White Christmas

White Christmas

Huh? Is Huize Geuzenpartij! nu al in kerststemming? Nou nee, het is eigenlijk meer een woordspeling. Vorige week, dinsdag de 12e, heb ik nl. mijn derde eigen brouwsel gebotteld, en de suiker voor de nagisting toegevoegd. Die nagisting duurt ook nu weer zes weken. Het is toevallig witbier, en het is ook toevallig dat het zes weken na 12 november Kerstavond is. Mijn Kerst zal dus sowieso wit zijn!

Hierna heb ik nog één blik moutectract staan. Ik kan dan begin volgend jaar nog een fruitig voorjaarsbiertje maken, maar denk toch niet dat ik verder doorga met dit brouwexperiment. Het is nl. toch allemaal niet zo goedkoop als ik aanvankelijk dacht. De smaak is overigens best wel redelijk, maar toch niet veel beter dan een gemiddeld eigen merk van de supermarkt.

Ook de eigen tabaksteelt ga ik staken. Laatst heb ik nog een portie op smaak proberen te maken door het te laten fermenteren in mijn eerste brouwsel Geuzenlander, maar dat is toch niet echt geslaagd. Als mix met andere shag gaat het nog wel, maar in wezen doet dit partijtje tabak me sterk denken aan de Albanese sigaret van het merk Partizani.

Toen ik destijds (we hebben het hier over 1987) in de lobby van Hotel Tirana mijn eerste exemplaar opstak, stonk het ineens overal vreselijk naar koeienpoep! Nou is de Geuzenpartij! fel tegen van hogerhand opgelegde rookverboden, maar voor genoemde sigaret zou een verbod toch wel op z’n plaats zijn geweest.

Als je mijn vorige logjes hebt gelezen, dan heb je al wel begrepen dat je voor goedkope shag en sigaretten in België moet zijn. Het heeft dan ook geen zin om verder te experimenteren met eigen teelt. Aankomend voorjaar ga ik dan ook zeerzeker weer terug voor de volgende lading shag. Ik zou dan weer naar Baarle-Hertog kunnen afreizen, maar ook zou ik evt. eens de wijk kunnen nemen naar Essen (bij Roosendaal net over de grens).

En dan ten slotte nog iets over de windmolen: ik weet wederom niet of ik dit project nog ga voortzetten. Ik blijf dan ook eigenlijk alleen nog maar hopen dat mijn vader ergens in de schuur van mijn ouderlijk huis een elektromotor (generator) voor mij heeft achtergelaten. Hij kan me helaas niet meer vertellen waar ik precies moet kijken, dus die zoektocht kan nog ff duren.

Ter illustratie hieronder nog afbeeldingen van Hotel Tirana en een pakje Partizani. Meer foto’s en info hier.

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...
Reageren is niet mogelijk.