Portable vrijstaat

Portable vrijstaat

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Een paar dagen geleden werd ik door een trouwe bezoeker getipt omtrent bovenstaand fragment uit Vandaag de Dag van woensdag 20 maart jl.

Die bezoeker heeft helemaal gelijk, want het blijft allemaal wat amateuristisch overkomen daarginds in Eurostaete. Je moet nl. wel telkens je vlaggen en borden meenemen, en als je weer vertrekt, dan neem je die hele portable vrijstaat in je kofferbak weer mee naar huis!

Ik zou er nu toch wel eens een keertje wat concreets willen zien. Ze hebben het nl. al enige jaren over een windmolenpark, een tax-free winkelcentrum, een café, een casino, en weet ik veel wat voor moois nog meer, maar daar is zo te zien nog niets van terechtgekomen!

Nou ja, er is wel wat tastbaars te vinden in Eurostaete, maar dat is allemaal aangelegd en neergezet door de aangrenzende landen Nederland en Duitsland. We praten dan over een stuk asfalt, een gaspijp en een paar lantaarnpalen.

Eigenlijk had ik gehoopt dat ze al iets verder waren, want een land hoort toch wel een eigen bank (met echt geld) te hebben, en een krant (met heuse NSFW ‘page 3’), en een eigen biermerk, een leger, een atoombom, een drone, een luchthaven, een officiële landstaal, een tijdzône, een tv-station, een niet-aanvalsverdrag, erkenning door de VN, en ga zo maar door. Kortom: alles wat een echt land ook heeft!

Uiteraard wens ik koning en koningin Beukeveld en minister Brockhus, tevens oprichter van de SDNL, veel succes. Ik wacht met spanning af, want ik wil nl. heel graag een paspoort aanvragen en een bankrekening openen in echte Eurostaetische valuta die ook in het buitenland bij iedere bank inwisselbaar is!

(Nog geen stemmen)
Loading...

3 thoughts on “Portable vrijstaat

  1. Brockhus en Beukeveld kennen niet eens hun eigen bla-bla-bla volkslied van EuroSteate.
    De reguliere media Eva Jinek van omroep WNL doet de kijker van dit aardsparadijs op aarde in lachen uitbarsten zegt een oplettend reflectant. Reageer massaal en geef uw mening over deze schertsvertoning, waarvan akte :mrgreen:

  2. @René van Spanje:
    Het is en blijft gewoon een grote klucht, dat hele Eurostaete.

    @Sander:
    Dat heb ik ook al eens geroepen, maar gebeurt helaas niets in Eurostaete.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.