Verhuftering – I

Verhuftering – I

Is het jou ook opgevallen? We worden constant bedolven onder nieuwe wetjes en regeltjes, maar ondertussen zien we wel dat de maatschappij steeds verder aan het verhufteren is. Die wetjes en regeltjes lijken dan ook een averechts effect te hebben!

Je hoeft maar een nieuwssite te bekijken of een krant open te slaan om te weten dat het weer raak is… Grafzerken worden voor de lol beklad of vernield, het spoor wordt gesloopt door koperdieven, oude vrouwtjes worden beroofd door een stelletje opgeschoten knapen, in het verkeer heeft degene met de grootste bek altijd gelijk, en ga zo maar door!

En die verhuftering staat natuurlijk niet alleen maar in de krant of op nieuwssites; het begint al bij de afvalcontainers (foto) hier bij mij in de straat!

Vandaag is het ‘slechts’ een afgedankte tv; morgen is het misschien weer eens een eethoek of een zak met poepluiers. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt hier wel achteloos naast de containers in de struiken geflikkerd. Het moge dan ook een wonder heten dat de vuilnisdienst nog steeds bereid is om eens in de zoveel tijd alles mee te nemen. En dat is natuurlijk maar goed ook, want anders was de hele straat inmiddels een metershoge vuilnisbelt geworden!

Andere vormen van verhuftering zullen misschien niet bij iedereen op het lijstje voorkomen, maar ik noem hier ook graag nog de verslaving aan het mobieltje, de maandenlange vuurwerkoverlast, en auto’s met een veel te grote stereo-installatie.

In het tweede en laatste deel volgt nog een uiteenzetting van de genoemde zaken.

Wordt vervolgd

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...
Reageren is niet mogelijk.