Draadloos – IV (Windows 7 is ***!)

Draadloos – IV (Windows 7 is ***!)

Zo! Dat was een hele klus om die LAN-kabel vanuit de woonkamer dwars door het huis heen te trekken naar de hobbykamer. Maar het werkt nu, en ik ben er dik tevreden mee. Dit is met 100 Mbit/s niet alleen veel sneller dan via WiFi; het is ook nog eens een stukje veiliger. Er is immers niemand meer die evt. op mijn draadloos netwerk kan meeliften?

Maar ja, dit hele gedoe met die LAN-kabel is een week of drie geleden begonnen toen ik via mijn nieuwe PC (een HP Dual Core) met Windows 7 tevergeefs contact probeerde te krijgen met mijn draadloos netwerk. Lees daartoe de eerste drie delen van dit verhaal.

Inmiddels werkt de LAN-verbinding zelfs onder Windows 7, maar toch heb ik er nu al spijt van! In de wetenschap dat Windows nogal wat vraagt van je systeem kocht ik dan ook de reeds genoemde Dual Core met 2 GB geheugen. Het blijkt helaas in de praktijk niet voldoende te zijn…

Natuurlijk staat Windows erom bekend dat je van alles kunt bijstellen. De automatische updates heb ik als eerste maar uitgeschakeld. Dat scheelde meteen een hoop frustratie bij het opstarten en afsluiten, maar al het andere heeft niet of nauwelijks tijdwinst opgeleverd. Je kunt bijv. transparantie (Aero) en andere grafische grappen uitschakelen, en je kunt diverse zaken uit de opstart verwijderen. Dat zal wel een fractie van een seconde schelen, maar het is helaas niet echt merkbaar.

Al met al moet ik dan ook stellen dat Windows 7 gewoon *** is! Het werkt waarschijnlijk pas lekker als je een supersnelle Quad Core hebt met minimaal 8 gieg aan geheugen en een harde schijf van een halve tera! Windows 7 lijkt het nl. constant nodig te hebben om z’n huishoudboekje bij te houden!

Mijn HP Dual Core ga ik dan ook maar aan de kant schuiven, en ga vooralsnog gewoon door met met mijn huidige Compaq met XP en Ubuntu. XP was nl. zo slecht nog niet! En Ubuntu blijft, ondanks z’n tekortkomingen zo hier en daar, toch z’n charmes behouden!

EINDE

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Laden...

2 gedachten over “Draadloos – IV (Windows 7 is ***!)

 1. Het leuke van Win7 is dat het op alle laptops waarop ik wel eens werk een veel mindere indruk geeft dat op desktops. Een laptop waarop eerst naar alle tevredenheid XP draaide stelde mij onder Win7 ronduit teleur. Vooral de 64bts versies zijn hierop bagger. Het lijkt erop dat 7 met veel draadloze dongles, netkaarten enz slecht om gaat.

  Op een aantal desktops draait ook 7 en ik moet zeggen, prima! Een compleet andere ervaring. Toen ik deze ook met draadloze dongles en netkaarten uitrustte kreeg ik dezelfde ietwat stroperige reacties van het systeem.

  Bij voorkeur richt ik mijn spullen nog steeds met SP3 (prof) XP in. Voor eventuele hardware incompatibiliteit heb ik een streamline installatie CD-R ingericht.

 2. @E. Eliveld:
  Ook ik heb een 64 bits-versie. Volgens de systeemprestaties krijgt mijn HP Dual Core qua processors, geheugen, etc. gemiddeld ongeveer een 5,5. Op een schaal van 1 tot 8 zijn dit dus voldoendes. Grafisch was het met zo’n 3,5 wat minder, maar ik had transparantie en andere grafische grapjes toch al uitgeschakeld.

  In de praktijk lijkt er echter niets geheel vlekkeloos te werken: defragmentatie en herstart blijven hangen, de LAN-verbinding moet ik na opstarten telkens afsluiten en opnieuw starten, handmatige updates lukken niet omdat het systeem tegen een ‘onbekende fout’ aanloopt, bij het icoontje voor het geluid in de systray staat een kruisje terwijl het overigens wel werkt… En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

  Op de oude Compaq van de dochter van een vriend van mij draait Win 7 als een zonnetje, maar hier is het -zoals jij het omschrijft- echt bagger! Oftewel 64 bits k-u-t!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.