Lekker vapen – II

Lekker vapen – II

Begin dit jaar zag ik bij een benzinepomp hier in de buurt dat ze hun assortiment hadden uitgebreid met diverse soorten e-sigaretten. Mijn oog viel direct op de kleine E-zmoke die nauwelijks te onderscheiden was van een echte sigaret.

De smaak (Normal Tobacco) viel me echter wat tegen. Behalve Normal Tobacco hebben ze bij E-zmoke nog Zero (nicotinevrij) en menthol, maar daar ben ik helaas niet in geïnteresseerd. De E-zmoke valt valt wat mij betreft dan ook af.

Dit betekent natuurlijk niet dat E-zmoke een slecht merk is. Als je gewend bent aan de wat lichtere sigaretten, dan kan de E-zmoke nl. juist een zeer goede keuze zijn. Voor ongeveer 6,50 kun je hem 300 trekjes lang proberen.

Onlangs kocht ik bij dezelfde benzinepomp een Smoke Stik. Je vraagt je af waarom er in het land van herkomst vooraf geen onderzoek is gedaan naar de betekenis van de merknaam in andere talen. Maar goed, dit terzijde.

De Smoke Stik Disposable (smaak Medium Tobacco) komt dicht in de buurt van de gemiddelde filtersigaret. De volgende keer zal ik eens een Full Tobacco aanschaffen. Naar verwachting zal deze ongeveer overeen moeten komen met halfzware shag.

Natuurlijk gaat er niets boven een echte sigaret of een echt sjekkie, maar voor € 9,95 heb je toch waarschijnlijk 500 trekjes lang een redelijk goede vervanger. (De website van Smoke-Stik vermeldt helaas niet het aantal trekjes van de Disposable. Ook op de verpakking kan ik hier niets over vinden.)

De door mij genoemde merken zijn overigens niet de enige; er zijn vele spelers op de markt. Ik heb me ook beperkt tot de wegwerpsigaret (veelal Disposable genoemd) omdat ik geen zin meer heb in gehannes met opladers en losse cartridges. Mocht je daar geen problemen mee hebben, dan zou je bijv. kunnen kiezen voor de eGo.

Deze eGo zag ik laatst liggen bij de Bruna. Het is een fraai apparaat dat op het eerste gezicht lijkt op een gewone ouderwetsche vulpen, maar als je ‘m eens iets beter bekijkt, dan krijg je toch meer de indruk dat je één of ander geheimzinnig wapen in je hand hebt.

Je kunt het ding opladen via het stopcontact of via de USB-poort van je pc. Het vullen lijkt me nogal primitief, en vooral erg gevoelig voor lekkage, want dat gaat nl. met een flesje vloeistof. Bijkomend voordeel is natuurlijk wel dat je verschillende smaken kunt mengen. Ook zal het toevoegen van bijv. een druppeltje whisky zondermeer tot de mogelijkheden behoren.

Al met al zijn het dus interessante ontwikkelingen, maar mijn shag geef ik er helaas niet voor op. Die ga ik over een maand of vijf weer halen in België met een goedkoop treinkaartje. Onderweg kan ik dan weer lekker vapen, of zal ik daar maar smoke-stikken van maken?

EINDE

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

6 thoughts on “Lekker vapen – II

 1. Ga je van die E smokers nou ook zo laxeren ’s morgens als van gewone tabak of ken je die gewaarwording niet ?

 2. @Rice:
  Mijn eerste goede daad elke ochtend is een sjekkie draaien. Met die e-sigaretten ben ik op dit moment aan het testen, en zo af en toe neem ik er eens een hijs van in bijv. de trein.
  Of je er dus ’s ochtends van moet bouten is mij niet bekend, en heb ook geen trek om dat te testen omdat ik ’s ochtends een sjekkie wil roken, en geen e-sigaret. Dat is en blijft nl. nog steeds surrogaat. Het valt me alleen wel op dat zowel de smaak als de techniek een heel stuk beter zijn geworden sinds de SuperSmoker uit 2008.

 3. Ik ben vorig jaar al begonnen met de e cigarette, eerst ook de wegwerp maar die werden met mijn gebruik gewoon te duur. Ik had een aantal redenen om nu na bijna 45 jaar maar eens te stoppen met roken. Ik ben vanaf juni helemaal overgestapt op de e cigarette en heb nu zelfs vloeistof zonder nicotine dus heb het gevoel redelijk gezond te leven 🙂 Kleine tip de smaak @37 turkish tebacco komt wat mij betreft een beetje overeen met een shaggie of sigaret.

 4. @Leidse Glibber:
  Als je volledig overstapt op wegwerpsigaretten, dan is dat alsnog best een dure grap. Het is dan ook logisch dat je dan kiest voor een oplaadbare variant.
  De smaak Turkish Tobacco kom je al snel tegen als je wat DuckDuckt op e-liquid. De naam wordt door diverse merken gehanteerd.
  Misschien koop ik voor de test wel eens een keer een eGo. Voor ongeveer 24 euro heb je al een complete set, dus daar kun je geen buil aan vallen.

 5. Ik wil zo,n E-smoker als vervanger voor de vele overbodige gewoonte shaggies en sigaretten die me inmiddels letterlijk de keel uitkomen en uiteindelijk helemaal stoppen met dat gepaf.

 6. @Rice:
  Er is qua smaak en nicotinegehalte tegenwoordig genoeg keus. Afhankelijk van je rookgewoonte kun je ook nog eens kiezen tussen wegwerp of oplaadbaar/navulbaar. Persoonlijk advies is op afstand wat lastig, maar ik zou je graag willen voorstellen om eens een disposable aan te schaffen bij een tankstation of bij de Jumbo.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.