Wietpas, poespas, waterpas…

Wietpas, poespas, waterpas…

Vóór je het weet, heb je in dit achterlijke land voor van alles en nog wat een pasje nodig. Ik zal er maar een spelletje van maken, en hoop dat jullie allemaal willen meedoen. Ik doe een voorzetje:

In het vervolg zal ik mijn waterpas meenemen voor het geval dat ik eens een biertje meer heb gedronken dan mijn blaas aankan.

OK, nu jullie! Wat zou je bijv. kunnen doen met een bergpas, ganzenpas, kompas, looppas, oppas, paradepas, poespas of een wandelpas?

Foto: Waterpas annex sleutelhanger

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

24 gedachten over “Wietpas, poespas, waterpas…

 1. Ik heb altijd een passer bij me.Kan ik altijd in het zelfde kringetje rond blijven draaien.Alleen stond die er niet bij.

 2. Mijn oppas liep laatst zonder poespas in looppas langs een bergpas, en dat zonder gebruik te maken van een kompas!

 3. De caravanpas. Voor Nederlanders die op zowat alle Europese wegen ‘overlast’ geven. Terwijl de rest van Europa zelden in Nederland passeert.

  De grote-mondpas. Voor Nederlanders die zowat overal ter wereld ‘overlast’ veroorzaken wegens hun tamelijk grote mond.

  De dompas. Voor Nederlanders die zelf een wietpas gaan halen. Als straks alles verboden is zullen het de eerste zijn in wiens kot ze achter plantjes zullen gaan zoeken. Bijvoorbeeld.

  De hooipas. Voor alle politiekers die obvious zo dom en harteloos zijn als een rund.

  De kutpas. Voor politici die zich tijdens bepaalde bezigheden per ongeluk laten filmen en dan gechanteerd worden. Met alle gevolgen van dien.

  De oppas. Voor Belgen die toch een zakje wiet komen scoren. Bovenop de onrechtvaardigheid en alles krijgen ze nu ook nog een boete van 400€. Voor 5 gram wiet. Als ze gepakt worden in NL, in B besteelt men hun alleen van hun gerief. Merci allemaal. Na 30 jaar lapt men ons dit!

  De poenpas. Voor politiekers die tegelijk ‘supermanager’ zijn. En in 27 dingen in de Raad Van Bestuur zitten. Van besloten bankclub tot vogelenpikclub. Van alles wat besloten is (B) zijn ze ingezetenen (I). Dat geeft pas overlast al zie je het niet meteen!

  Weg met de wietpas! Laat de Lage Landen waterpas. Zet er geen bergpas tussen AUB.
  Groetjes.

 4. @Gerooide:
  Pas op! Big Brother kijkt vast mee! 🙄
  Je blog http://www.gerooide.net ligt er overigens regelmatig uit, maar vandaag doet-ie het weer. Ik kom dan ook weer eens bij je kijken.

  @Rice:
  Ha! De overtreffende trap van pas: pas, passer, past.

  @E. Eliveld:
  Mooi stukkie proza. Grote klasse!

  @Jan:
  “Laat de Lage Landen waterpas.” Hiermee sla je de spijker pas echt op z’n kop! Er is nl. nogal wat scheefgegroeid hier.

 5. De kapotte magneet strip van de groenlinkse Pas, doet zelfs de kompas dollen, hij wijst naar het zuiden.

 6. @Jos:
  Tsja, net als bij het CDA, is ook bij GL de strijd om het lijsttrekkerschap losgebarsten. Ze doen maar… Wat een circus! :sick:

  @Gerooide:
  Heb het gezien. Ziet er al goed uit op gerooide.com. 😎

 7. Als je straks vrolijk doch in ganzenpas voorbij een oppas huppelt, dan pakt die zonder poespas je wietpas af. Je zult wel zien. Je moet dan wellicht in looppas over een bergpas om het onding weer terug te kunnen krijgen. Ze draaien je liever hun eigen paradepas en vastgeroeste kompas in je nek. En een boete. Alsook een anonieme OV-pas. Om al je passen na te kunnen gaan van zodra je onnozelweg met je pinpas hebt betaald. Het is gewoon wachten op de ‘wandelpas’. Zo’n soort stappenteller die ze je ongemerkt inbouwen. Big Brother stapt met reuzenpassen tegenwoordig. Hopelijk schuift hij eens goed uit over de wietpas! Out off all things.

 8. Sorry. Het moest ‘waggelt’ zijn natuurlijk. Want als je in ganzenpas voorbij zo’n oppas ‘huppelt’ ben je al helemaal klaar. Denk ik. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd. Als Belg kijk ik wel uit wat ik doe in Nederland. Voor je het weet zeggen ze dat je overlast geeft terwijl je gewoon maar een oppas een lol wil doen.

 9. Sorry voor de vertraging maar ik lag van het lachen even aan de zuurstof! 😆

  Volgens mij herken ik in Jan een dichter des vaderlands….

 10. Ik een dichter? Haha. Degene die de slogan NO RULES : NEW DRUGS! uitgevonden heeft en overal opplakt, zelfs op politieauto’s, da’s pas een dichter. Zelfs op de lichtgevende karretjes waar normaal altijd op staat dat je te snel rijdt schrijven ze dat. Geen wonder dat iedereen noordwaarts trekt! Dealers stinken te hard naar polletiekers : ze beloven je wiet. Maar eens als ze je in hun macht hebben ergens in een donkere steeg ofzo loop je het risico dat ze je gras of vergif verkopen. Of je botweg een neusbreuk slaan en je portefeuille ratten. En ga dan die poespas maar eens uitleggen aan de oppassers. Die lachen zich het apelazarus. 😐

 11. @Jan:
  Ik sluit me aan bij E. Eliveld. Je had (maatschappijkritisch) schrijver of dichter moeten worden.
  De variant ‘No rules – New drugs’ heb ik nog niet kunnen vinden op internet. Linkje misschien?

 12. Link? Ik kwam er achter dat in België de fameuze achterdeur geregeld is. Via ‘Trek Uw Plant’. Iedereen heeft in België recht op just 1 plant en 3 gram. Ze planten al die planten in een plantage en eenieder heeft recht op de opbrengst van zijn plant. Superlegaal. Twee keer hebben ze de plantage afgepakt en 2 keer hebben ze ze (wellicht leeg) moeten teruggeven van de rechter. Ha ja. Wat in de wet staat is wet. Tegen Nieuwjaar moet die baby helemaal klaar zijn. Mr Opstelten gaat nog fier zijn op zijn wietpas. Soms is zo’n pipo nodig. Vorge week wou ik hem nog ophangen.

 13. Eigenlijk was het NEW RULES, NO SOFT DRUGS.EU Dat laatste staat me vooral niet aan. Waarom niet .NL? Die Van Baalen (!) is voor het eerst met een wietpas afgekomen. Nu zit ie in de EU weer vanalles te doen wat niet mag. Gelijk de Israëliërs poen geven om de Palestijnen hun eigen grond te laten volbouwen. Met ONS geld van Fortis en Dexia. Ik weet niet meer wie het ook alweer was die voor een holocaustontkenning geen gevangenisstraf meer wou uitdelen in NL. Maar Van Baalen STOND erop dat op zo’n ontkenning nog steeds gevang zou staan. In België kun je nog steeds de holocaust gratis ontkennen. Als je het veel te luid en diep in de nacht doet steken ze je waarschijnlijk gewoon in de psychiatrie.

 14. Het aantal passen kunt u uitbreiden zoveel u wilt. Het aantal is eindeloos mensen!
  Wat te denken van de Opportuniteitspas, de Verbods pas, de OH pas, de Catastrofe pas, de attitude pas,de ontkeningpas, de betweter pas en de EuroStaete pas…

 15. Eliveld beter lezen je kunt niet passen, zie de Verbodspas zoals beschreven op 15 mei 2012 om 15.17 uur. Raadpleeg nummer 16. Ook ligt er helaas een verbod op de OH pas. Echter de enige pas waarop nog geen verbod rust is de Eliveld pas als deze tenminste nog niet verbrand is door de Raad van Bestuur drs weet niet :mrgreen:

 16. Van de wietpas zijn we vanaf. 😉 De minister kan zijn steek aan de kapstok hangen (Tol Hannse) Het komt allemaal door het Verdrag van Maastricht. Zonder dat verdrag zou de wietpas er zijn. Nu is hij er geweest. Ik hoop dat je er geen hebt want dan ben je gerechtelijk vervolgbaar. Of ze slaan je boek open : x heeft x uitgegeven op die dag. Nieuwe Nederlanders gaan daar het minst rap in trappen. Die hebben dat thuis ook al meegemaakt.

  Maastricht is altijd al anders geweest : look at it. Neem van de rozen de doornen aan opdat de rozen je niet vergaan.

 17. Als je in Steenwijkerland als Belg een coffeeshop betreedt bekijken ze je echt zo van : wat komt die hier doen? 😆

  In Rotterdam ben ik soms de enige witte die er rondloopt. Ze bekijken me daar ANDERS dan bvb in Breda. Je kunt er heel malse biefstukken kopen. Halal biefstukken. Het kan soms even duren voor ze eh weten wat je wil hebben. Maar dan heb je ook bijtbare biefstukken.

  In California zijn ze erg boos om de condoompas voor porno-acteurs. Het is al de tweede keer dat ze dat proberen. Straks komen die ook allemaal naar Holland?

  Na Turks Fruit nu : ‘Truttenschudder’ Probeer dat te vertalen. Op een fatsoenlijke manier. ‘Tulpen worden mooie bloemen als ze op tijd begoten worden’

 18. Je moet dat echt zelf meemaken. Dat ze je uitstoten gelijk in de kleuterschool. Als een Hollander binnen mag dan ik ook, zelfs al is het een gevang.

  Het ingezetenencriterium WAS de wietpas. Mensen zonder papieren komen altijd wel terecht.

  Liefst door de voordeur.

 19. De EU pas. Iedereen die gestudeerd heeft en gemotiveerd is in Zuid-Europa komt naar hier. En dan sturen ze geld op naar hun geliefden. In Portugal of Griekenland. Precies DAT ontwricht dingen hier maar het is ook lief van hun dat ze dat zo doen.

  De bodemloze put van Dexia=63 miljard Euro. (???) We hebben wél 60 jaar om het te betalen. Iedereen zit die rekening naar mekaar door te schuiven. Ik hoop dat ze er slaande ruzie om krijgen. De Hollanders hebben zich er slinks vanaf gemaakt.

  Waar het geld naartoe is mag joost weten? Hopelijk hebben ze het OPGEMAAKT. Op die manier komt het terug in de economie. Hoe erg dat het ook is.

  Men gaat de Hedwigepolder vol water gooien. En de wietpas afschaffen. Wietpas = pasmunt? Misschien maakten ‘ze’ heel die story op om ergens vanaf te raken.

  Het zijn net kinderen. Je kunt er niet eens boos op zijn. Na 30 jaar zeuren mag de polder vol water.

 20. @Jan:
  Dank voor je uitgebreide reacties.
  Voordat de wietpas goed en wel was geïntroduceerd, is is-ie ook weer verdwenen! Zo werkt dat tegenwoordig in Holland…
  Zoiets gaat ongetwijfeld ook gelden voor de Hedwigepolder… Als Marx Rutte morgen op z’n smoel valt, dan wordt die polder weer drooggelegd. Incl. alle kroegen… Dat dan weer wel! Want zo werkt dat tegenwoordig in Holland…

 21. Tot in India gingen ze afgewezen asielzoekers testen. Die deden redelijk vrolijk mee met die DNA test. Omdat ze dachten : nu ook nog DIT nog. En toen was het gewoon een Friesche boer die niet heel bij zijn hoofd is. Met klompen en al. Als ik straks geen coffeeshop meer binnen mag en er staat straks zo een Hollandse flik voor mijn deur met een DNA-test en rare foto’s. Ik zou wel durven tegenwerken. Ik zou alles gaan opvolgen en mijn eigen test als allerlaatste prijsgeven.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.