Verhuftering – II

Verhuftering – II

Het is ongetwijfeld Cor van der Laak (foto) geweest die ongeveer 30 jaar geleden al voorzag dat we altijd en overal met elkaar in contact zouden moeten blijven. En hij heeft gelijk gehad, want overal kom je tegenwoordig bellers tegen, met als bijverschijnsel dat je voortdurend halve conversaties opvangt. Je kent het wel:

“Ik sta nu bij de bushalte. […] Dat meen je toch niet? […] Tjonge, wat een giller! HAHAHA! […] Ja, ik heb de Bulgaarse yoghurt. […] Nou, tot straks hè. Doeiii !!!”

Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind dit alles 100 keer asocialer dan roken!*

En dan hebben we nog de Facebookende fietsers! Vooral de schoolgaande jeugd lijkt daar last van te hebben. De Facebookvrienden zijn voor die jongens en meiden veel interessanter dan het verkeer. Er zullen dan ook helaas eerst een paar Facebookdoden moeten vallen voordat we gaan inzien dat het echt niet noodzakelijk is om 24 uur per dag online te zijn.

Over vuurwerk kan ik kort zijn, want dat hoort bij de jaarwisseling. Nou valt het in mijn buurt nog wel mee, maar toch gaat er ook hier tussen eind oktober en half januari meer dan genoeg de lucht in. Ik weet echter dat er buurten zijn waar het nog veel erger is! Zelf heb ik een paar jaar in zo’n buurt gewoond waar je tussen september en februari elke twee seconden een knal hoort vanaf 9 uur ’s ochtends tot 2 uur ’s nachts!

En ten slotte nog iets over die aso’s die -om hun te lage IQ en/of om hun te kleine dinges te compenseren- een veel te grote stereo in hun auto hebben. Bij mij in de buurt woont ook zo’n imbeciel die je letterlijk van een halve kilometer afstand al hoort aankomen. Ik herken hem aan de soort muziek. En wat voor muziek dat is? Ik heb geen idee, en kan het ook al niet omschrijven. Mocht er echter zoiets bestaan als een hel, dan weet ik nu alvast wat voor herrie je daar te horen krijgt!

Met dank aan Annojo voor de inspiratie.

*) Zelf vind ik roken niet asociaal, maar het wordt helaas wel zo ervaren door de bellende, Facebookende, Skypende en Twitterende medemens. [Toegevoegd: 21-11-2012]

EINDE

(Nog geen stemmen)
Loading...

12 gedachten over “Verhuftering – II

 1. Ik vind “dit” alles niet asocialer dan roken daar ik roken niet asociaal vind. Het rekening houden met de medemens vind ik wel asociaal. Het is niet meer zo normaal als vroeger om te zeggen: ‘pardon, mag ik er even langs’ of ‘sorry’ als je per ongeluk tegen iemand aan loopt o.d. 1x in de zoveel maanden dat er ergens een feestje luid te horen is in de buurt vind ik menselijk en ik ben dan ook altijd blij te horen dat er geleefd wordt. Iedere avond en nacht zoveel herrie dat ik niet kan slapen, dat vind ik asociaal. Telefoongesprekken waar je getuige van bent, voor mij hoeft het niet en ik vraag me dan ook altijd af of die mensen die hele gesprekken voeren, hardop, in bus of trein, wellicht aandacht te kort komen op welk gebied dan ook. Je kan nl. een telefoongesprek ook netjes afkappen door te zeggen dat je later terugbelt daar je nu in de trein of bus zit. Het lijkt echter ‘normaal’ te zijn tegenwoordig om je eigen ik zo vreselijk te promoten door vreselijk erg aanwezig te zijn….armoede van de hedendaagse mens.

 2. @Monique:

  “Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind dit alles 100 keer asocialer dan roken!”

  Misschien plaats ik nog wel een noot bij deze log, want roken is ook in mijn ogen niet asociaal, maar het wordt door de huidige bellende maatschappij als dusdanig beschouwd. Roken mag nog net binnen de rookcirkel en op de stoep, maar bellen mag uiteraard overal.

 3. Haha, ja, lachwekkend die rookcirkels…ik ga echt niet in een cirkel staan. De buitenlucht is van ons allemaal. Het is verbazingwekkend: wanneer er een brand is staan er drommen mensen te kijken, al dan niet in de rook en als je een sigaret rookt zijn er tegenwoordig 7 van de 10 mensen die je venijnig aan kijken….De mens is behoorlijk geconditioneerd en dat is een angstig fenomeen…

 4. @Monique:
  Vooral die laatste zin is mooi geformuleerd. Bij een brand, bij de bbq, of bij het vuurwerk heeft idd. niemand het over de stoffen die dan vrijkomen. Kennelijk heeft daar nog nooit iemand over nagedacht.

 5. Ik ben na decennia roken een 8 jaar geleden gestopt. En ik moet zeggen dat ik het nu ronduit smerig vindt. Dat komt natuurlijk door het herstellen van de smaak en reukpapillen.

  Natuurlijk gun ik een ander zijn/haar pleziertje en daarom hoor je mij er eigenlijk niet over klagen. Wel maak ik bezwaar tegen roken tijdens het eten. Misschien een beetje hypocriet van me maar ik kan het dan gewoon niet hebben. Roken na het eten? prima!

 6. @E. Eliveld:
  Ook ik gun ieder het zijne / hare, maar ik vind bijv. de bedrijfsetentjes geen reet meer aan. Ik mis nl. de peuk tussen de gangen door, en vooral ook het natafelen met een biertje en uiteraard een sigaret.
  Tegenwoordig staat meer dan de helft al ruim voor het toetje buiten te roken. Een deel van de rokers vertrekt vervolgens meteen maar met de stille trom, en een ander deel (waaronder ikzelf) neemt beleefdheidshalve nog snel het toetje en een bakkie koffie, en vertrekt eveneens. Daarmee is een flink stuk saamhorigheid en gezelligheid verdwenen, en dat zal ik bij wijze van spreken op mijn sterfbed nog missen!

 7. Tja daar heb je wel een punt. Het natafelen met een biertje en een sigaret zijn inderdaad hele leuke momentjes. En inderdaad dan druipt of iedereen die rookt voortijdig af of staat de rokende helft van het gezelschap buiten te roken. Ook niet echt gezellig.

  OMG!! het wordt noooooit meer zoals vrughar 😯

 8. @E. Eliveld:
  Vroeger was echt niet alles beter, maar door die verregaande betutteling en regelgeving is er toch wel een hoop saamhorigheid en gezelligheid verdwenen. 😥

  @Leidse Glibber:
  Met heel veel -zo mogelijk zelfs met alles- hebben Koot & Bie gelijk gehad! Onvoorstelbaar!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.