Argentijnen aan de macht!

Argentijnen aan de macht!

Niemand heeft mij ooit met een alu-hoedje zien lopen, maar soms denk ik wel degelijk dat er achter de schermen een eliteclubje bezig is om zo af en toe een land aan te wijzen dat enige tijd in de spotlights moet komen te staan.

In 2009 en 2010 was het telkens IJsland wat de klok sloeg: eerst was het Icesave; toen was het die vulkaan met die moeilijke naam; en ten slotte was het de terugbetaling van spaartegoeden aan gedupeerde spaarders. Inmiddels is het weer rustig geworden in Reykjavik e.o. De laatste tijd hebben we nl. niet veel meer vernomen van dat eilandje vlak onder de poolcirkel.

Het stokje is dan m.i. ook overgenomen door Argentinië. De naderende troonopvolging zat natuurlijk al enige jaren in de pijplijn, dus is er wereldwijd de afgelopen tijd meer dan genoeg gespeculeerd omtrent de datum waarop de Argentijnse Máxima Zorreguieta koningin van Nederland zou gaan worden.

Nou is Nederland natuurlijk maar een klein rotlandje, dus moest er meer gebeuren om Argentinië op de kaart te zetten. Uiteindelijk is dat prima gelukt door een Argentijn aan te wijzen als paus. De ware strategie hierachter ontgaat me nog, maar ik neem aan dat de toekomst het wel zal uitwijzen.

Over de Argentijnse Máxima en ons aller Koning Kroonkurk moet ik overigens duidelijk zijn: die mogen wat mij betreft lekker buiten gaan spelen. Over de Argentijnse paus Franciscus I wilde ik aanvankelijk iets soortgelijks schrijven, maar ik geef die ouwe toch vooralsnog het voordeel van de twijfel.

Al die kindern**kerij zal hij niet kunnen oplossen, maar ik krijg zowaar de indruk dat we te maken hebben met een eenvoudig mens die helemaal niets moet hebben van allerhande pauselijke protocollen die al eeuwenlang bestaan. Correct me if I’m wrong!

Foto: Witte rook. Gesponsord? Meer hierover in een volgende log.

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

9 thoughts on “Argentijnen aan de macht!

 1. Een paus die niks moet hebben van oude protocollen wordt al snel niet meer wakker uit zijn vooruitstrevende droom.
  Net zo als een politicus die rommelt aan heilige huisjes al snel niet zo fortuinlijk meer is.

  Maar ik kan het ook zo maar mis hebben natuurlijk.

 2. @Rice:
  Ook dat is zondermeer waar. Het is in de afgelopen eeuwen al te vaak voorgekomen dat de paus ‘een koutje heeft gevat’… Van bijv. JFK en ons aller Pim kunnen we dat niet zeggen, maar het eindresultaat was toevallig wel hetzelfde!

  Franciscus I loopt sowieso al risico omdat hij doodleuk in eigen persoon zijn hotelkamer heeft betaald. Ook heeft hij al aangegeven dat hij geen pauselijke limo nodig heeft voor iedere voetstap die hij buiten de voordeur zet.

 3. Ik zit veel meer met die pampab**ch in m’n maag. Die kan het wat mij betreft mooi schudden. Die hele namaak ‘oranje’ kliek trouwens…

  Wat betreft de nieuwe Paus. Ik ben niet kerkelijk maar ik zie em wel zitten. Ik hoop echt dat ie erin slaagt in het Vaticaan grote schoonmaak te houden. Ow ja en dat ie die FYA’s duidelijk maakt dat ze lekker in die woestijn van ze moeten blijven.

 4. Er schijnen een hoop “wereldgeheimen” schuil te gaan in de bieb van het vaticaan waar maxima bleek bij ziet. Daar ben ik pas nieuwsgierig naar.

 5. @E. Eliveld:
  Máxima is best een leuke meid, maar ’t is en blijft een dochter van een foute vader! Ook blijkt ze idd. getrouwd te zijn met een nep-Oranje. Op div. websites heb ook ik de afgelopen jaren vaker gelezen dat één van de afstammelingen van Willem van Oranje geen mannelijk nageslacht heeft kunnen produceren.

  Ik geloof op mijn eigen manier, dus de paus hoeft mij niet te vertellen hoe ik leven moet, maar ook ik zie die man (zuiver als persoon) wel zitten. Die grote schoonmaak lukt ‘m wsch. niet, maar die vent is zó gewoon dat ik verwacht dat-ie in de loop van volgende week z’n eerste mop vertelt!

  @Rice:
  Op YouTube is er genoeg over te vinden, maar je weet nooit of dat allemaal waar is. Hopelijk snapt de paus dat ook, en zet-ie de deuren naar de bibliotheek binnenkort open.

 6. @Sander:
  Zeker weten! In Den Haag, in Brussel… Maar vooral in de antirooklobby! Bijv. die twee t*thola’s van TabakNee!

 7. Ik heb ook niets met de paus of de kerk. Maar heb zomaar het gevoel dat dit een aardige man kan zijn als ik zo zijn eerste optrdenes zie de afgelopen dag. Een paus die zegt pretige zondag en een smakelijke lunch heeft toch wel iets 😉

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.