Loktiener

Loktiener

Bij het lezen van het woord loktiener dacht ik aanvankelijk dat het ging om een meisje van nog geen 18 jaar dat zich voordeed als prostituée (om bijv. mensenhandel op te sporen). Dat had ik dus goed fout, want de loktiener is simpelweg het allernieuwste ‘speeltje’ om de horeca te pesten. De Vopo’s uit de voormalige DDR zouden hier zondermeer trots op zijn geweest!

Frappant is dat het nieuws over die loktiener op dezelfde dag verschijnt als de alarmerende berichten over het verder oplaaiende accijnstoerisme en over de horeca die toch al de duurste blijkt te zijn van West-Europa! Het lijkt er dan ook op dat de politiek er op de één of andere manier baat bij heeft dat dit land kapot wordt gemaakt!

Zo’n 10 jaar geleden dacht ik nog dat het wel mogelijk zou moeten zijn om samen met een paar andere strijders hele volksstammen op de been te kunnen krijgen om meer vrijheid en meer eigen verantwoordelijkheid te eisen. Helaas bleek Nederland destijds, en ook nu nog, gewoon te lui om uit de stoel te komen.

Nederland blijkt inmiddels de weg van de minste weerstand te hebben gekozen, en vlucht voor alles wat hier te duur of verboden is de grens over. En ik kan helaas niets anders meer doen dan daar gewoon in mee te gaan. Binnenkort vertrek ik dan ook weer naar Baarle-Hertog voor een tas vol shag. Als de politiek van me wil dat ik meehelp om dit land naar de Filistijnen te helpen, dan moet dat maar. Het zij zo.

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

5 thoughts on “Loktiener

 1. Afgelopen zondag een dagje Baarle gedaan. Eerst 10 sloffen shag ingeslagen en toen zo’n gezellige snuffelhal bezocht. De auto voltanken heb ik niet gedaan, er stonden te lange rijen bij de goedkoopste pomp…allemaal met Nederlands kenteken 😀

 2. @Gerooide:
  Zo! Je hebt na aftrek van de reiskosten wsch. bijna 200 euri bespaard! Benzinepompen net over de grens draaien idd. overuren. Zie de link in deze log (accijnstoerisme). Je ziet ook in het Belgische Essen alleen maar Nederlandse auto’s!
  Baarle-Hertog zit bij mij in de planning voor februari of begin maart. Die snuffelhal kom ik dan misschien ook wel tegen. Ik wilde i.i.g. de Belse Kerk bezichtigen en zien of er nog iets over is van het Bels lijntje (Tilburg-Turnhout). Verder hoop ik zo hier en daar nog wat leuke grensgevalletjes aan te treffen.

 3. Tja, ze willen uit alle macht een Verenigde Staten van Europa. Dat betekent dat we ook hier niet lang meer hoeven wachten op Kartonnen- doos steden, failliete spooksteden en bijstands of rechtelozen- kampementen. 🙁

 4. Het is te erg voor woorden dat we inderdaad loktieners gaan inzetten om de horeca te verraden. Waar gaat dit naartoe 😐
  Campagnes voor de gemeenteraaden zijn wer gestart worden weer mensa erger je niet weken.

 5. @Leidse Glibber:
  Waar dit naartoe gaat? Ik denk dat we al aardig op weg zijn naar de Niederländische Demokratische Republik!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.