
Loading...

2 thoughts on “Verkiezingen 22 mei

  1. Ik ben lid van de piratenpartij en zal tijdens landelijke verkiezingen op ze stemmen. Het Europese parlement erken ik echter niet en beschouw dat als een soort van bezettingsmacht. Ook ik ga dus niet stemmen voor een Europees parlement!

  2. @Sjaak:
    Landelijk zou ook ik op Wiel stemmen, maar voor dat EP? Nee! Je hebt het bij het juiste eind door te stellen dat de EU een bezettingsmacht is.
    Frappant is dat http://www.nachthemel.nl nou juist oproept om wèl te gaan stemmen. Maar dan natuurlijk op een partij de tegen de EU is. Leuk bedoeld allemaal, maar in dat grote EP hebben we als klein land maar een paar zeteltjes. M.a.w.: een paar boe-roepers uit Nederland zetten echt geen zoden aan de dijk.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.