De Vrijheid

De Vrijheid

Tijdens het opzetten van De Vrijheid in maart 2009 hoopte ik nog dat ik in een paar jaar tijd 40 duizend handtekeningen zou kunnen verzamelen om een burgerinitiatief te starten. Helaas zijn het er “iets” minder geworden. De teller staat op dit moment nl. op 237. Nog steeds komt er zo af en toe eens een handtekening bij, maar met de huidige snelheid gaat het helaas nog bijna tien millennia duren.

Tevens was ik al snel na de lancering van De Vrijheid wat minder enthousiast over de broncode van het gebruikte PetitionScript. Het zag er op het eerste gezicht allemaal best goed uit: het IP-adres werd gekoppeld aan een land, de invoervelden werden gecheckt op vreemde tekens, en ga zo maar door. Maar uiteindelijk bleken al deze contrôles niets voor te stellen, en zo was ik m.n. de eerste jaren regelmatig bezig met het bijschaven van de code.

Dat was natuurlijk allemaal leuk en leerzaam, maar je zult begrijpen dat het in feite zinloos is geweest met zo weinig handtekeningen in ruim vijf jaar. Helaas gaat De Vrijheid dan ook binnenkort op slot. Dat betekent dat de site op zich grotendeels gewoon beschikbaar blijft, maar dat het niet meer mogelijk zal zijn om te tekenen of om de handtekeningen te bekijken.

Die handtekeningen zal ik overigens niet zomaar weggooien, want dat vind ik op de één of andere manier niet fair tegenover de mensen die de afgelopen jaren de moeite hebben genomen om hun naam achter te laten. De database kan ik exporteren naar Excel, en dat bestand kan ik dan misschien als link aanbieden als een soort monument voor “vrijheidsstrijdend” Nederland.

Helaas maken we ons liever druk om Zwarte Piet dan om onze persoonlijke vrijheden…

Tegen beter weten in meld ik hier echter nog wel dat ik de database plus de complete inhoud van De Vrijheid graag beschikbaar stel aan iemand die de petitie wil voortzetten.

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

2 gedachten over “De Vrijheid

  1. Handtekeningen verzamelen om een burgerinitiatief te starten blijkt zinloos in deze schijndemocratie. Men reageert niet tot nauwelijks, men maakt zich drukker om zwarte piet en sinterklaas. Zelfs een monument voor de vrijheid van Nederland blijkt zinloos!
    Vrijwel niemand leest dit bericht, mijn reactie blijkt zinloos. Kijk eens naar de website van Steve Brown en u schrikt.. :mrgreen:

  2. @René
    Na bijna 10 jaar ben ik hier de zaakjes een beetje aan het afbouwen. Andere weblogs lees ik ook nog maar zelden. Het is helaas mooi geweest…

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.