Windmolen, tabak en bier

Windmolen, tabak en bier

Het valt nog niet mee om een beetje zelfvoorzienend te worden. Voor mijn windmolen had ik bijv. 200 meter wikkeldraad nodig en een handjevol magneten. Dat soort dingen zouden toch wel te koop zijn bij een elektronicazaak of bij een reparateur voor huishoudelijke apparaten? Nou, niet dus!

Uiteindelijk kwam ik terecht bij een bedrijf dat zich bezighoudt met reparatie en revisie van elektromotoren. De gewenste magneten hadden ze daar niet, maar het draad wel. Ik kreeg echter al snel het gevoel dat ik ze eigenlijk alleen maar lastig kwam vallen met mijn schamele 200 meter. Ze hadden daar nl. rollen staan van enkele kilometers. Ik ga dan ook maar iets bestellen via internet. Door de verpakkings- en verzendkosten wordt het dan allemaal wel een stuk duurder, maar ja, da’s het risico van het vak. Wordt dus vervolgd.

Ook met de tabak zat het dit jaar niet erg mee. De plantjes wilden maar niet groeien, en heb er na zo’n drie keer zaaien maar de brui aan gegeven. Gelukkig heb ik van medeweblogger Erwin wat van zijn opbrengst mogen ontvangen zodat ik de komende tijd toch nog wat kan experimenteren met het op smaak brengen van de tabaksbladeren. Wordt dus vervolgd.

Met het eigen bier gaat het gelukkig iets beter. Het lijkt zelfs iedere dag lekkerder te worden, dus dat zit wel goed. Ik moet alleen nog proberen om de schuimkraag iets ‘op te pompen’. Volgens diverse internetbronnen (o.a. deze) zou dat moeten lukken met wat druivesuiker en extra graan. De smaak is -zoals ik al aangaf- prima, maar toch wil ik nog proberen om het bier iets zachter van smaak te maken door tijdens de nagisting wat honing toe te voegen.

Kortom: hier wordt de komende tijd weer voldoende geëxperimenteerd! De literprijs wordt door die extra ingrediënten wel iets hoger, maar dat is slechts een centenkwestie. En met de aankomende bierbelasting wordt het prijsverschil natuurlijk alleen maar groter!

En dan tot slot nog iets over de tabaksbladeren: ik denk dat ik straks een partijtje op smaak ga maken met Geuzenlander bier. Wordt zeerzeker vervolgd!

Foto:
Honing, granen, blikken moutextract (zomerbier, pils, witbier), druivesuiker en rietsuiker.

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

2 gedachten over “Windmolen, tabak en bier

  1. Bier om tabaksbladeren op smaak te brengen! En daarna natuurlijk bij het drinken van zo’n biertje een lekker peuk! hahahahahahha.. geweldige combi!
    (jammer dat ik niet meer rook…)

  2. @E. Eliveld:
    Tsja, ik heb al van alles geprobeerd: van kervel en rozemarijn tot en met aardbeienjam. Vandaar dat ik het dus over een andere boeg heb gegooid. Dit laat ik een dag of 5 staan, en daarna laat ik het in een afgesloten zakje een maand fermenteren. Ik houd je op de hoogte hoe die “biersigaretten” smaken!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.